Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(29-10-2019, 11:38 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-10-2019, 10:53 AM)bataxtc Пише:  Postovani gospodine Samardzicu,
Da li je istina da je najveci uticaj na Cercila ( da promeni svoje misljenje o cetnicima i podrzi partizane posle ) imao "Џејмс Клагман (James Klugmann)" ? Da li mozete nesto napisati u vezi njega ili da li to ima u nekoj od Vasih knjiga ? Poznato je oko dve hiljadite godine da je isti "James Klugmann" otkriven kao komunista , da je zapravo radio za sovjete ( cini mi se da je to zvanicno potvrdjeno 2004 godine ).
Srdacan pozdrav

Није. Он и други енглески комунисти употребљени су као корисне будале. Највише су утицали људи из Рузвелтовог окружења. Има у књизи "Генерал Дража... " 3. том.
Hvala puno, verovatno nisam obratio dovoljno paznje tokom citanja te knjige moracu opet Smile
Одговори

Милославе у ком то делу Крагујевца, Чича добија улицу?
Одговори

У Десимировцу.
Одговори

Ја се понадао негде у граду, ови дигли џеву на друштвеним мрежама. Smile
Одговори

То се све води као Град Крагујевац, до Страгара и мало даље...
Одговори

Ма у реду је то, али требала је нека уз краља Александра (ако се не варам то је главна улица у граду), рецимо уместо Лоле Рибара.
Одговори

Има пропис да је неопходна сагладност 51 посто житеља улице. Не дају ни за једну, да не би морали да мењају све папире. Тако да остају до сада безимене.
Одговори

(03-11-2019, 08:23 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ма у реду је то, али требала је нека уз краља Александра (ако се не варам то је главна улица у граду), рецимо уместо Лоле Рибара.

Лоле Џибера је ми зовемо.
Одговори

(03-11-2019, 08:23 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ма у реду је то, али требала је нека уз краља Александра (ако се не варам то је главна улица у граду), рецимо уместо Лоле Рибара.

Мала је то улица за њега.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Да ли је Десимировац досад имао имена улица нема их на геосрбији?
Одговори

(05-11-2019, 07:48 PM)пек. Пише:  Да ли је Десимировац досад имао имена улица нема их на геосрбији?
Није. Где има, скоро је немогуће променити од када је донет закон да је неопходна сагласност 51% станара улице. Јер би они имали муке са променом докумената.
Одговори

Десимировац је право, правцато ( лепо, шумадијско ) село. Са Крагујевцем има везе само што је на територији општине Крагујевца. Толико о бризи за Дражу градоначелника Радомира Николића, сина тзв.војводе Томе Николића. У осталом предлог није ни поднела његова странка.
Одговори

Могли сте о овоме писати на теми која већ постоји.
Што се тиче Десимировца, замислите у блиској будућности ситуацију. Иде дете у школу и каже:" Идем у основну школу Сретен Младеновић у улици Драже Михаиловића."
А тог несретног Сретена Младеновића убили четници ( додуше легализовани) у Топлици 1942. године. Па сад, ако је неко докон, може да анализира.
Мени је одавно јасно у каквој ми лудари живимо.
Одговори

А још је Срета Младеновић из суседног села Лужница.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним