Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Gospodine Samardžiću, da li se po Vama išta dobro desilo u komunističkoj Jugoslaviji, dakle u periodu 1944-1989?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Да ли сте прочитали књигу Александера Бајта "Берманов досије" и ако јесте Ваше мишљење о истој?
Одговори

(29-10-2014, 08:20 AM)Борко Радовић Пише:  У периоду од 28.10. до 7.12. у општини Прибој партизани су убили 190 ( Михаиловићевић? ) војних четника ?
Које године? Који је извор?
Одговори

(29-10-2014, 01:59 PM)Vlad Alekš Пише:  Gospodine Samardžiću, da li se po Vama išta dobro desilo u komunističkoj Jugoslaviji, dakle u periodu 1944-1989?
У друштвено-политичком и економском смислу, не, било је константно пропадање државе, народа и економије.
Одговори

(29-10-2014, 05:03 PM)Мргуд Пише:  Да ли сте прочитали књигу Александера Бајта "Берманов досије" и ако јесте Ваше мишљење о истој?
Јесам. Мемоарски део је одличан. У историјском делу има добрих ствари, али у суштини аутор није имао довољно докумената, па се понављају неке предрасуде.
Одговори

(29-10-2014, 05:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-10-2014, 08:20 AM)Борко Радовић Пише:  У периоду од 28.10. до 7.12. 1941.г. у општини Прибој партизани су убили 190 ( Михаиловићевих? ) војних четника ?

П.С: немам извор.
Које године? Који је извор?
Одговори

Нисам чуо за то.
Одговори

(29-10-2014, 05:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-10-2014, 05:03 PM)Мргуд Пише:  Да ли сте прочитали књигу Александера Бајта "Берманов досије" и ако јесте Ваше мишљење о истој?
Јесам. Мемоарски део је одличан. У историјском делу има добрих ствари, али у суштини аутор није имао довољно докумената, па се понављају неке предрасуде.
Користио је 2/3 комунистичке и британске литературе. Упркос томе, нема места некој озбиљнијој замерци на његове закључке. Човек је избриљирао. Упропастио је комунисте користећи се њиховом литературом.
Његов рад а пре свега истраживачки приступ је за сваку похвалу!
Одговори

Господине Самарџићу, да ли знате нешто "одметницима" и њиховим судбинама:

1)Слободан Поповић;
2)Радослав Минић;
3)Милан Матовић;
4)Радован Павловић;
и Остојa Херинa,
Одговори

Ван уобичајених извора, типа ''Горска аждаја'', знам да је Матовић преминуо после рата у једној пећини крај Дрине, где су га крили јатаци. Имам копију једног његовог писма једном јатаку, где тражи од државе да се одужи јатаку за труд који је уложио ризикујући живот. То наравно кад победе наши.
Одговори

(30-10-2014, 04:53 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ван уобичајених извора, типа ''Горска аждаја'', знам да је Матовић преминуо после рата у једној пећини крај Дрине, где су га крили јатаци. Имам копију једног његовог писма једном јатаку, где тражи од државе да се одужи јатаку за труд који је уложио ризикујући живот. То наравно кад победе наши.

Зар није Минић "Горска аждаја" ?
Одговори

Јесте, него кажем ван таквих извора...
Одговори

Наводно, неки комуниста "ДОКТОР" свједочи како је он хватао одметнике (одмах се види да лаже јер каже да је убио Матовића 1945-6 и каже за Шипчића да је Шипчанин):
....Predstavljajući se kao čovek iz inostranstva, koji će preostale četnike prevesti preko granice, Dragutinović je došao i do komandanta Radoslava Minića, zvanog Gorska aždaja. Koliko je ovaj imao poverenja u njega govori i činjenica da je pristao da se zajedno slikaju. Čini se, međutim, da su odmetnici za Udbu bili laka meta, jer su živeli u šumi izolovani, bez pravih informacija o događanjima u zemlji i svetu. Čim mu se ukazala prva prilika, Doktor je udario pištoljem Minića u glavu. Visok i snažan, čovek od 120 kilograma, Radoslav Minić mu se oteo i izvadio bombu. Nastalo je gušanje, koje je prekinuo četnički jatak jednim metkom. Gađajući oficira Udbe, on je pogodio Gorsku aždaju pravo u čelo.

- Kao student medicine na fakultetu sam učio da rukujem skalpelom, a kao partizan u šumi da pucam iz pištolja. Moj život je zavisio od moje preciznosti. Kod četnika je uvek bilo pravilo da, kada se čuje prvi pucanj, u kući odmah gasi petrolejka. Trebalo je tada u mraku pogoditi metu. Kad sam lovio Srpka Medenicu, pucao sam u mraku i ubio Ivana Šljukića, a teško ranio Dušana Rađenovića - seća se Doktor koji je bio brz na oružju.

Dragutinović je, da bi izradio lažne pasoše, uspeo da fotografiše većinu svojih žrtava, pa čak i opreznog i lukavog Srpka Medenicu. Likvidirao je i Milana Matovića, Vladu Sipčanina, Slobodana Popovića, kao i dvojicu balista, poznatih u narodu samo po imenima Hamdija i Husnija......
Одговори

Откуд да комуниста лаже. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 12 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним