Поруке: 4,408
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
654
(27-08-2021, 09:08 PM)ватхра Пише: (26-08-2021, 09:31 PM)Николај Пише: Јесу али од Хрвата. У граду је била само хрватска посада - домобрани, усташе и жандарми. А један немачки батаљон (1. батаљон 383. пука легионарске 373. дивизије) је обезбеђивао рудник у Љубији. Када је пао Приједор, батаљон је добио задатак да се повуче у Босански Нови, што је и урађено. Дакле, није уништен како кењошу комунисти на Википедији.
И како је прошло повлачење тог батаљона?
Из твоје поруке се може закључити да се повукао без борбе.
Како је прошло? Тако што је батаљон разјебао покушај комунистичке блокаде, дошао до циља и извршио добијено наређење. А то није ни суштина овде. Суштина је да он није био у Приједору, није бранио град, са четницима или без њих, и није савладан (у граду нити ван града).
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Опис који даје Шрамл се не слаже са твојим прескакањем догађаја који ти не одговарају.
Плус, у чланцима на Википедији (Срп и СХ, не знам који си ти гледао) јасно наводе да је батаљон био у Љубији.
(Последња измена: 27-08-2021, 10:11 PM од
ватхра.)
Углед:
654
(27-08-2021, 10:06 PM)ватхра Пише: Опис који даје Шрамл се не слаже са твојим прескакањем догађаја који ти не одговарају.
Плус, у чланцима на Википедији (Срп и СХ, не знам који си ти гледао) јасно наводе да је батаљон био у Љубији.
Као на пример?
Нисам рекао да на Википедији не кажу да је био у Љубији већ да кажу како је батаљон уништен
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
654
А овај однос губитака је тек циркус.
Углед:
654
То је зато што не читаш пажљиво поруке других. Цела прича је почела тако што је форумаш Монархист навео да неки дебили тврде како је Приједор ослобођен од Немаца и четника 6. септембра. Ја сам му одговорио да то није тачно, јер Немаца није ни било у граду. А онда сам додао да други дебили са Википедије тврде још и да је немачки батаљон уништен, што такође није тачно.
Ајде наведи нам изворе на које се Шрамл позива у фуснотама, баш ме занимају.
(Последња измена: 28-08-2021, 11:09 AM од
Николај.)
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Сада сам мало разгледао Википедију. Исто пишу и за Бањалуку.
Углед:
654
Шта би Ватра?
Поруке: 14
Теме: 1
Придружен: Dec 2020
Углед:
0
Шта мислите о књизи "Знаменити Срби Исламске Вероисповести" од Салиха Селимовића?