Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Мало ме збуњује неки Лаза Хајдуковић...
Одговори

(24-01-2020, 09:08 PM)Константин Миловановић Пише:  Мало ме збуњује неки Лаза Хајдуковић...

Нема разлога.
Одговори

(24-01-2020, 09:08 PM)Константин Миловановић Пише:  Мало ме збуњује неки Лаза Хајдуковић...

Имаш у Милослављевим књигама... Општа историја, Борбе четника против Немаца и усташа и на још пар мјеста ако се не варам, детаљно је објаснио случај. Хајдуковићева верзија није баш тачна.
Одговори

(25-01-2020, 12:01 AM)ХраброСрце Пише:  

Имаш у Милослављевим књигама... Општа историја, Борбе четника против Немаца и усташа и на још пар мјеста ако се не варам, детаљно је објаснио случај. Хајдуковићева верзија није баш тачна.
Хвала
Одговори

Самарџићу, зна ли се укупни биланс немачких губитака током априлског рата '41, тј. колико је немачких војника тада страдало, колико је тенкова и немачких авиона уништено, односно, оборено?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(26-01-2020, 06:11 PM)Шумадинац Пише:  Самарџићу, зна ли се укупни биланс немачких губитака током априлског рата '41, тј. колико је немачких војника тада страдало, колико је тенкова и немачких авиона уништено, односно, оборено?

Око 2.500 Немаца је погинуло, има тачно у књизи ''Борбе...'' Ово друго није ми познато.
Одговори

Да ли је Владо Зечевић икад изопштен из цркве?
Одговори

Јесте, рашчинио га је Патријарх Герман 1960-их.
Не могу тачне године да се сетим, имам негде записано. Мислим 1965. године,али немој да ме држиш за реч.
Одговори

Јел знаш, Бенито, да су скоро сви партизански свештеници после рата били (служили) у ОЗН-и или УДБ-и. Невероватно, али истинито.
Одговори

Да,да.... Многи преко фамозног Удружења свештеника Југославије. То им је била спона са Удб-ом, а понеки су директно ангажовани као функционери.
Сад се сви нешто праве блесави- као "сви смо пропатили под комунизмом". То истински вређа све оне који чувају сећање на жртве.
Одговори

Данас има још активних удбаша у мантијама, попут Качавенде, неки у Бачким круговима, па и сам Мираш

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Има нормално, али Динчић мисли на оне који су били у партизанима који су директно радили у органима УДБЕ, а не као тастери.
Одговори

Патријарх у сенци и главни СНС владика Иринеј Буловић је син родитеља високих официра Озне.

Д М
Одговори

(27-01-2020, 05:51 PM)Бенито Пише:  Јесте, рашчинио га је Патријарх Герман 1960-их.
Не могу тачне године да се сетим, имам негде записано. Мислим 1965. године,али немој да ме држиш за реч.

Храбар потез у то вријеме.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 13 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним