Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

Што се мене тиче није битно да ли је неко умро од или са короном, већ колико људи је умрло у најбољим годинама, а који би били живи ко зна још колико година да се ово зло није појавило.
Друго, што се тиче званичног броја преминулих који је сада 4.000, уколико се пореди са другим европским земљама значајно боље стојимо, што баш и није логично када се узме у обзир развијеност здравственог система код нас и њих. Треће, упада у очи значајно већи број преминулих лекара код нас (преко 70), у односу на друге земље, долази се до закључка да када осим кризног штаба још неко води евиденцију о преминулима, овде је реч о Синдикату лекара и фармацеута, доводи се у сумњу истинитост званичних података. Није логично да смо по укупном броју преминулих пацијената међу најбољима (ма колико то ужасно звучи), а по броју преминулих лекара међу најгорима у Европи.

Ево и званичних података Републичког завода за статистику.

У Србији у периоду јануар−децембар 2020. године, број живорођених је износио 61 693. У односу на исти период претходне године, када је укупан број живорођених износио 63 484, бележи се пад од 1791 односно за 2,8%.
Број умрлих у Србији у периоду јануар−децембар 2020. године износио је 114 954 и, у односу
на исти период претходне године, када је број умрлих био 100 963, бележи се раст од 13 991 или за 13,9%.
[Слика: Screenshot-20210126-080943-Drive.jpg]
Одговори

(31-01-2021, 12:33 PM)Павле Васиљевић Пише:  Што се мене тиче није битно да ли је неко умро од или са короном, већ колико људи је умрло у најбољим годинама, а који би били живи ко зна још колико година да се ово зло није појавило.
Треба тачно да се утврди од ког зла су умрли, да би могло адекватно да се делује.
Одговори

Познајем људе који су били људине што се тиче здравља и окончали за петнаестак дана, што се није дешавало претходних година и деценија, бар не у овом обиму. Молим се Богу да ово нико не доживи.
Одговори

(31-01-2021, 12:33 PM)Павле Васиљевић Пише:  Што се мене тиче није битно да ли је неко умро од или са короном, већ колико људи је умрло у најбољим годинама, а који би били живи ко зна још колико година да се ово зло није појавило.
Друго, што се тиче званичног броја преминулих који је сада 4.000, уколико се пореди са другим европским земљама значајно боље стојимо, што баш и није логично када се узме у обзир развијеност здравственог система код нас и њих. Треће, упада у очи значајно већи број преминулих лекара код нас (преко 70), у односу на друге земље, долази се до закључка да када осим кризног штаба још неко води евиденцију о преминулима, овде је реч о Синдикату лекара и фармацеута, доводи се у сумњу истинитост званичних података. Није логично да смо по укупном броју преминулих пацијената међу најбољима (ма колико то ужасно звучи), а по броју преминулих лекара међу најгорима у Европи.

Ево и званичних података Републичког завода за статистику.

У Србији у периоду јануар−децембар 2020. године, број живорођених је износио 61 693. У односу на исти период претходне године, када је укупан број живорођених износио 63 484, бележи се пад од 1791 односно за 2,8%.
Број умрлих у Србији у периоду јануар−децембар 2020. године износио је 114 954 и, у односу
на исти период претходне године, када је број умрлих био 100 963, бележи се раст од 13 991 или за 13,9%.

Што се тиче односа рођени-умрли то нема везе са короном нешто значајно. Србија је прешла праг где може становништво обновити. Прешли смо тачку где смо сада народ у изумирању и биће све горе и горе.

Што се тиче короне ја сам у даљој фамилији изгубио за сада 5 чланова даље фамилије. Јесу сви 55+ ал убило их за 15 дана...

Болест је јако гадна.

Чувајте се и обавезно се вакцинишите.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Цитат:Милослав Самарџић

Па то ти и причам. На свака три дана. Тај лаже. Десет снимака за десет дана и он би сијао као јелка.

Или је имао упалу плућа или прехладу. То су различите ствари.

Мало ми је чудно колико не прихваташ реалност да корона постоји и да је како кога заломи.

Доста здравих и јаких људи је сломила, а неки су и умрли.

Не причам о болесним људима, него јаких који су у тренингу били и нису плачипичке. Послиједњи, од сестрине куме муж. Педесет и нека година. Сваки дан трчање, теретана по пропису. Други, са Златара човјек као од стијене одваљен, истопио се на седамдесет килограма, осам дана у коми био. Извукао се, не може прећи праг да оде у тоалет.

О психози, питај Крагујевчанку.

Када сам дошао кући она хистерију дигла јер сам био феномен. Два пута су мјерили сатурацију. 70. По томе сам требао бити доњи, а ја дошао кући колима, упалио гусларско сијело и попио кафу.

Хитна није хтјела доћи, морао звати Далматинца. На жалост послије је и он оболио.

У болници шибнули у старту кортикостероиде и хепарин.

Од тога се људи дигну. Тако је сигурно и он.

Кисеоник нисам прихватио.

Како сам се осећао, тотално сјебано. Само воља ме тјерала да се покренем.

Три дана неједеш и немаш осјећај да си гладан.

Грозницу не можеш да скинеш лијековима у концентрацијама које су нама доступне.

Гадан осјећај гушења.

Истина је да износе људе у црним врећама.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(31-01-2021, 12:54 PM)Павле Васиљевић Пише:  Познајем људе који су били људине што се тиче здравља и окончали за петнаестак дана, што се није дешавало претходних година и деценија, бар не у овом обиму. Молим се Богу да ово нико не доживи.

Да!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(31-01-2021, 12:05 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(31-01-2021, 11:48 AM)Бенито Пише:  Нисам некада веровао да ћу икада цитирати Бориса Тадића, али пошто је једини од политичара поставио кључно питање на које нико није одговорио, да поновим:
По статистици је у 2020. години у Србији умрло око 10 хиљада људи више него што у просеку годишње умре у Србији. Званично је од ковид 19 у Србији у прошлој години умрло око 3600 људи.
Од чега је умрло још скоро 7000 људи?

Што си цитирао њега, када сам ја то први написао.Баја
Оних 3.600 умрло је са ковидом а не од њега - каже наш главни патолог, који је радио обдукције, пре него што су забрањене - а ових 7.000 због немогућности лечења јер је 2/3 болница претоврено у ковид амбуланте.
Нисам Тебе цитирао јер различито тумачите овај круцијални податак. Ти тврдиш да је питање од чега су умрли, што је легитимно јер се не раде аутопсије.
Он не тврди, већ пита откуд толико већи број умрлих и од чега су умрли.
Дакле, у оба тумачења, имамо исти проблем:
наши званичници лажу о броју умрлих од ковида 19 и због ковида 19.
А то чине да би сакрили у каквом катастрофалном стању се налази српско здравство. Што сам од почетка ове кризе тврдио, тј "да ће ковид 19 несумњиво показати у како јадном стању се налази српско здравство".
Наравно, Овај и братија су то надоместили јединим оружјем које све време користе: лажу како стигну..
То је права школа удбашког Агитпропа, коју су они прошли давно и обилато је користе. То је једино што, иначе, и знају да раде.
Значи, број умрлих од ковида и због ковида 19 је три или четири пута већи него што је званично саопштено. А ми се бавимо светским заверама, уместо да видимо, што се очима јасно види, да нашом државом владају обичне неписмене и неспособне битанге.
Одговори

То.

Одговори

(31-01-2021, 12:54 PM)Павле Васиљевић Пише:  Познајем људе који су били људине што се тиче здравља и окончали за петнаестак дана, што се није дешавало претходних година и деценија, бар не у овом обиму. Молим се Богу да ово нико не доживи.

Не знам за такве случајеве ове године, а знам раније: здрави, па изненада преминули. Али није важно шта ми лично знамо, већ општа слика: кад се затвори 2/3 болница, мора дћи до пораста смртности. Овај доктор је лепо објаснио на примеру листе за операције срца.
Одговори

[quote='херцеговац' pid='139828' dateline='1612095643']
[quote]

Одакле ти идеја да би ме лагао човек ког знам још из студентских дана, и с ким редовно сарађујем деценијама?
Одговори

Зато што је немогуће да су га сликали сваки дан.

Најтеже случајеве су сликали покретним Рг свако трећи дан, али никога, од нас петнаесторо, сваког дана.

То је такав атак на организам...

Па можда је мало додавао да прикаже своју слику.

Одговори

(31-01-2021, 04:00 PM)Бенито Пише:  
(31-01-2021, 12:05 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(31-01-2021, 11:48 AM)Бенито Пише:  Нисам некада веровао да ћу икада цитирати Бориса Тадића, али пошто је једини од политичара поставио кључно питање на које нико није одговорио, да поновим:
По статистици је у 2020. години у Србији умрло око 10 хиљада људи више него што у просеку годишње умре у Србији. Званично је од ковид 19 у Србији у прошлој години умрло око 3600 људи.
Од чега је умрло још скоро 7000 људи?

Што си цитирао њега, када сам ја то први написао.Баја
Оних 3.600 умрло је са ковидом а не од њега - каже наш главни патолог, који је радио обдукције, пре него што су забрањене - а ових 7.000 због немогућности лечења јер је 2/3 болница претоврено у ковид амбуланте.
Нисам Тебе цитирао јер различито тумачите овај круцијални податак. Ти тврдиш да је питање од чега су умрли, што је легитимно јер се не раде аутопсије.
Он не тврди, већ пита откуд толико већи број умрлих и од чега су умрли.
Дакле, у оба тумачења, имамо исти проблем:
наши званичници лажу о броју умрлих од ковида 19 и због ковида 19.
А то чине да би сакрили у каквом катастрофалном стању се налази српско здравство. Што сам од почетка ове кризе тврдио, тј "да ће ковид 19 несумњиво показати у како јадном стању се налази српско здравство".
Наравно, Овај и братија су то надоместили јединим оружјем које све време користе: лажу како стигну..
То је права школа удбашког Агитпропа, коју су они прошли давно и обилато је користе. То је једино што, иначе, и знају да раде.
Значи, број умрлих од ковида и због ковида 19 је три или четири пута већи него што је званично саопштено. А ми се бавимо светским заверама, уместо да видимо, што се очима јасно види, да нашом државом владају обичне неписмене и неспособне битанге.
Не питам од чега су умрли, већ сам се прво распитао па написао: од запостављања лечења основних болести, због гашења 2/3 болничких капацитета.
Такође сам пренео да је најмеродавнији човек/патолог рекао да нико није умро од короне.
Дакле, прво као узрок смрти је сигурно, друго није.
Здравство јесте у лошем стању, али не толико као што сада изгледа. У целом свету, или барем већем делу, је проблем што су запоставили лечење основних болести. Због овога ће, на пример, умрети два милиона Американаца. Најбоље што би ова влада могла да учини је да прогласи шведски модел у Србији. Тиме би се смањио број умрлих у наредном периоду. А иначе најбоље би било да се све врати на нормалу, али то није могуће.
Одговори

(31-01-2021, 08:35 PM)херцеговац Пише:  Зато што је немогуће да су га сликали сваки дан.

Најтеже случајеве су сликали покретним Рг свако трећи дан, али никога, од нас петнаесторо, сваког дана.

То је такав атак на организам...

Па можда је мало додавао да прикаже своју слику.
Зар и сваки трећи дан није превише?
Одговори

Како није.

Али се слика мјења у пар дана.

Мене сликали у Дому здравља у уторак, све ок. Тест негативан, послали кући без терапије

Да ми је дала бар кардиопирин у већој количини не би тако заглавио.

У четвртак хитно у болницу. Плућа захваћена. Четири теста негативна, симптоми класични.

Био је један који није вјеровао у корону и стално причао прехлада. Када су му донијели Аг тест позитиван инсистирао на ПЦР.

Ураде му и њега, он и даље прича прехлада.

Истина је:
1. особље је преморено,
2. црне вреће, не труде се да то сакрију,
3. да се не може спавати, што од других, што од апарата на које су сви закачени и који звуком јављају стање пацијената, а онда су нас будили у пола четири да би добијали терапију.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним