Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

(08-02-2020, 01:00 AM)Шумадинац Пише:  
(08-02-2020, 12:27 AM)zstoja Пише:  "Што се не питаш шта би било да неко дирне у ватиканско - католичку цркву и покуша да узме нешто?

Имамо хиљаде доказа да је католичка црква пљачкала, посебно у време инквизиције, да је силом преводила у католичанство читаве народе, а ето, ти баш опљунуо по србској цркви"

Nije to vlasnistvo SPC. To je dato SPC bez ikakve potvrde kad CG usla u SHS. Posto nema nikakva potvrda...znaci nemas dokaz da je tvoje, a posto je CG izasla sada iz te drzave, onda se vraca sve u cvlasniostvo onog koji to dao, a to je drzava.

Ne znam sto se pravite svi ludi ovde. To je jasno kao dan.

Ne moze CG da oduzme imovinu na tom posedu ako je SPC ulagala, mozda mogu da s edogovore na neki nacin. Recimo da SPC plati zemljiste na kojem je, ako ce CG da ga proda, da garantuje opstanak nekretnine i rad SPC u tom objeku.... Ima tu milion varijanti da se SPC osigura i ne uzmu joj nekretninu na parceli, ali parcela ide drzavi CG.

A pa plajckala katolicka crkva, normalno, jedino to da ti budeopravdanje za ovo sto SPC radi u CG.

Ako ces iskreno da ti kazem, nemam ja nista protiv, neka placka i SPC, samo treba da budes dovoljno jak da bi pljackao i da ne dobiejs po nosu.Smile

Нами овуден се чини да си нечији бот или провокатор, јер си нон-стоп активан на овој теми. Сметају ти литије, црква, србство, светиње, четништво, традиција и све оно узвишено и узвишени који сочињавају НЕБЕСКУ СРБИЈУ. Још и пишеш том крвавом хрватском Гајевицом у народу познатој као USTAŠICA.

Postojale ribolovacke dozvole u CG 1908. godine u CG, znaci TACNO se zna kome su pracele pripadale koej sada drzi SPC. Ako SPC nema dokaz da je to njeno, parcele idu nazad CG.

A tebi ej jedina odbrana da sam provokator, placenik.... Nemas nista drugo da kazes na cinjenice.
Одговори

Опет пишеш крвавом хрватском Гајевицом, тј. USTAŠICOM?

Сва земља Србинова је црквена. Јер Црква је изнедрила све србске земље и државе, па и Зету србску, тј. Црну Гору.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(08-02-2020, 01:16 AM)Шумадинац Пише:  Опет пишеш крвавом хрватском Гајевицом, тј. USTAŠICOM?

Сва земља Србинова је црквена. Јер Црква је изнедрила све србске земље и државе, па и Зету србску, тј. Црну Гору.

Nista nije vecito. Jedni bili Srbi 1918., sad odlucili da nisu, odvojili se.

Sta ces da im radis?

To se ne priznaje u svetu kao vlasnistvo nad nekretninama. NIGDE u svetu.
Одговори

(08-02-2020, 01:21 AM)zstoja Пише:  
(08-02-2020, 01:16 AM)Шумадинац Пише:  Опет пишеш крвавом хрватском Гајевицом, тј. USTAŠICOM?

Sta ces da im radis?

Све што одише Црквом улази у вечност. Србски народ у Црној Гори није одлучивао о том одвајању од Србије, већ неокомунистичка власт, тј. продужена рука Јосипа Броза. Као што је одлучивала и признање ткзв. независног Косова, као и приступање НАТО- у. Нико ништа није питао народ. Иста ситуација је и код нас у Србији.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(08-02-2020, 01:37 AM)Шумадинац Пише:  
(08-02-2020, 01:21 AM)zstoja Пише:  

Sta ces da im radis?

Све што одише Црквом улази у вечност. Србски народ у Црној Гори није одлучивао о том одвајању од Србије, већ неокомунистичка власт, тј. продужена рука Јосипа Броза. Као што је одлучивала и признање ткзв. независног Косова, као и приступање НАТО- у. Нико ништа није питао народ. Иста ситуација је и код нас у Србији.

Taj dokaz ni na jednom sudu u svetu NE PROLAZI.

Ja ti samo pricam da s ene cudis kad ti tio na sudu ne priznaju.

Odes na sud i kazu cime ti dokazujes da je to ttvoje?

A ti kazes: "Све што одише Црквом улази у вечност. Србски народ у Црној Гори није одлучивао о том одвајању од Србије, већ неокомунистичка власт, тј. продужена рука Јосипа Броза. Као што је одлучивала и признање ткзв. независног Косова, као и приступање НАТО- у. Нико ништа није питао народ. Иста ситуација је и код нас у Србији."

Ako te ne odvedu na psihijatrisjki pregled, samo ce ti reci: Sud to ne prihvat akao dokaz. Zdravo djaci.

I idi na koji hoces sud u svetu isto ce da ti kazu.

------------------

Evo ti jedan primer sto j emene zacudio u Americi. Ja znam d aovd en asudui ako nemas dokaz...ma ko te....

I moja zena se vraca kuci kolima, 3 trake u jednom smeru, omna skroz levom traklom, iz susedne trake neki jebivetar joj se spolako priblizava, ona bezi, ali posto ivicnjak, ova je udari i stanu.

Izadj eovaj Amer: E, nemoj zoves policiju...evo ti licna karta da sikopiamo, pa cu ti ja to platim. Ta ponuda s ene prihvata, ali ajde...zen aprihvati.
Iskopiraju, posle ga zen azove d amu kaze za procenjenu statu, on veli ce zove, ali nista. Sutra nist, azena opet zove, on s en ejavlja....

Kaze zena ce g atuzi. Reko pazi, dokaz nema, koliko tvioje jeste, toliko njegovo nije. Nemas dokaz. Sta mu mozes? Nista. Samo pamet za drugi put i zovi policiju. Kola ionako krs, skuplja popravka nego cela kola.

Al zena oce da ga tuzi. Ajde tuzi. Policija kaze daj mi licnu kartu njegovu. Ona da njegovu. Ovi ga zbvali, posl enas policajac zove, kaze on ne priznaje, ali to je normalno. Ce da odemo mi kod njega.

Posle javlja policija javi se njegovom osiguranju. Zena s ejavi, oni kazu on priznao, samo nam kazi jel si htela d aizbegnes sudar. Jesam...trotoar...ivicnjak.., Dobro, sutra dolazi nas da ti da cek za kola z apopravku, koaj ces kola da bvozis dokj se ne poprave? Ma neka mala...lakse mi....

E njega su posle icepali sa osiguranjem, pa sto lagao mu s eisto uzima u obzir....

Eeee, nisam ja veorvao da moz tako d abude.
Одговори

(08-02-2020, 01:42 AM)zstoja Пише:  Taj dokaz ni na jednom sudu u svetu NE PROLAZI.

A ti kazes: "Све што одише Црквом улази у вечност. Србски народ у Црној Гори није одлучивао о том одвајању од Србије, већ неокомунистичка власт, тј. продужена рука Јосипа Броза. Као што је одлучивала и признање ткзв. независног Косова, као и приступање НАТО- у. Нико ништа није питао народ. Иста ситуација је и код нас у Србији."

Ako te ne odvedu na psihijatrisjki pregled, samo ce ti reci: Sud to ne prihvat akao dokaz. Zdravo djaci.

ОК. Остоја или затоја, одлучи сам како ћеш се звати.
Видим да си одан новој отаџбини Америци, тј. Џорџији, одакле се јављаш ушушкан у лист брескве и толе таласе Атлантика.
Дваест година колико си ту и није мало, читав живот за некога.
Ал мало је чудно да толико мржње зрачи из тебе према србству и СПЦ, па ме нешто наводи на помисао како си се приволео некој од многобројних секти којих у Америци има више од печурки.
Није ти лако и то је евидентно, бар по твојим коментарима. Боли те конвертитство, што је сасвим разумљиво, јер није лако одрећи се свога а пригрлити туђина.

Да се разумемо, то је твој избор па ћу остати на овоме.

Убудуће од мене нећеш добити ни један коментар на твоје писаније јер си небитан.
Одговори

(08-02-2020, 02:53 AM)Јеремија Пише:  
(08-02-2020, 01:42 AM)zstoja Пише:  Taj dokaz ni na jednom sudu u svetu NE PROLAZI.

ОК. Остоја или затоја, одлучи сам како ћеш се звати.
Видим да си одан новој отаџбини Америци, тј. Џорџији, одакле се јављаш ушушкан у лист брескве и толе таласе Атлантика.
Дваест година колико си ту и није мало, читав живот за некога.
Ал мало је чудно да толико мржње зрачи из тебе према србству и СПЦ, па ме нешто наводи на помисао како си се приволео некој од многобројних секти којих у Америци има више од печурки.
Није ти лако и то је евидентно, бар по твојим коментарима. Боли те конвертитство, што је сасвим разумљиво, јер није лако одрећи се свога а пригрлити туђина.

Да се разумемо, то је твој избор па ћу остати на овоме.

Убудуће од мене нећеш добити ни један коментар на твоје писаније јер си небитан.

Kakva mrznja? Ja ti pricam kako sudovi u svetu rade.

Jedno su vase zelje, a drugo stvarnost.

I bih hteo da budme vlasnik porsea, ali nemam para ni za jedna porse.

Ti bre idi na proteste...samo ti kazem da neces imati podrsku ni od koga s apravne strane.

Oko pisanja patriotskih sastava ces da imas, ali to ne priznaju na sudu.

U ASmerici se patriotski sastavi cene kao i djak generacije, Daju im skoro iste pare za prva mesta.

Ali samo su skoli, na sudu ne priznaju.

Ja te ni do sad nisam terao d ami se javljas. Ali toi ne znaci d anecu i ja tebi da se javljam.Smile
Одговори

(08-02-2020, 01:04 AM)zstoja Пише:  Postojale ribolovacke dozvole u CG 1908. godine u CG, znaci TACNO se zna kome su pracele pripadale koej sada drzi SPC. Ako SPC nema dokaz da je to njeno, parcele idu nazad CG.

Какве бре "риболовачке дозволе"?! Шта бунцаш, о чему причаш? Прво мишљах да само за*ебаваш овуден због умне немоћи ама сад видимо да теби стварно није добро!

Какви риболовци човече кад је Валтазар Богишић прописао власништво Митрополије над Светињама у Црној Гори па је тако "закон" твоје сабраће ТИТОВАЦА и ЂИЛАСОВАЦА у несагласју чак и са европском и светском правном традицијом и савременим правом, ако ти уопште разумеш шта ти се говори!

Цркве, Манастири и други њима слични верски објекти у Црној Гори у власништву су Цркве и верских заједница.

Користе се у складу са Црквеним Уставима и правилима.

И ова стечена права не могу се изменити ни једним новим законом нити другим његовим изменама.

Дакле чак и да нема црно на бело које су некретнине у власништву Цркве (а има!), постоји у интернационалном праву нешто што се зове ACQUIRED RIGHT, па питај жену да ти објасни или нека њој њен адвокат објасни да се не срамотиш овде као неки буздован неписмени!

Дакле Законик и правила која је утемељио др Валтазар Богишић (1834-1908) у Општем имовинском законику за Књажевину Црну Гору који је указом од 25. марта 1888. године прогласио Књаз Никола Петровић, у ком Законику, који представља споменик права непроцењивог значаја, успостављена су много правна правила која се примењују и данас у савременом европском законодавству.

Сам Књаз Никола за Законик је написао:

Цитат:Одобравања и похвале којима је цијеломе правничком свијету једнодушно поздрављено било ово Закодавно дјело, потуно су оправдани и примјеном његовом у нашим судовима.

И заиста одмах по објављивању Законика највише оцене су стигле из академије моралних, политичких и правних ауторитета Француске, Московске академије, правног друштва из Љубљане, академије из Тулуза, Прага…

Црногорски Законик одмах је преведен на француски а потом и на немачки, шпански, италијански и руски језик.

Др Лујо Бакотић упозорава да се Законик заснива на народној традицији Црне Горе и филозофским начелима и стога је Богишићево дело још импозантније јер је успео да доведе усагласје законске норме са неписаним законима, обичајима и богатом правном традицијом Црне Горе.

Овај Законик био је и доказ мудрости и способности Књаза Николе Петровића који је замолио Руског Цара Александра II да из Одесе пошаље Богишића па је платио и све трошкове израде Законика, којим су књаз Никола и Валтазар себи подигли најтрајнији споменик па управо у том Општем имовинском законику за Књажевину Црну Гору у поглављу број VIII дословце стоје седеће одредбе:

Цитат:О Црквама, Манастирима и другим њима сличним уредбама вијерским.

Чл. 716.

Имаоци су: Православне Цркве, Манастири и друге црквене установе којима ту способност признају црковна правила или црковна Власт, а то признање није у опреци са државним законом.

То исто буди речено о Црквама и црквеним уредбама других Хришћанских вероисповједи које држава познаје.

Чл. 717.

Правило претходног чланка вреди за све нехришћанске богомоље и друга постојана вјерска уређења (на пр. мухамеданске џамије и.т.д.), уколико је држава саму вјеру признала.

Чл. 718.

Управа добара црковних и других имаоника вјерског значаја, као и њихово заступништво направа осталоме свијету бива по уставу њихову, по другим признаним правилима и по наредбама законите им Власти, у колико нијесу у опреци са државним законима.

Ове одребе значе да су извршна и законодавна власт на челу с Књазом Николом признале имовинска и друга стварна права Митрополији Црногорско приморској и брдској.

Митрополија корене ових права вуче преко епископије зетске коју је још 1219. године основао свети Сава на манастиру на Михољској превлаци.

То право на имовину Митрополији и Србској Православној Цркви признавале су све Царевине и Краљевине, народна традиција и на крају и сам Књаз Никола кроз одребе које је утемељио велики Валтазар Богишић (био је и министар правде књажевине Црне Горе од 1893. до 1898. године).

Колики је велики значај тих стечених права (илити на енглеском ако бејзик инглиш ишта разумеш, ACQUIRED RIGHT, па питај жену да ти објасни или нека њој њен адвокат објасни да се не срамотиш овде као неки буздован неписмени!) на имовину види се из одредбе члана 1005. Општег имовинског законика за Књажевину Црну Гору у којем се истиче:

Цитат:Што једном по Закону стечеш, тврдо ти је баш и кад би се Закон измјенио.

С обзиром да су Милогорске најновије законодавне керефеке и иницијативе о "верским заједницама и решавању питања имовине истих", у дубоком несагласју са правном традицијом оличеном у овом поменутом Законику, али и са одредбама модерног европског законодавства и достигнутим степеном заштите слобода и права, евидентно је да ће због усвајања таквог грбог закона Црна Гора имати вишеструко штетне последице.

Ем што се потиру слобода и права које је установио још Књаз Никола, скрнави се и најлепши драгуљ државно правне историје црногорске, који чини златну грану семантичког бића црногорског духа израслог на правди и правици, мудрој речи бистрој памети, поштењу и чојству на основу којих је Валтазар Богишић формулисао свој Законик.

Још већа штета биће и пред Европским судом за људска права у Стразбуру и евентуално у будућности пред Европским судом правде у Луксембургу, Црна Гора неће имати ни један ваљани правни аргумент у парницама у којима ће јој се судити због кршења достигнутог степена имовинских права и верских слобода.

Међутим!

Што се нас лично тиче Србска Православна Црква не би никако смела да се УНАПРЕД везује за било какве одлуке тих судова јер ипак....РАДИ СЕ О СРБСТВУ И СРБСКОЈ ЦРКВИ НЕПРИЈАТЕЉСКИМ ЗЕМЉАМА И НЕПРИЈАТЕЉСКИМ СУДОВИМА!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

.
СРБИ СА КиМ: Бугојанском рајетину дражи Милов Београд на води, него светиње у ЦГ
https://srbin.info/politika/srbi-sa-kim-...inje-u-cg/

Д М
Одговори

(08-02-2020, 03:26 PM)Шумадинац Пише:  .
СРБИ СА КиМ: Бугојанском рајетину дражи Милов Београд на води, него светиње у ЦГ
https://srbin.info/politika/srbi-sa-kim-...inje-u-cg/
Зар Вучић на конференцији за новинаре поводом његовог одласка у Црну Гору није био оштар према тамошњој власти? Мандић је изјавио да Лончареву изјаву не треба гледати у лингвистичком смислу, већ у смислу разоткривања Ђукановићеве агентуре у Београду и Новом Саду.Притом, Лончар није поменуо "Србе из Црне Горе"(како пише у тексту), већ само Црногорце(читај Монтенегрине).Такође је рекао да се се у Црној Гори "догодио народ којег је Мило потценио".Види се да је овима који су издали ово саопштење главни циљ борба против власти у Србији, а стање у Црној Гори им само служи као оружје за то.Они мисле да им Црна Гора може послужити за рушење Вучића.Ово пишем јер људи морају да схвате да се ми Срби не смемо делити по политичкој линији када је у питању Црна Гора, морамо бити јединствени јер је у питању ОПСТАНАК српског народа у Црној Гори!
Одговори

Цитат:О Црквама, Манастирима и другим њима сличним уредбама вијерским.

Чл. 716.

Имаоци су: Православне Цркве, Манастири и друге црквене установе којима ту способност признају црковна правила или црковна Власт, а то признање није у опреци са државним законом.

То исто буди речено о Црквама и црквеним уредбама других Хришћанских вероисповједи које држава познаје.

Чл. 717.

Правило претходног чланка вреди за све нехришћанске богомоље и друга постојана вјерска уређења (на пр. мухамеданске џамије и.т.д.), уколико је држава саму вјеру признала.

Чл. 718.

Управа добара црковних и других имаоника вјерског значаја, као и њихово заступништво направа осталоме свијету бива по уставу њихову, по другим признаним правилима и по наредбама законите им Власти, у колико нијесу у опреци са државним законима.

Zaboravio si clan 719. Smile

719 “Nepokretna dobra pravoslavnih crkava i manastira, ne mogu se nikako prodavati ili inače ustupati, bez naročita dopuštenja državne vlasti”

Ai ovo si zaboravio:

U Ustavu Pravoslavnih Konistorija u Knjaževini Crnoj Gori iz 1904. godine u članu 109. se kaže:

“Nepokretna dobra crkvena ne mogu se prodavati, zamjenjivati ili inače ustupati. Ako interes dotične crkve zahtijeva da bi trebalo kakvo dobro prodati ili promijeniti sa drugim, u ovakvom slučaju konsistorija će prethodno učiniti sve potrebne izviđaje i tada će podnijeti predlog Ministarstvu prosvjete i crkvenih djela. Poslednja riječ u ovakvim stvarima pripada Knjaževskoj Državnoj vlasti”
Одговори

Mekenzi Пише:Елем, запад 89-90 није знао шта ће се дешавати са Југославијом.

Главну улогу у распаду Југославије је узела усташка емиграција која је лобирала за НДХ у свим међународним организацијама. Усташка а касније и шиптарска емиграција су уложиле милионе и милијарде долара у независности својих држава.

Сви они су знали да ће НДХ звати Р. Хрватска, Боска,Косово, Словенија и ЦГ.

Ти стално форсираш ту причу о лобирању, то вам је маштарија и демократска мантра.
Сваки пут одговорио сам ти да „лобирање“ није никакво објашњење о разлозима тих дешавања.
По не знам који пут дајем ти исти одговор!
Запад је имао геополитички интерес да подржи оне народе које је подржао.
Пољаци нису дали никакве паре, него је њихов демократски синдикат Солидарност је добио паре од Ватикана и САД-а крајем седамдесетих. Додуше, које су паре имали тада бедни Пољаци за то?
Американци су тада изабрали да се користе католичког фактора у подригивању источног блока.
Евидентно је да би се у Југославији искористио исти фактор.
Исто важи за Украјину, где су националистичке групе добиле и паре и организовање од стране западних земаља. У време Евромајдана Викторија Нуланд је чак јавно најавила колико су пара америчке власти потрошиле за ту сврху.
За узврат, Запад је добио простор слободног тржишта у Украјини, то јест потпуну контролу над економију те земље, која уствари нема шта да извози на Запад.
То је видљиво и у аферу Трамповог импичмента. Сви западни медији су се усредсредили на понашање Доналда, који је покушао да искористи у свој бирачки добробит пословање породице Бајдена у тој земљи, међутим нико се осећао скандализованим од тога да је очито људи из администрације Обама-Клинтон потрошили државне паре како би извршили промену власти у Украјини и не само добили геополитичку и економску корист за своју земљу, него и лични зарад за своје породице и децу.
Одговори

(08-02-2020, 06:03 PM)zstoja Пише:  Zaboravio si clan 719. Smile

719 “Nepokretna dobra pravoslavnih crkava i manastira, ne mogu se nikako prodavati ili inače ustupati, bez naročita dopuštenja državne vlasti

Ai ovo si zaboravio:

U Ustavu Pravoslavnih Konistorija u Knjaževini Crnoj Gori iz 1904. godine u članu 109. se kaže:

“Nepokretna dobra crkvena ne mogu se prodavati, zamjenjivati ili inače ustupati. Ako interes dotične crkve zahtijeva da bi trebalo kakvo dobro prodati ili promijeniti sa drugim, u ovakvom slučaju konsistorija će prethodno učiniti sve potrebne izviđaje i tada će podnijeti predlog Ministarstvu prosvjete i crkvenih djela. Poslednja riječ u ovakvim stvarima pripada Knjaževskoj Državnoj vlasti

Заостоја тврдоглав си и не разумеш те ствари!

У Члану 719. говори се о ДРЖАВНОЈ ВЛАСТИ тадашње ДРЖАВЕ, а то је била СРБСКА ДРЖАВА, КЊАЖЕВИНА ПА КРАЉЕВИНА ЦРНА ГОРА ту ваљда не треба да се убеђујемо.

Та ДРЖАВА се после 1918-е СЛОБОДНОМ ВОЉОМ СРБА,ПОДАНИКА ТЕ ДРЖАВЕ, сојединила најпре са КРАЉЕВИНОМ СРБИЈОМ па потом симултано КРАЉЕВИНОМ СХС, НА ЧИЈЕМ ЧЕЛУ ЈЕ БИО УНУК КРАЉА НИКОЛЕ, ВЛАДАР ОД КУЋЕ ПЕТРОВИЋА КАО И КАРАЂОРЂЕВИЋА.

Истовремено је дошло до СОЈЕДИЊЕЊА СВИХ ЕПАРХИЈА И МИТРОПОЛИЈА СРБСКЕ ЦРКВЕ, ДОТАДА РАЗБАЦАНИХ ПО РАЗНИМ ДРЖАВАМА, ПА ТАКО И ЊЕНЕ СВОЈИНЕ, СВИХ ЊЕНИХ МАНАСТИРА И ЦРКАВА!

А то ће рећи да су СТЕЧЕНА ПРАВА Србске Светосавске Цркве баш у самој Црној Гори уствари старија и јача од свих других Епархија и Митрополија те Цркве, па ће пре бити да се Србска Православна Црква сојединила припајајући се Митрополији Црногорско-приморској него обрнуто, како тврде Милогорци јер Митрополија корене својих права вуче преко Епископије Зетске коју је још 1219. године основао сам Свети Савва на Манастиру на Михољској превлаци.

То право на имовину Митрополији и Србској Православној Цркви признавале су све Царевине и Краљевине, народна традиција и на крају и сам Књаз Никола.

Колики је велики значај тих стечених права (илити на енглеском ако бејзик инглиш ишта разумеш, ACQUIRED RIGHT, па питај жену да ти објасни или нека њој њен адвокат објасни да се не срамотиш овде као неки буздован неписмени!) на имовину види се из одредбе члана 1005. Општег имовинског законика за Књажевину Црну Гору у којем се истиче:

Међутим!

У АПРИЛУ 1941-е ПА У ЈЕСЕН 1944-е ДРЖАВА О КОЈОЈ ЈЕ РЕЧ, ЈЕ ПАЛА НАЈПРЕ У ЈЕДНО РОПСТВО ПА У ДРУГО, КОМУНИСТИЧКО, КОЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ТРАЈЕ ДО ДАН-ДАНАС, ТАКО ДА ТИМ ТЕРИТОРИЈАМА БИВШЕ КЊАЖЕВИНЕ ПА ВЕЛИКЕ КРАЉЕВИНЕ ДАНАС ВЛАДАЈУ

О К У П А Т О Р И

ЧИЈЕ ПРАВО НА ТЕРИТОРИЈЕ СЕ ЗАСНИВА НА СИЛИ А НЕ НА ЗАКОНУ!

ДАНАШЊА ДРЖАВА ЦРЊЕГОРА НИЈЕ И НЕ МОЖЕ БИТИ У КОНТИНУИТЕТУ СА СРБСКОМ ДРЖАВОМ ЦРНОМ ГОРОМ, ШТО И ВЛАДАЈУЋА ХУНТА НЕПРЕКИДНО ПОНАВЉА ЈЕР ТВРДЕ ДА НЕ ПРИПАДАЈУ ИСТОЈ НАЦИЈИ КАО ПОДАНИЦИ КЊАЗА И КРАЉА НИКОЛЕ!

Међутим!

Дакле и поред промене окупационих власти СТЕЧЕНО ПРАВО, по међународниом праву (ако НЕКРСТ, НЕСОЈ И НЕРАСТ БОЖИЈЕ ПРАВО НЕ ПРИЗНАЈЕ), НЕ МОЖЕ СЕ ОДУЗЕТИ ДРУГАЧИЈЕ ДО СИЛОМ!

Међутим!

КО СЕ МАЧА ЛАТИ-ОД МАЧА ЋЕ И ЗАГИНУТИ!

Погледај дакле на јутјубу филм како је Чаушеску завршио...елегантно....милион људи му кличе, он на балкону са другар'цом а једна особа му прилази и шапуће "у питању је хитан проблем, пођите са нама"! Он збуњен полази, једна собица, унутра официр-судија, чекић, трас! Велеиздаја, пресуда: СМРТ! Извршење, ОДМАХ, САДА, ТУ....какав НАТО, готово!

Чемерика ће га пусти низводу као Нориегу, Садама!

А и вас који ботујете у корист Мила ће да нађу наше ЦРНЕ ТРОЈКЕ тамо!

табаџија

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

"Елем, запад 89-90 није знао шта ће се дешавати са Југославијом."

Kasno je to da znaju, znali oni to jos 1945. bar.Smile

Ne bi Valtera Vajsa iz Bruklina slali prvo na Blisk istok, pa u Rusiju, pa u Jugoslaviju.

A on ti je Tito.

Dodje stari Amer kod nas...odkle ste. Srbije, Jugoslavija.
Aha, znam, Tito. On je bio vozac trkackih kola...

A!?

Pa to s ezna, kaze on.

E, ami mislili bravar, radnicka klasa, beda neka....
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним