Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

А зна ли се нешто о том инжињеру Јауковићу, мислим на његовом опредјељење у рату? Хоћу рећи је ли му наређено против његове воље или је то он урадио драге воље?
Шта му је Данило Јауковић?
Одговори

Мало ми чудно што га Немци нису поправили у пролеће 43. Било је ту инжењерских јединица. Да ли се Дража повлачио из Црне Горе преко Ђурђевића Таре?
Одговори

(10-09-2016, 10:15 PM)luka.luke Пише:  А зна ли се нешто о том инжињеру Јауковићу, мислим на његовом опредјељење у рату? Хоћу рећи је ли му наређено против његове воље или је то он урадио драге воље?
Шта му је Данило Јауковић?
Није ми познато.
Одговори

(10-09-2016, 10:16 PM)Бенито Пише:  Мало ми чудно што га Немци нису поправили у пролеће 43. Било је ту инжењерских јединица. Да ли се Дража повлачио из Црне Горе преко Ђурђевића Таре?
Не, од Калиновика је ишао на Брод, па Чајниче, Пљевља...
Одговори

Нисам толико обратио пажњу раније. Мислим, на саму линију кретања. Ако сам добро разумео, Дража се практично кретао паралелно са немачким обручем који се спајао и у правом моменту, нашао пукотину и провукао се? А притом је и заобишао комунисте?
Одговори

(11-09-2016, 02:10 AM)Бенито Пише:  Нисам толико обратио пажњу раније. Мислим, на саму линију кретања. Ако сам добро разумео, Дража се практично кретао паралелно са немачким обручем који се спајао и у правом моменту, нашао пукотину и провукао се? А притом је и заобишао комунисте?
Да, само што је немачки обруч дошао касније, а не би се могло рећи да је заобишао комунисте. Они су били иза, имали су проблем да пређу Дрину.
Одговори

(10-09-2016, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не бих рекао да је то по том догађају... Тј. рекао бих да нема везе са тим догађајем. Тај лук су срушили комунисти 1942, када су се повлачили пред четницима. Док у овом филму партизани руше цели мост 1944, да би зауставили повлачење Немаца са Балкана...
Дакле, 1943-ћа нема везе, а тај Јауковић није пројектовао мост, после су и то измислили комунисти. Јауковића су стрељали четници баш код тог срушеног лука.

Управо на РТС 1 емисија о мосту на Ђурђевића тари. Неки Асим Кухиња изјави, да су инг. Лазара Јауковића убили окупатори уз помоћ четника.
Одговори

Да ли су истините оптужбе против Милорада Маце Вукојичића кога је СПЦ прогласила за свеца 2005-e?
Све информације које сам читао о њему су сличне овој https://sh.wikipedia.org/wiki/Milorad_Vu...%8Di%C4%87

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(14-09-2016, 09:29 PM)Живојин Мишић Пише:  Да ли су истините оптужбе против Милорада Маце Вукојичића кога је СПЦ прогласила за свеца 2005-e?
Све информације које сам читао о њему су сличне овој https://sh.wikipedia.org/wiki/Milorad_Vu...%8Di%C4%87

Историчар Божа Јеловац из Пљеваља је детаљно истражио ово питање. Гестапо је једне ноћи похапсио и одвео ту групу и више се ништа о њој није чуло. Вероватно су стрељани негде или одведени у конц. логор. После рата нека комунисткиња је смишљено ширила лажну причу.
Одговори

Милослав у млађим данима. Smile
[Слика: miloslav.jpg]
Одговори

Smile
То је било у Палати правде у Београду, негде у јуну 1990. Био сам главни уредник ''Српске речи'', број 1 је био забрањен зато што су четници ''сарадници окупатора'', а у новинама пише другачије... Трајало је суђење једно 8 сати.
Одговори

Није ваљда оволики оригинал био?
Одговори

(16-09-2016, 09:48 PM)Романија Пише:  Није ваљда оволики оригинал био?
Јесте. Тај је узео суд и нисам га више видео. Имао сам још један. Дао сам уз слике за изложбу коју је организовао Равногорски покрет, пре једно 15 година. Тако је и тај нестао. Тај је био оригинал, држали смо га на зиду у редакцији, а за овај први не сећам се.
Одговори

Милославе, после свих ових година, какво је твоје мишљење о тзв четничким злочинима? Говорим о тзв Недићевој Србији. Знаш сваки догађај, па можеш " прстом показати" шта је тачно био злочин или где су прекорачена овлашћења.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 12 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним