Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
" знаш да је ово истина. Камион је возио Кермо из Пријепоља, а Саша Божовић ( коју су ранили гелери од експлозије бомбе, на коју је Бошко пао), је лечена у кући Остојића на Јабуци. Глупа је теорија да су четници убили дете, а оставили Керма живога и младу партизанку..."
Самарџићу,да ли си чуо за верзију да је Бошко Буха погинуо несретним случајем,од бомбе која се активирала у камиону?
А ово двоје рањени.
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Нисам. Брат четника који га је погодио причао ми је да је била борба. Пуцали се са даљине, Нико није знао ко је на другој страни. Тек после су чули.
Поруке: 87
Теме: 0
Придружен: Mar 2023
Углед:
0
da li je neko pisao na temu ... delovanje bugara u drugom svetskom ratu u Srbiji ... odnosno o delovanju bugarskih jedincica...hvala na odgovoru...
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Доста добар интервју. Мала примедба Оливери. Обично гост, који логично више зна о теми о којој се говори, вуче целу тему на виши ниво, а новинар је ту да проба да га прати, а не да га враћа стално на нека бизарна питања, која би подразумевајуће требало да су већ решена. Мада су јој пар упадица биле одличне.
Баш добар разговор.
(Последња измена: 24-05-2023, 10:53 PM од
Бенито.)
Поруке: 170
Придружен: Sep 2022
Углед:
24
Kakva je bila sudbina Pećančevog vojvoda Radomira Đekića i predratnog bana Drinske banovine koji je bio uz njega, čini mi se da se zvao Mihailović Trifunović?
Поруке: 87
Придружен: Mar 2023
Углед:
0
da li su i pod kojim uslovima dostupni dokumenti koji je sastavio Nedicev drzavni aparat a koji se cuvaju u drzavnim arhivama....mislim na dostupnost obicnim smrtnicima....
hvala na odgovoru i veliki pozdrav...
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Јесу, нпр. Историјски архив КШ, мада не Нада (Недићева архива) можда и у Народном музеју КШ (у Крагујевцу је у музеју). Наравно, комплетна је у Војном архиву.
Поруке: 385
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
231
Једном сам поставио слично питање и добио одговор од господина Самарџића. Међутим наишао сам на овај податак
Цитирам:
1944 - по неким изворима, Масони - припадници Равногорског покрета су основали Ложу "РАВНА ГОРА" (негде се као име наводи и "Свети Јован") која је радила до краја рата и покушавала да оствари контакт са америчким Масонима.
Колико је ово познато и тачно?
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић