Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Не знам шта се са тим официром догодило. Ја мислим да је он био к-нт "на папиру".
Одговори

Софронијев унук од Растко постао је Рацко.
Одговори

Знам да је Никола Јанићијевић, поручник, командант Кумановске бригаде медицински феномен. Ожалили смо га овде на форуму у неким писањима, а преживео је 10 љутих партизанских рана, робијао и умро као пензионер.
Одговори

(22-12-2019, 04:28 PM)Александар Динчић Пише:  Знам да је Никола Јанићијевић, поручник, командант Кривопаланачке бригаде медицински феномен. Ожалили смо га овде на форуму у неким писањима, а преживео је 10 љутих партизанских рана, робијао и умро као пензионер.

Забуна је настала јер је Политика од 18.јуна 1945 објавила да је осуђен на смрт.
Одговори

Умро је у дубокој старости. Једини је знао судбину мајора Николе Анђелковића, команданта Делиградског корпуса (једно краће време). Скривао се код њега.
Одговори

Милославе, које су цене биле за часопис Погледи пре појаве Анте Марковића?
ПС у нашим парама Баја, тј у дојчмаркама.
Пошто је под Марковићем лахко израчунати.
Одговори

Увек око једне марке (ДМ).
10.000, 25.000...
Одговори

Значи ви поскупели под Антом?
Него, ви сте још почетком 1989. године направили интервју са Вуком Драшковићем. Знам да овим млађим генерацијама то ситна разлика, али између краја 1988. године и првих избора 9. децембра 1990. године, свашта се догодило. Тако да су почетком 89 изузетно ретки интервјуи са "дисидентима".
Одговори

Нисмо, опет је била једна марка, тј. 7 динара.
Да, баш ретки. То је било у октобру 1989. Али објавили смо са њим први интервју уопште, још 1986.
Што кажеш, тешко разумети данас. Још нема анализа тог времена. Нпр. далеко најутицајнији и најпопуларнији ''диседент'' био је Добрица Ћосић. Објавили бисмо с њим пет интервјуа, али није давао интервјуе. А какво је данас мишљење о њему... Барем код већине.
Одговори

Господине Самарџићу,погледао сам вашу емисију на телевизији Палма плус.Ништа страшно за људе са живцима као сајле.
Одговори

Да ли је Блажо Ђукановић био Дражин човек?
Одговори

Господин Самарџић на каналу Србија Глобал, други део... Smile
https://www.youtube.com/watch?v=N_wNl2Bt0ys
Одговори

Одговори

(28-12-2019, 11:16 AM)Филип Ђукић Пише:  Да ли је Блажо Ђукановић био Дражин човек?
Је л' се зна?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 20 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним