Поруке: 52
Теме: 0
Придружен: Sep 2016
Углед:
4
Зашто Дража није волео комунисте,шта су му толико згрешили?
А у почетку су се заједно борили против Немаца.
У то време у народу ретко кога је занимало да ли је неко комуниста или четник важно је било да се Србија ослободи.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
На десетогодишњицу НАТО агресије, 24. марта 2009. у Београду се одржала велика међународна конференција, посвећена деценији почетка бомбардовања. Запамтио сам два излагања. Прво путем видео-линка француског генерала Пјера Галоа, који јасно сведочи да је још 1985. године Савет НАТО-а њему и тројици његових колега генерала из Немачке, Француске и Америке сугерисао да треба разрадити оперативни план разбијања Југославије. На питање по каквом сценарију Југославију треба делити и треба ли планирати војну операцију, одговорено му је да се треба угледати на модел са почетка Другог светског рата. Сугерисано им је да је прво потребно изазвати грађански рат.
Јели ту концепцију, долази из испраксана дела што је извршена на Краљевине Југославије и Царске Русије?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Јесте ли писали где о борбама у Источној Босни децембра 44.?
https://sh.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cetni...Bosni_1944.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Очекујем добру понуду и приступачну цену за Дражу 1-5 на сајму поготову за нас студенте.

Хоће ли бити нека акција за више купљених књига као прошле године?
О офанзиви на Немце сам читао...Ова друга ме мало "копка" па сам хтео да питам стручно лице за стручан савет.
Негде сам наишао на податак да је Ајдачић био под словом "З".Да ли због Кондора или постоји други разлог?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 13-10-2016, 11:10 PM од
Перун.)
Углед:
459
(14-10-2016, 01:28 AM)Милослав Самарџић Пише: (13-10-2016, 11:02 PM)Живојин Мишић Пише: Очекујем добру понуду и приступачну цену за Дражу 1-5 на сајму поготову за нас студенте.
Хоће ли бити нека акција за више купљених књига као прошле године?
О офанзиви на Немце сам читао...Ова друга ме мало "копка" па сам хтео да питам стручно лице за стручан савет.
Негде сам наишао на податак да је Ајдачић био под словом "З".Да ли због Кондора или постоји други разлог?
Дража 1-16, у меком повезу, јер 4. том у тврдом је распродат.
Да, биће.
Није био Ајдачић под ''З''.
Копао сам по нету и ипак сам нашао извор.43. осуђен од преког суда на смртну казну.Значи да нема везе са Кондором.Могуће да извор није тачан јер сви знамо да је био жив до 45. а и поред његовог имена стоји војвода.Колико знам Ајдачић се том титулом није могао похвалити.Имам проблема да окачим линк.Можете пронаћи на wiki А.Динчић Југословенска војска у отаџбини.
(Последња измена: 14-10-2016, 08:43 AM од
Перун.)