Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(21-09-2016, 09:29 PM)Бенито Пише:  Млађима или неупућенима само да укажем да га не мешају са Радославом Брацом Павловићем, писцем из Крагујевца.
Е њега знам. Smile
Одговори

Хајде још само ово. Како стојиш са Небојшом Пајкићем? Исхвалио те у неком интервјуу:" То је човек који је живот посветио истраживању ЈВ у ДСР. А то је кључно питање наше пропасти...." У том стилу. Иначе, одличан интервју.
Каква је улога Пајкића и Исидоре у филм Драшковића?
Одговори

Дај линк да видим.
Добро, знамо се одавно. Пајкић је смислио осу око које се врти филм - а то је Раша Драшковић као наратор. Исидора је помагала око неких ствари, али не знам детаље, то је питање за Лабала.
Одговори

Емисија Силен Радио Београд, мај 2015. Мислим да има на јутубу.
Одговори

(19-09-2016, 11:32 PM)Бенито Пише:  Него, одавно ми је врло занимљиво како Хрвати избегавају помињање имена Драгише Васића. Колико пратим, не сећам се да су га икад поменули. То сигурно има везе са Крлежом, али где је тај сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, није ми баш јасно.

Можда није у питању сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, већ актуелних Хрвата и Срба? Smile
Иначе, мени и даље није јасна прича која се провлачи да су Драгиша и Мирослав били кумови. Ко је коме био кум на венчању у цркви? Или ко је кога крстио и у којој цркви?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Занимљиво, заиста нисам наишао ни на шта конкретно на тему јесу ли били кумови или не...
Одговори

Вики:
Крлежа је био кум са српским писцем Драгишом Васићем (осуђен и погубљен као главни идеолог четничког покрета). Писаћа машина коју је Крлежа поклонио Васићу данас је у власништву чачанског вајара Живорада Максимовића.
Одговори

Wiki- "У овом срању си ти хтео да сахраниш деду!!!!!"Smile
Какви црни кумови. Били су пријатељи. Али то нема никакве везе ни са нацијом, ни политиком, нити њиховим размишљањима о историји. Да нису обојица били писци, вероватно се никад не би упознали.
Одговори

(23-09-2016, 01:50 AM)Романија Пише:  Вики:
Крлежа је био кум са српским писцем Драгишом Васићем (осуђен и погубљен као главни идеолог четничког покрета).
Не огу да верујем да су ово написали. Васић је погубљен од усташа, а нису му судили ни усташе ни комунисти.
''Главни идеолог'' - то је комунистичко виђење ствари. Или усташко. Главни политички документ код четника био је Башка резолуција, а ту су у питању политичке странке.
Одговори

У истом чланку пишу два различита мјеста и датума смрти
[Слика: Screenshot_2016_09_23_19_32_54_899.png]

[Слика: Screenshot_2016_09_23_19_33_40_697.png]
Одговори

Зато што су користили два извора. Или једну групу извора која тврди да је убијен у Јасеновцу и Татјана Васић која је до краја живота тврдила да су га убили комунисти у затвору у Бањалуци.
А ни датум рођења није тачан, јер је написан по старом календару, а датум смрти по новом.
Одговори

Тражи се много извора...
Међутим два очевидца су преживела - убијен у Јасеновцу. Обојица су то објавила у својим књигама, а један ми је и лично рекао, капетан Петар Бубрешко.
Одговори

Посветисмо доста простора и времена, да ли на овом или старом форуму, теми спортиста, нарочито кошаркаша који су били везани за Дражу и његову војску, било лично, било породично.
Да ли је то случај и са неким другим професијама?
На пример, кантаутори и музичари новокомпоноване музике. Чуо сам давно да су очеви Тозовца, Мије Крњевца и Буце Јовановића били у четницима. Тоза Живковић и Тодоровић оригинал Крњевац- Мијин отац су и погинули током рата као четници. И други, да их све не набрајам, су имали очеве у четницима. Шта знаш о овоме?
Одговори

Није ми познато. Видео сам Тозовца на равногорској вечери зимус у Земуну, па ми делује логично. Био је хармоникаш Илић из Мрчајеваца код Раковића, има на оној слици. Из фамилије Мирослава Илића, није знао Аца Симић тачно шта, можда стриц. Тина и Радојка Живковић су свирали код четника, а вероватно и у Ласцу, треба да су они на оној слици. А свирали су сигурно, причао ми је Миломир Сајић.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним