Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 4.29 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Хрватски геноцид над Србима 1941-1945

(07-09-2019, 08:51 PM)РежисерСтари Пише:  Браво за Новицу Мотику,колико другачије спомен-обележје од свих других,колико ван шаблона,и уходаних скица.Авангардно!!!!

Слажем се, баш је оригинално. Језиво са једне стране, али тако и треба да буде. То је споменик злочину, не некаквој зајебанцији. Само се плашим да неки гараган не дође, покраде и утопи негде ове скулптуре.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(07-09-2019, 09:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(07-09-2019, 08:51 PM)РежисерСтари Пише:  Браво за Новицу Мотику,колико другачије спомен-обележје од свих других,колико ван шаблона,и уходаних скица.Авангардно!!!!
Такође, не помиње се ко је спасио преостале Србе - четници.

На друштвеним мрежама маса коментара типа - спашавали их Немци и недићевци.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(08-09-2019, 07:24 PM)Николај Пише:  
(07-09-2019, 09:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Такође, не помиње се ко је спасио преостале Србе - четници.

На друштвеним мрежама маса коментара типа - спашавали их Немци и недићевци.

То говори где смо данас као нација. Уз комуњаризам, аутошовинизам...
Одговори

(08-09-2019, 07:24 PM)Николај Пише:  На друштвеним мрежама маса коментара типа - спашавали их Немци и недићевци.

Никакво чудо, људи су углавном површно, мало или нимало информисасни о тим догађањима. Сазнања су им из међусобне комуникације, гдје је неко нешто само начуо и онда се конструишу разне теорије и приче. Што је најгоре и таква сазнања дођу до званичника који то јавно износе, као да је то 100% тачно и онда се то у неуком народу (који не чита ништа, поготово не Самрџића, Крсмановића...) прихвати као чињенице.
Одговори

Какве су сразмере уништавања Срба,на простору БиХ,најбоље се види по аустроугарском попису из 1910. године. Ово од 1941. је само поновни почетак незавршеног посла из претходног рата.А уз све то,природни прираштај код Срба је био нижи него код осталих у БиХ. И поред свега тога били су апсолутна већина у чак 16 срезова.Било је још срезова у којима су били већина али у овима су чинили апсолутну тј. натполовичну већину.Гледајући по срезовима и изражено у процентима то би било овако :

-Дубички (82,44)

-Билећки (81,27)

-Варцарвакуфски (79,61)

-Босанскопетровачки (78,83)

-Гламочки (77,26)

-Новски (76,06)

-Невесињски (73,06)

-Градишки (71,98)

-Требињски (71,38)

-Бањалучки (70,96)

-Бијељински (70,57)

-Кључки (66,43)

-Крупски (64,81)

-Гатачки (64,03)

-Которварошки (63,49)

-Санскомостарски (61,41)

-Прњаворски (60,89)

-Приједорски (59,08)

-Љубињски (58,40)

-Сарајевски (56,06)

-Зворнички (54,38)

-Маглајски (53,55)
Одговори

http://www.srpskaistorija.com/stevo-lapc...-mucenika/
Одговори

Стигоше усташе и до једног од најпосећенијих алтернативних сајтова на свету.

Цитат:Pavelić facing Cardinal StepinacCatholic Bishops giving the Nazi saluteThe documented atrocities committed by the Jesuits, particularly those under the Ustachi (or Ustaše) are particularly disturbing and shocking, especially since there are actual photographs of such evil. This didn’t happen hundreds or thousands of years ago. It happened in the 1940’s! Here are a few links to some of the nothing short of satanic genocide the Ustachi carried out under the rule of Ante Pavelić, a Catholic Croatian fascist leader, who occupied part of Yugoslavia for Fascist Italy and Nazi Germany, and ultimately for the Papacy. For many in Yugoslavia it was either convert to Catholicism or be brutally tortured and killed.

Ustachi symbol

https://www.chick.com/Information/articl...-continued

THE BIRTH OF A MONSTER: THE INDEPENDENT CATHOLIC STATE OF CROATIA

http://www.reformation.org/holoc3.html

genocide_in_croatia.pdf
https://spirituallysmart.com/genocide_in_croatia.pdf
Одговори

[Слика: ilindanski-pokolj-2.jpg]
Одговори

Циашки документ о Дражи ЈВуО,отпечаћен из архива 2007. године.Писан одмах после рата и у току рата,такође се и овде наводи цифра од 700.000 убијених људи од стране усташа.

https://www.cia.gov/library/readingroom/...5_0015.pdf

Досије водио-Col. Albert B. Seitz
Одговори

http://srbiubih.com/ustaska-uporista-u-b...len-vakuf/
Одговори

Хрватски менталитет у три слике. Исти лик у униформи Краљевине Југославије, Вермахта и Титове војске.

[Слика: image.jpg]

Одговори

(12-12-2019, 05:53 PM)Николај Пише:  Хрватски менталитет у три слике. Исти лик у униформи Краљевине Југославије, Вермахта и Титове војске.

[Слика: image.jpg]

Е Николај, јеси ли сигуран да је ово рватина? Мени овај личи на једног војвођанског швабова али не могу да му се сетим имена. Познат официр.Можда грешим али као да сам ово видео раније.
Одговори

Не знам како се овај зове, али нешто не верујем да би примили у ЈНА фолксдојчера који је служио у Вермахту. Нити би тај сачекао комунисте.

Одговори

(13-12-2019, 05:56 PM)Николај Пише:  Не знам како се овај зове, али нешто не верујем да би примили у ЈНА фолксдојчера који је служио у Вермахту. Нити би тај сачекао комунисте.

Примали су и горе од таквих. Било је швабова прелетача у комуњаре,мислим на југословенске швабове.А било је и неких нешвабова који су из озлоглашене 7. дивизије прелетали у комунисте.Не могу сад да тражим конкретна имена али могу лако да се нађу.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним