Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 4,414
Теме: 55
Углед:
654
556 стр.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 56
Теме: 0
Придружен: Dec 2021
Углед:
0
Koliko su Četnici imali operacija protiv Nemaca i Osovine i da li su imali protiv Partizana.
Поруке: 14,648
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
(11-01-2022, 02:06 AM)Luka Milošev Пише: Koliko su Četnici imali operacija protiv Nemaca i Osovine i da li su imali protiv Partizana.
Па бре Лука, ти ко да си пао с Марса. Имаш на Јутјубу на каналу Погледи серијал баш о томе.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 387
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
233
Господине Самарџић, да ли се зна колико је генерал Дража имао двојника ( не оног којег су комунисти представили и показивали ) и да ли је неко преживео?
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Поруке: 56
Придружен: Dec 2021
Углед:
0
Jedno pitanje koliko je bilo najveće brojno stanje Četnika pod Dražinom komandom?Na Srpskoj Vikipediji piše 70 hiljada a na Engleskoj 93 hiljade sigurno ih je bilo preko 100 hiljada.
Поруке: 9,323
Теме: 234
Углед:
375
Самарџићу која је твој политички правац и опредељење
Десно, Центар или лево..
Да ли још увекпстоји слс?
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,648
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
(14-01-2022, 09:44 PM)Mekenzi Пише: Самарџићу која је твој политички правац и опредељење
Десно, Центар или лево..
Најбољи одговор на то питање је одавно дао Св. Владика Николај, рекавши:
"
Нисмо ми против комунизма због економике, већ због метафизике и етике. Шта ће нас Стаљин учити о комунизму економском, када је већина од нас старијих рођена и одњихана у задругама, где је по двадесет људи јело једном кашиком. Него Срби не могу бити комунисти, јер имају супротан поглед на свет: они су за Бога, Краља и Домаћина, а комунизам је против Бога, против Краља и против Домаћина."
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 9,323
Теме: 234
Углед:
375
(14-01-2022, 09:52 PM)Милослав Самарџић Пише: (14-01-2022, 09:44 PM)Mekenzi Пише: Самарџићу која је твој политички правац и опредељење
Десно, Центар или лево..
Десно, типа наши предратни радикали или данас амерички републиканци.
СЛС не постоји одавно.
Хвала.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 19
Придружен: Oct 2016
Углед:
12
Da li Vam je poznato ime Gradimir Hadžić, rođen 1927 umro 2014 godine, iz Beograda ali je sigurno od 70tih živeo u Americi. Pisao je za emigrantske novine. Mislim da je bio arhitekta i enigmatičar