Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

То је зато што не читаш пажљиво поруке других. Цела прича је почела тако што је форумаш Монархист навео да неки дебили тврде како је Приједор ослобођен од Немаца и четника 6. септембра. Ја сам му одговорио да то није тачно, јер Немаца није ни било у граду. А онда сам додао да други дебили са Википедије тврде још и да је немачки батаљон уништен, што такође није тачно.

Ајде наведи нам изворе на које се Шрамл позива у фуснотама, баш ме занимају.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Сада сам мало разгледао Википедију. Исто пишу и за Бањалуку.
Одговори

Шта би Ватра?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(28-08-2021, 02:06 AM)Стража Пише:  Помаже Бог браћо,

Нов сам на форуму и мало је рећи да сам одушевљен садржајем на целокупном сајту, а не само на форуму.
Занима ме да ли имате још неке информације о четницима у Топличком округу током Другог светског рата. Водим порекло из села Мађере које се налази подно Јастрепца и доста прича сам чуо од оца о томе како је цело село било четничко па због тога малтене до краја 20. века нису имали ни пут у селу, струју су само сањали. Неке приче сам још начуо, али на интернету не могу да нађем никакве информације о томе сем чињенице да је ту постојао Горски штаб 33 илити Топлички корпус и пар имена људи са чиновима, а због ове ситуације са короном нисам био у стању да одем лично и истражим по локалним музејима или манастирима. Уколико имате било какве додатне информације или чланке, волео бих да поделите са мном. Такође, имам пар занимљивих фотографија мог покојног деде из тог времена, али то ћу оставити на теми најлепше четничке слике. 

Хвала свима унапред!  Јок

Бог помогао!
Имамо много података о Топличком корпусу, али, изгледа, за сада мало на сајту. Нашао сам ово:
https://www.pogledi.rs/bitka-za-juznu-srbiju.html
Одговори

(27-08-2021, 09:26 PM)Бенито Пише:  
(27-08-2021, 09:18 PM)Београдски Србин Пише:  Како је Недићева влада контролисала Нову Варош до јуна 1942. када је она била под окупацијом Италијана?

Била је у италијанској окупационој зони, али је био прећутни договор да Нову Варош контролишу тзв "владини четници", који су у ствари били под Дражином командом.

Хвала, и претпоставио сам.
Одговори

Шта мислите о књизи "Знаменити Срби Исламске Вероисповести" од Салиха Селимовића?
Одговори

(30-08-2021, 03:26 PM)Аца Пише:  Шта мислите о књизи "Знаменити Срби Исламске Вероисповести" од Салиха Селимовића?

Нисам читао. Поздрављам рад на ту тему.
Одговори

Неки форумаши хвале народног хероја Обрена Ивковића. Како је он завршио у партизанима?
Одговори

(30-08-2021, 05:26 PM)Антитоталитаран Пише:  Неки форумаши хвале народног хероја Обрена Ивковића. Како је он завршио у партизанима?

Бог свети зна.
Одговори

Поштовање браћо форумаши, имам једно питање за вас. Да ли су Љотићевци икада помагали Дражиним четницима и када?
Одговори

(30-08-2021, 08:42 PM)Bojo Пише:  Поштовање браћо форумаши, имам једно питање за вас. Да ли су Љотићевци икада помагали Дражиним четницима и када?

Било је појединачних случајева. Звонко Вучковић описује када му је његов колега са академије - командант љотићевског батаљона - априла 1944. дао неколико сандука муниције.
Мислим да су лета 1944. дали нешто муниције Кесеровићу.
У основи, помоћ се сводила на такве ситуације.
Одговори

(30-08-2021, 08:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(30-08-2021, 08:42 PM)Bojo Пише:  Поштовање браћо форумаши, имам једно питање за вас. Да ли су Љотићевци икада помагали Дражиним четницима и када?

Било је појединачних случајева. Звонко Вучковић описује када му је његов колега са академије - командант љотићевског батаљона - априла 1944. дао неколико сандука муниције.

Ја сам прочитао на интернету да су љотићевци "спасли живот Дражи" 1941. године.
Одговори

(30-08-2021, 10:07 PM)Bojo Пише:  
(30-08-2021, 08:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Ја сам прочитао на интернету да су љотићевци "спасли живот Дражи" 1941. године.

Такође помињу некакве заједничке акције на Јеловој гори 1944. год.
Одговори

Та два примера нису тачна. Ни један пример из њихове литературе није тачан.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним