Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Имам књигу тог доктора, зове се "Очи у очи са одметницима".
Одговори

(31-10-2014, 01:17 PM)Николај Пише:  Имам књигу тог доктора, зове се "Очи у очи са одметницима".

И ja. Blush

П.С. У филму "Клопка за генерала" управо "Доктор" добија задатак ОЗНЕ да зароби ђенерала Михаиловића. "Доктора" игра Беким Фехмиу, ђенерала Михаиловића Раде Марковића а "Раса" Љуба Тадић.Бесан
Одговори

Господине САмарџићу, какво је Ваше мишљење о Јевти Дедијеру ?
Одговори

(31-10-2014, 04:22 PM)Борко Радовић Пише:  Господине САмарџићу, какво је Ваше мишљење о Јевти Дедијеру ?
Немам неко посебно мишљење о њему, јер у ствари немам ни неке информације...
Одговори

Господине Самарџићу, да ли је ђенерал Михаиловић успео да оствари конакт са др Влатком Мачеком, Павелићем и надбискупом загребачким др Степинцем ?
Одговори

Са Мачековим људима било је контаката од 1941, а са Павелићем И Степинцем није ни хтео контакт.
Одговори

(01-11-2014, 06:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  Са Мачековим људима било је контаката од 1941, а са Павелићем И Степинцем није ни хтео контакт.

А адвокат Ранко Брашић у Загребу?
Одговори

И генерал Ђукић такође.
Али питање је било да ли је Дража ''успео'' да успостави контакт са њима, а не да ли је било ма ког контакта.
Одговори

(01-11-2014, 06:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  И генерал Ђукић такође.
Али питање је било да ли је Дража ''успео'' да успостави контакт са њима, а не да ли је било ма ког контакта.
И да је ђенерал Михаиловић остварио контакт у Загребу који би задаци били ђен. Ђукићу и Брашићу?
Одговори

Није Дража тражио контакте у Загребу са њима. Он је послао Владимира Предавеца- сина оснивача ХСС-а, који је био са њим, Дражом - код Мачека. Са Предавецом је пошао Ђукић, али усташе су их ухватиле и одвеле код Павелића. Тамо су срели Брашића, нису знали откуд ту.
Предавец је све то описао још 1945, чим је чуо како се тумачи у корист усташа. Пренео сам у Дражи 5
Одговори

Господине Самарџићу, ја сам Вас у "Погледима" читао о сукобу на брду Трешњици код Ужица када су партизни одбили напад четника. Имате ли неке нове информације о том несрећном догађају ?
Одговори

Немам ништа ново о томе после Драже 1.
Одговори

Hедеља, 02. новембар 2014.

"СУБОТИЦА – Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је у Суботици комеморативном скупу у знак сећања на страдања недужних жртава на крају Другог светског рата и указао на заједничку одговорност и потребу међусобног упознавања и уважавања ради боље будућности свих у Србији.
Вучић је, заједно са председником Скупштине Војводине Иштваном Пастором, представницима покрајинске скупштине, владе, града Суботице, многобројних организација, институција и грађанима, положио цвеће крај споменика „Птица сломљених крила”, који се налази на парцели суботичког гробља на Сенћанском путу, где је у одмазди крајем 1944. године убијено неколико стотина особа, углавном мађарске националности.
Обраћајући се учесницима комеморативног скупа, Вучић је изразио најдубље саучешће и поштовање жртвама, односно, како је рекао, онима који ни на који начин нису окрвавили руке.
Изразивши и саучешће потомцима тих жртава, он је позвао да, како је нагласио, „са овог страшног места одемо заједно на једно које ће бити много боље - у нашу, моју и вашу мирну Србију”.
Премијер је рекао да су то место страдања неки назвали место оних који су окрвавили руке, али је истовремено нагласио и да се убијање седмогодишње девојчице, која је једна од страдалих на том месту, не може сврстати у херојске и храбре чинове."

Зашто су партизани стрељали наводно недужне Мађаре у Војводини крајем 1944.г. ?
Одговори

(29-10-2014, 05:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-10-2014, 05:03 PM)Мргуд Пише:  Да ли сте прочитали књигу Александера Бајта "Берманов досије" и ако јесте Ваше мишљење о истој?
Јесам. Мемоарски део је одличан. У историјском делу има добрих ствари, али у суштини аутор није имао довољно докумената, па се понављају неке предрасуде.

Нисам још прочитао све. Негде сам на пола. Али видим да је Бајт користио доста литературе, углавном стране. А занимљив ми је тај приступ истраживања, да је користећи тј. суочавајући комунистичке изворе са комунистичким изворима показао њихову политичку индоктрираност и пристрасност. Приде, мислим да је ово књига у којој је до сада можда до најситнијих детаља објашњено ко је почео грађански рат у Србији.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 31 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним