21-09-2016, 10:23 PM
Милослав Самарџић одговара на ваша питања
21-09-2016, 10:42 PM
Хајде још само ово. Како стојиш са Небојшом Пајкићем? Исхвалио те у неком интервјуу:" То је човек који је живот посветио истраживању ЈВ у ДСР. А то је кључно питање наше пропасти...." У том стилу. Иначе, одличан интервју.
Каква је улога Пајкића и Исидоре у филм Драшковића?
Каква је улога Пајкића и Исидоре у филм Драшковића?
21-09-2016, 10:45 PM
Дај линк да видим.
Добро, знамо се одавно. Пајкић је смислио осу око које се врти филм - а то је Раша Драшковић као наратор. Исидора је помагала око неких ствари, али не знам детаље, то је питање за Лабала.
Добро, знамо се одавно. Пајкић је смислио осу око које се врти филм - а то је Раша Драшковић као наратор. Исидора је помагала око неких ствари, али не знам детаље, то је питање за Лабала.
21-09-2016, 11:50 PM
Емисија Силен Радио Београд, мај 2015. Мислим да има на јутубу.
22-09-2016, 08:23 AM
(19-09-2016, 11:32 PM)Бенито Пише: Него, одавно ми је врло занимљиво како Хрвати избегавају помињање имена Драгише Васића. Колико пратим, не сећам се да су га икад поменули. То сигурно има везе са Крлежом, али где је тај сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, није ми баш јасно.
Можда није у питању сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, већ актуелних Хрвата и Срба?

Иначе, мени и даље није јасна прича која се провлачи да су Драгиша и Мирослав били кумови. Ко је коме био кум на венчању у цркви? Или ко је кога крстио и у којој цркви?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
22-09-2016, 09:31 PM
Занимљиво, заиста нисам наишао ни на шта конкретно на тему јесу ли били кумови или не...
23-09-2016, 01:50 AM
Вики:
Крлежа је био кум са српским писцем Драгишом Васићем (осуђен и погубљен као главни идеолог четничког покрета). Писаћа машина коју је Крлежа поклонио Васићу данас је у власништву чачанског вајара Живорада Максимовића.
Крлежа је био кум са српским писцем Драгишом Васићем (осуђен и погубљен као главни идеолог четничког покрета). Писаћа машина коју је Крлежа поклонио Васићу данас је у власништву чачанског вајара Живорада Максимовића.
23-09-2016, 09:36 AM
Wiki- "У овом срању си ти хтео да сахраниш деду!!!!!"
Какви црни кумови. Били су пријатељи. Али то нема никакве везе ни са нацијом, ни политиком, нити њиховим размишљањима о историји. Да нису обојица били писци, вероватно се никад не би упознали.

Какви црни кумови. Били су пријатељи. Али то нема никакве везе ни са нацијом, ни политиком, нити њиховим размишљањима о историји. Да нису обојица били писци, вероватно се никад не би упознали.
23-09-2016, 04:04 PM
(23-09-2016, 01:50 AM)Романија Пише: Вики:Не огу да верујем да су ово написали. Васић је погубљен од усташа, а нису му судили ни усташе ни комунисти.
Крлежа је био кум са српским писцем Драгишом Васићем (осуђен и погубљен као главни идеолог четничког покрета).
''Главни идеолог'' - то је комунистичко виђење ствари. Или усташко. Главни политички документ код четника био је Башка резолуција, а ту су у питању политичке странке.
23-09-2016, 07:36 PM
У истом чланку пишу два различита мјеста и датума смрти
![[Слика: Screenshot_2016_09_23_19_32_54_899.png]](http://s10.postimg.org/mjg8oaim1/Screenshot_2016_09_23_19_32_54_899.png)
![[Слика: Screenshot_2016_09_23_19_32_54_899.png]](http://s10.postimg.org/mjg8oaim1/Screenshot_2016_09_23_19_32_54_899.png)
![[Слика: Screenshot_2016_09_23_19_33_40_697.png]](http://s17.postimg.org/aoeehrqz3/Screenshot_2016_09_23_19_33_40_697.png)
23-09-2016, 08:50 PM
Зато што су користили два извора. Или једну групу извора која тврди да је убијен у Јасеновцу и Татјана Васић која је до краја живота тврдила да су га убили комунисти у затвору у Бањалуци.
А ни датум рођења није тачан, јер је написан по старом календару, а датум смрти по новом.
А ни датум рођења није тачан, јер је написан по старом календару, а датум смрти по новом.
23-09-2016, 08:51 PM
Тражи се много извора...
Међутим два очевидца су преживела - убијен у Јасеновцу. Обојица су то објавила у својим књигама, а један ми је и лично рекао, капетан Петар Бубрешко.
Међутим два очевидца су преживела - убијен у Јасеновцу. Обојица су то објавила у својим књигама, а један ми је и лично рекао, капетан Петар Бубрешко.
23-09-2016, 11:35 PM
Посветисмо доста простора и времена, да ли на овом или старом форуму, теми спортиста, нарочито кошаркаша који су били везани за Дражу и његову војску, било лично, било породично.
Да ли је то случај и са неким другим професијама?
На пример, кантаутори и музичари новокомпоноване музике. Чуо сам давно да су очеви Тозовца, Мије Крњевца и Буце Јовановића били у четницима. Тоза Живковић и Тодоровић оригинал Крњевац- Мијин отац су и погинули током рата као четници. И други, да их све не набрајам, су имали очеве у четницима. Шта знаш о овоме?
Да ли је то случај и са неким другим професијама?
На пример, кантаутори и музичари новокомпоноване музике. Чуо сам давно да су очеви Тозовца, Мије Крњевца и Буце Јовановића били у четницима. Тоза Живковић и Тодоровић оригинал Крњевац- Мијин отац су и погинули током рата као четници. И други, да их све не набрајам, су имали очеве у четницима. Шта знаш о овоме?
23-09-2016, 11:43 PM
Није ми познато. Видео сам Тозовца на равногорској вечери зимус у Земуну, па ми делује логично. Био је хармоникаш Илић из Мрчајеваца код Раковића, има на оној слици. Из фамилије Мирослава Илића, није знао Аца Симић тачно шта, можда стриц. Тина и Радојка Живковић су свирали код четника, а вероватно и у Ласцу, треба да су они на оној слици. А свирали су сигурно, причао ми је Миломир Сајић.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)