Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(14-09-2016, 09:29 PM)Живојин Мишић Пише:  Да ли су истините оптужбе против Милорада Маце Вукојичића кога је СПЦ прогласила за свеца 2005-e?
Све информације које сам читао о њему су сличне овој https://sh.wikipedia.org/wiki/Milorad_Vu...%8Di%C4%87

Историчар Божа Јеловац из Пљеваља је детаљно истражио ово питање. Гестапо је једне ноћи похапсио и одвео ту групу и више се ништа о њој није чуло. Вероватно су стрељани негде или одведени у конц. логор. После рата нека комунисткиња је смишљено ширила лажну причу.
Одговори

Милослав у млађим данима. Smile
[Слика: miloslav.jpg]
Одговори

Smile
То је било у Палати правде у Београду, негде у јуну 1990. Био сам главни уредник ''Српске речи'', број 1 је био забрањен зато што су четници ''сарадници окупатора'', а у новинама пише другачије... Трајало је суђење једно 8 сати.
Одговори

Није ваљда оволики оригинал био?
Одговори

(16-09-2016, 09:48 PM)Романија Пише:  Није ваљда оволики оригинал био?
Јесте. Тај је узео суд и нисам га више видео. Имао сам још један. Дао сам уз слике за изложбу коју је организовао Равногорски покрет, пре једно 15 година. Тако је и тај нестао. Тај је био оригинал, држали смо га на зиду у редакцији, а за овај први не сећам се.
Одговори

Милославе, после свих ових година, какво је твоје мишљење о тзв четничким злочинима? Говорим о тзв Недићевој Србији. Знаш сваки догађај, па можеш " прстом показати" шта је тачно био злочин или где су прекорачена овлашћења.
Одговори

(18-09-2016, 08:55 PM)Бенито Пише:  Милославе, после свих ових година, какво је твоје мишљење о тзв четничким злочинима? Говорим о тзв Недићевој Србији. Знаш сваки догађај, па можеш " прстом показати" шта је тачно био злочин или где су прекорачена овлашћења.

Можеш ли мало прецизније? Злочин је злочин. Дакле убиство мимо закона је злочин.
Одговори

Хоћу да кажем да је време да се тачно попишу злочини, у овом случају четника. А не да субнор и даље, а поодавно и на интернету, са својом "босански лонац" варијантом, пуне главе народу . И тако доказују да су четници и усташе исто. Веровао или не, скоро сам на једној јавној табли случајно затекао окачено " јавно писмо грађанима" , где анонимни аутор упозорава на " повампирење усташа и четника". У сред Србије. Уосталом, сећаш се на старом сајту расправе са Немањом око питања колико су четници побили људи на територији " Недићеве Србије". Дакле , треба коначно рећи колико су људи убили четници и колико су од тога били злочини.
Одговори

Слажем се. Колико ми је познато, за сада је прецизан попис начинио само Миленко Максимовић за област Добоја околине, према Сави. Али њему је помагала полиција Републике Српске. Он је сва имена објавио у својим књигама.
Динчић је утврдио тачне бројке за Ниш и још два среза, колико се сећам, четници су убили 8, 25 и 50 особа у тим срезовима. Где могу и ја сакупљам те податке, али, за целу државу немогуће је то без учешћа државе.
Одговори

Зашто на интернету постоје фотографије које показују како четници са важнијим чином позирају са Немцима,Италијанима па чак и усташама?
И зар су комунисти били у могућности да фалсификују те фотографије,разумем да нека документа другачије напишу али за ово нисам сигуран.
Одговори

(19-09-2016, 04:59 PM)Никола02 Пише:  Зашто на интернету постоје фотографије које показују како четници са важнијим чином позирају са Немцима,Италијанима па чак и усташама?
И зар су комунисти били у могућности да фалсификују те фотографије,разумем да нека документа другачије напишу али за ово нисам сигуран.
То су били тзв. легализовани четници или четници који нису били под Дражином командом. Нпр. Босански четнички одреди нису били под Дражином командом током 1942. године, када су настале оне слике радета Радића и Дреновића.
Одговори

Ааа ок.
Одговори

Или фалсификоване слике као Калабићева, Рачићева и Недићева.
Јел Дража икад слао депеше Дреновићу или Радићу поводом тога? И јесу ли имали директан контакт
Одговори

Никола Илић (или неко други са његовим знањем) је фалсификовао Лукачевићеву слику са Бејлијем. А фалсификованих потписа за фотографије има на тоне.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 20 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним