23-09-2013, 06:07 PM
Милослав Самарџић одговара на ваша питања
23-09-2013, 07:10 PM
(23-09-2013, 06:07 PM)Зоран Недељковић Пише:(23-09-2013, 05:58 PM)Добровољачка Команда Пише:(23-09-2013, 04:42 PM)Luka Пише: Да ли је Чича одредио наследника у случају да погине?
колико ми је познато јесте и то Драгиша Васић,Стеван Мољевић и ваљда Мирослав Трифуновић.
Није тачно.
Па реци нам шта је тачно
23-09-2013, 09:07 PM
24-09-2013, 12:30 AM
24-09-2013, 10:32 AM
(24-09-2013, 12:30 AM)Милослав Самарџић Пише:Хвала.(23-09-2013, 05:58 PM)Добровољачка Команда Пише:Васић, Павловић и Дангић.(23-09-2013, 04:42 PM)Luka Пише: Да ли је Чича одредио наследника у случају да погине?
колико ми је познато јесте и то Драгиша Васић,Стеван Мољевић и ваљда Мирослав Трифуновић.
27-09-2013, 05:14 PM
Праштајте ако је било већ неких питања на ову тему...
Ево шта каже чувена "Вики"...
Цео текст
Јесу се стварно Козаци борили у Југославији?
Ево шта каже чувена "Вики"...

Цитат:Although the Cossack units were formed to fight the Communists in Russia, by the time they formed, the Red Army had already recaptured most of the Nazi-occupied territory, so they were deployed to the Balkans to fight the Communist Yugoslav Partisans commanded by Josip Broz Tito.
Цео текст
Јесу се стварно Козаци борили у Југославији?
27-09-2013, 05:42 PM
Јесу, 1. козачка дивизија. Било их је око 20.000, ако не и више. Били су главна антикомунистичка формација у НДХ, убили су чак и Степинчевог брата. Павелић је тражио од Хитера да их отера из НДХ - што Хитлер није прихватио.
Ово су донски козаци у маршу кроз Славонску Пожегу чини ми се, почетком 1944:
![[Слика: 25644_net.jpg]](http://s24.postimg.org/4rwykzupx/25644_net.jpg)
open source screen capture
Ово су донски козаци у маршу кроз Славонску Пожегу чини ми се, почетком 1944:
![[Слика: 25644_net.jpg]](http://s24.postimg.org/4rwykzupx/25644_net.jpg)
open source screen capture
27-09-2013, 09:19 PM
Хвала.
Има ли неких детаљнијих података баш о борбама?
На овој слици ми делују као да су ратни заробљеници...сви су покисли нешто а око њих се сви смејуље...
Има ли неких детаљнијих података баш о борбама?
На овој слици ми делују као да су ратни заробљеници...сви су покисли нешто а око њих се сви смејуље...
27-09-2013, 09:51 PM
Нисам их детаљно описивао, само успут.
28-09-2013, 12:13 PM
28-09-2013, 04:21 PM
Где је погинуо Дражин син Војислав?Читао сам на старом форуму оно око Дражине породице у току рата али тамо се врло мало спомиње Војислав.
28-09-2013, 06:50 PM
Да ли је истина да је Воја Танкосић ишамарао Черчила док је овај боравио на кратко у Београду по повратку из Бурског рата 1899-1902.Черчил је био ратни дописник и сазнавши да Српска јавност осуђује Британску империјалну силу и гаји велике симпатије према Бурима,написао чланак у коме је са пуно презира говорио о Србима.Такво Черчилово писање о Србима изазвало је код Танкосића велики бес и док је читао тај текст на глас у једној кафани ,обећао је свим присутнима да ће се осветити дотичном новинару ако му се пружи прилика.Што му је касније успело када се Черчил враћао из Цариграда преко Београда за Британију.Док је воз био у Београдској станици Черчил је свратио до кафане која се звала Грчка Краљица.Воја Танкосић чувши да је она стока од новинара у тој кафани отрча узбрдо и нађе Черчила. Кажу да га је шамарао и псовао запретивши му да никада више тако непише о Српском народу.Черчил је наводно управо због тог догађаја мрзео Србе нарочито Равногорце наследнике четника којима је и Воја Танкосић припадао. Извор: фејсбук страница Српска историја
28-09-2013, 07:21 PM
Страница за разговор, чланак википедије Драгољуб Дража Михаиловић:
"Ako koristimo Poglede onda mozemo referenciramo i da su cetnici pobedili na Neretvi (!?), da su de Gol i Draza zajedno studirali, dok je de gol bio u Siriji na duznosti. -- Bojan
Знам да је то мало пристрасан сајт али одатле је преписано о одликовањима. -- Змија бгд
Ne da je pristrasan, vec i netacan. Ja bih voleo da vidim dokaz sa sajta francuskog ministarstva odbrane ili vojske. Isto tako, za domaca odlikovanja, sjat Vojske Srbije ili nekog krstenog istoricara. A o Miloslavu sve nesto mislim da napisem clanak, ali me muci sto nije predmet nezavisnih istrazivanja, ali njegove odvale zasluzuju. Vuk Karadzic prvi srpski komunista je legendarno -- Bojan "
"Ako koristimo Poglede onda mozemo referenciramo i da su cetnici pobedili na Neretvi (!?), da su de Gol i Draza zajedno studirali, dok je de gol bio u Siriji na duznosti. -- Bojan
Знам да је то мало пристрасан сајт али одатле је преписано о одликовањима. -- Змија бгд
Ne da je pristrasan, vec i netacan. Ja bih voleo da vidim dokaz sa sajta francuskog ministarstva odbrane ili vojske. Isto tako, za domaca odlikovanja, sjat Vojske Srbije ili nekog krstenog istoricara. A o Miloslavu sve nesto mislim da napisem clanak, ali me muci sto nije predmet nezavisnih istrazivanja, ali njegove odvale zasluzuju. Vuk Karadzic prvi srpski komunista je legendarno -- Bojan "
28-09-2013, 10:07 PM
(28-09-2013, 04:21 PM)Luka Пише: Где је погинуо Дражин син Војислав?Читао сам на старом форуму оно око Дражине породице у току рата али тамо се врло мало спомиње Војислав.Ево допунио сам тај чланак:
https://www.pogledi.rs/drazina-porodica-tokom-rata.html
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)