Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Јесте ли видели ово? Сада аНтИфАшИсТи тврде да су Срби састављали спискове за рацију у Бачкој. Само сам чекао када ће то да кажу. Поново је актуелизовано због неког водитеља из Новог Сада.
https://www.intermagazin.rs/za-novosadsk...o-milosti/
Одговори

(23-04-2021, 12:25 PM)Антитоталитаран Пише:  Да ли се Милан Недић 1943. састајао са Хитлером и Рибентропом?
Јесте. И 1944.
Одговори

(23-04-2021, 05:12 PM)МајорДангић Пише:  
(20-03-2021, 05:26 PM)Антитоталитаран Пише:  
(20-03-2021, 04:46 PM)МајорДангић Пише:  
(20-03-2021, 04:36 PM)Антитоталитаран Пише:  Јесу ли Радић, Дреновић и Тешановић били војводе?

Дреновић да, остали не http://www.pogledi.rs/spisak-drazinih-vojvoda/

То је преузето из Википедије. Било је много војвода.

Да ли је истина?
Јесте.
Одговори

(27-04-2021, 12:54 AM)Mario Пише:  Реците ми господине Самарџићу какво је Ваше мишљење о садашњој структури администрације на Равној гори на челу са Богичевићем?
Мислим да се презива Богићевић.
Одговори

(27-04-2021, 01:26 PM)Антитоталитаран Пише:  Јесте ли видели ово? Сада аНтИфАшИсТи тврде да су Срби састављали спискове за рацију у Бачкој. Само сам чекао када ће то да кажу. Поново је актуелизовано због неког водитеља из Новог Сада.
https://www.intermagazin.rs/za-novosadsk...o-milosti/

Па објаснио је човек:

– Istorija jeste de fakto obesmisla optužbu za saradnju dr Obrada Milutinovića sa okupatorskom vlašću – ističe Đurđev. – Ali je, s druge strane, činjenica da je on, kao i deo novosadske srpske inteligencije, stao na stranu Jugoslovenske vojske u otadžbini. A to je u klimi ondašnjeg delovanja i razmišljanja pobedničke strane u građanskom ratu, vođenog političkom i ideološkom netrpeljivošću prema, za novu vlast, nepodobnim osobama, neminovno vodilo ka optuženičkoj klupi. Kada se tome doda da su teške optužbe, koje su stavljene na teret dr Milutinoviću, zasnovane samo na priznanju optuženog, u vremenu revolucionarne pravde one su, nažalost, mogle da rezultiraju samo jednom presudom…
Одговори

Да ли су комунисти и у другим земљама палили архиве или само код нас?
Одговори

Када се догодио онај инцидент између љотићеваца и Бугара у Лапову?
Одговори

(27-04-2021, 10:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(23-04-2021, 05:12 PM)МајорДангић Пише:  
(20-03-2021, 05:26 PM)Антитоталитаран Пише:  
(20-03-2021, 04:46 PM)МајорДангић Пише:  
(20-03-2021, 04:36 PM)Антитоталитаран Пише:  Јесу ли Радић, Дреновић и Тешановић били војводе?

Дреновић да, остали не http://www.pogledi.rs/spisak-drazinih-vojvoda/

То је преузето из Википедије. Било је много војвода.

Да ли је истина?
Јесте.

Желео бих да знам шта су били војводе о којима није написано у том чланку
Одговори

Јел постоји већ нека тема о броју одликовања Михајловића. Често се ових дана пише о томе како Дражс није наш најодликованији официр (Први је Александар Карађорђевић, а други би требао да буде Војвода Мишић). Да ли постоји нека листа/табела са побројаним одликовањима???
Одговори

Господине Самарџићу да ли ћете бити 8. маја на Равној Гори?
Одговори

(30-04-2021, 11:25 AM)stefab97 Пише:  Јел постоји већ нека тема о броју одликовања Михајловића. Често се ових дана пише о томе како Дражс није наш најодликованији официр (Први је Александар Карађорђевић, а други би требао да буде Војвода Мишић). Да ли постоји нека листа/табела са побројаним одликовањима???

Погледај биографије војвода и армијских ђенерала, мислим да сваки има више одликовања од Драже.
Значи Дража дефинитивно није у првих 10 по броју одликовања. А ту је било и доста нижих чинова са пуно одликовања. Могуће да није ни у првих 50.
Одговори

(01-05-2021, 12:44 PM)ватхра Пише:  
(30-04-2021, 11:25 AM)stefab97 Пише:  Јел постоји већ нека тема о броју одликовања Михајловића. Често се ових дана пише о томе како Дражс није наш најодликованији официр (Први је Александар Карађорђевић, а други би требао да буде Војвода Мишић). Да ли постоји нека листа/табела са побројаним одликовањима???

Погледај биографије војвода и армијских ђенерала, мислим да сваки има више одликовања од Драже.
Значи Дража дефинитивно није у првих 10 по броју одликовања. А ту је било и доста нижих чинова са пуно одликовања. Могуће да није ни у првих 50.

Најодликованији Срби:
1. Краљ Александар Ујединитељ - 53 домаћа и инострана одличја.
2. Војвода Живојин Мишић - 47 домаћих и иностраних одличја.
3. Коча Поповић - 46 домаћих и иностраних одличја.
4. Војвода Петар Бојовић - 44 домаћа и инострана одличја.
5. Војвода Степа Степановић - 35 домаћих и иностраних одличја.
6. Војвода Радомир Путник - 25 домаћих и иностраних одличја.
7. Генерал Дража Михаиловић - 20 домаћих и иностраних одличја.
Одговори

Извор?
Одговори

(01-05-2021, 01:47 PM)Антитоталитаран Пише:  
(01-05-2021, 12:44 PM)ватхра Пише:  

Најодликованији Срби:
1. Краљ Александар Ујединитељ - 53 домаћа и инострана одличја.
2. Војвода Живојин Мишић - 47 домаћих и иностраних одличја.
3. Коча Поповић - 46 домаћих и иностраних одличја.
4. Војвода Петар Бојовић - 44 домаћа и инострана одличја.
5. Војвода Степа Степановић - 35 домаћих и иностраних одличја.
6. Војвода Радомир Путник - 25 домаћих и иностраних одличја.
7. Генерал Дража Михаиловић - 20 домаћих и иностраних одличја.

Па где убаци тог бандита међу ове величине.Тужан
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним