Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Да, и за Цију и, сороша и био је страни плаћеник, издајник, колаборант, нато зликовац, квислинг, пета колона...

Него јесам ли ја удбаш, страни плаћеник издајник, пета колона и шта ту још спада ако моја библиотека има цца неких 50-ак књига које су описивале хронологију догађаја 90-их година и које су подржавале опозицију, студентске протесте, грађанске протесте, протесте на филозофском и биле искључиво против режима Милошевића...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/9771...od-valjeva
Одговори

Књига је изашла пре месец дана. Случајно сам је набавио.
Могу рећи да је изузетнаи да се у даху чита.

[Слика: FB-IMG-1617883858913.jpg]

Knjigu mozete preuzeti ovde

https://mega.nz/file/tFlCzYQJ#ct_n0uCFhi...yVe_LhXpEk

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(26-01-2021, 02:50 PM)Mitic Пише:  
(12-08-2020, 10:08 PM)Уставобранитељ Пише:  "Срби и Хрвати" и "Срби и Бугари" Милована Миловановића, да ли неко од цењених форумаша има у ПДФ формату?

Покушај да нађеш на https://archive.org/

Или на Скрибду можда има

Пронађено. Smile
Одговори

[Слика: Dimitrijevic-Bojan-01.png]
Одговори

(06-05-2021, 05:18 PM)Антитоталитаран Пише:  [Слика: Dimitrijevic-Bojan-01.png]

Каква јe?

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Тек треба да је узмем.
Одговори

(07-05-2021, 05:08 PM)Антитоталитаран Пише:  Тек треба да је узмем.

Јави утиске.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Где може да се узме књига Последњи рапорт?
Одговори

Да ли је читао неко ову књигу ?

Утисци ?

Од јуче је део моје библиотеке. Видим ретка је на тржишту.

[Слика: 002.jpg]

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Сигурно је, да је Небојша имао шта да напише. Био чест посетилац ратних подручја. Судионик је. Виђали смо се. Како то игледа из његовог угла???. Чини ми се да је тада посвећивао више пажњу "интересантним ратним ликовима", него стварној ситуацији.
Да ли је то радио намјерно или стварно мислио да они воде главну ријеч у рату, не знам, ако је тако књига може бити интересантна, али неће приказати стварну ситуацију.
Како је то пренио у књигу???
Одговори

(04-07-2021, 11:29 AM)luka.luke Пише:  Сигурно је, да је Небојша имао шта да напише. Био чест посетилац ратних подручја. Судионик је. Виђали смо се. Како то игледа из његовог угла???. Чини ми се да је тада посвећивао више пажњу "интересантним ратним ликовима", него стварној ситуацији.
Да ли је то радио намјерно или стварно мислио да они воде главну ријеч у рату, не знам, ако је тако књига може бити интересантна, али неће приказати стварну ситуацију.
Како је то пренио у књигу???

Одлична је!

То је триологија три његове књиге, Српски рулет, Херој на магарцу путује у Хаг и Кокошији рат.

Синоћ сам завршио прву књигу. Остао сам први пут после дужег времена читања књига пун утисака и размишљања, чак сам и сузу пустио када су наши снајпером случајно скинуло сарајевског цигу који је био легенда Сарајева и који је био оџачар у Сарајеву, тешка прича.

Читам књигу у даху. Прва књига је посвећена рату у ХР и БиХ.
Јеврић је био увек на првим линијама фронта.
Описује мале небитне људе,те судбине људи на ничијој територији, описује погибије и рањавања, такође има доста ироније и цинизма са дозом комедије.

Невероватно колико те његове кратке приче описују судбину малих небитних људи у вртлогу рата и како описује хирушки прецизно њихове ликове, судбине, емоције, убиства и углавном на крају сваке приче и страдање тих главних ликова, није фокусиран на "велике" силе и велику политику, већ на обичан свет.

Сад прелазим на Хашки део, где га јури удба, циа,и остали да открије идентитет и имена ликова из прве књиге.

Све препоруке ко воли да чита једноставне а тешке емотивно књиге.

Нема је на тржишту, или је има ретко али је доста скупа. Преко 25-30 евра кошта.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Тако сам и очекивао.
Нећу их читати.
Одговори

(22-02-2021, 11:46 PM)Антитоталитаран Пише:  [Слика: FB-IMG-1614029926035.jpg]

Скоро је била трибина у Требињу. Девић држао предавање на ову тему.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним