Поруке: 9,322
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
375
Шта је било горе по Православне Србе НДХ или СФРЈ?
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,644
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
(01-07-2023, 10:15 PM)Mekenzi Пише: Шта је било горе по Православне Србе НДХ или СФРЈ?
НДХ дефинитивно. У СФРЈ, тј. у комунизму су ипак колико толико опстали и народ и црква. А НДХ да је трајала као СФРЈ не би било ни једног Србина, а можда ни храма.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 01-07-2023, 11:02 PM од
Шумадинац.)
Поруке: 170
Теме: 0
Придружен: Sep 2022
Углед:
24
Поштовани господине Самарџићу,
Ко је био Чаруга, чија се банда придружила Космајском партизанском одреду? Колико сам схватио на основу Ваших излагања, он и његова банда немају везе са Чаругом, стрељаним 1925., и његовом бандом из Славоније по којима су серије и филмови снимани.
Поруке: 83
Теме: 6
Придружен: May 2023
Углед:
9
Поштовани господине Самарџићу, имам једно питање за Вас. Шта мислите о производњи трактора комунистичке фабрике и фирме IMT? Многи лаици, а поготово комунистички носталгичари ду мишљења да су њихови трактори међу најбољима на свету па чак и најбољи и да то показује број извежених примерака и да је то један од највећих индустријских и пољопривредних успеха која је наша земља остварила, наравно под заставом комунизма и да су капиталисти из љубоморе је уништили.Шта имате да кажете о његовом квалитету,успеху фирме и извозу? Шта је ту заправо истина о том миту?
Поруке: 9,322
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
375
(08-08-2013, 11:40 PM)Мањача Пише: Још једно питање.
Да ли је правилно ЧЕТНИЦА или ЧЕТНИКИЊА ?
![[Слика: 14gn6af4lg6.jpg]](http://www5.picturepush.com/photo/a/13443703/img/Anonymous/14gn6af4lg6.jpg)
Нити једно нити друго.
Правилно је
РАВНОГОРКА.
Може и
Припадница Четничког покрета
или
Припадница ЈВуО.
Четница, Четникиња, Четникуша..Имају негативан опис. Те описе су после 45-те комунустили користили да наруже жене и девојке које су биле у Четницима.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 170
Придружен: Sep 2022
Углед:
24
Поштовани господине Самарџићу,
Негдје сам наишао да је фотографија Павла и Калабића настала прољећа 1944. Знате ли ви нешто о томе и који је избор за то? Прољећа 1944. се Павле већ удаљио од ЈВуО и основао ЦДК. Раније сам мислио да је фотографија настала прољећа 1942., када је Калабић испратио Дражу до Црне Горе и Херцеговине.
Поруке: 120
Придружен: Mar 2023
Углед:
5
Да ли су партизани које је Баћовић потиснуо из Неретве нападали јединице Ђуришића и Станишића?