Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Dokument je istinit, i šta sad, ne valja?
Одговори

Поставио сам јер сам очекивао да ће Самарџић изнети свој став о писму.

Цитат:Имаш на располагању могућност да отвориш посебну тему о чему год желиш
Отворио сам тему, па је обрисана... (Као и теме "Станислав Краков од Дражи" и она везана за Холокауст).
Одговори

Откуд то да се партизанима и недићевцима свиђају исте ствари?Rolleyes
Тј. анонимно писмо неког комунисте.
Одговори

Милославе, шта знаш о фамозним списковима које је Гестапо имао, а по којима је требао редом хапсити кад уђу у Србију? Да ли је тај списак заиста постојао? Постоји ли у оригиналу или препису? И, наравно, која имена се налазе на њима?
Одговори

(04-12-2013, 10:49 PM)Бенито Пише:  Милославе, шта знаш о фамозним списковима које је Гестапо имао, а по којима је требао редом хапсити кад уђу у Србију? Да ли је тај списак заиста постојао? Постоји ли у оригиналу или препису? И, наравно, која имена се налазе на њима?
Нисам чуо за то.
Можда је остао неки код љотићаваца, недићеваца и комуниста?
Одговори

Знаш ли колике су биле плате у Граничној и Пољској Стражи,а колике у СДК? Колике официра, подофицира и војника? И могу ли се упоредити са платом цивилних службеника?
Једноставно, како су живели од тих плата?
Одговори

Одлично! Причао ми је наредник Божа Панић, кад је било легализован, да је за једну плату могла да се купи крава, па рачунај...
Одговори

Нисам питао за легализоване. За њих имам податке.
Мислио сам да си ово питање обрађивао гледајући податке у Архиву Србије. Дакле, питао сам за "регуларне" Недићеве трупе?
Одговори

(04-12-2013, 09:56 PM)Nedicevac Пише:  Отворио сам тему, па је обрисана... (Као и теме "Станислав Краков од Дражи" и она везана за Холокауст).
Тема о Кракову ти је обрисана јер си је започео фалсификатом, рекао си да је то текст Станислава Кракова, а у ствари га је написао неко други, чак ти је пружена и шанса да преименујеш тему како не би била обрисана, што ниси урадио. Тема о Холокаусту ти је избрисана због непримереног речника у називу теме. Нова тема коју си отворио са истим предметом, ти је, као што видиш, остављена.
Одговори

(05-12-2013, 01:44 AM)Бенито Пише:  Нисам питао за легализоване. За њих имам податке.
Мислио сам да си ово питање обрађивао гледајући податке у Архиву Србије. Дакле, питао сам за "регуларне" Недићеве трупе?
То је то. Кад је Панић био легализован, он је био припадник недићеваца, као и остали. Милан Калабић је пријављивао веће бројно стање и те плате су ношене Дражиним људима.
Одговори

(04-12-2013, 11:59 AM)Вукашин Петковић Пише:  Мајор Александар Милошевић, командант Другог шумадијског корпуса је оставио запис о Босанској голготи.

(04-12-2013, 03:09 PM)Бенито Пише:  Милисав Марковић, Са Дражом у победу или смрт

(04-12-2013, 05:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  Дневник потпоручника Милетића је ваљда најбољи спис о томе.

(04-12-2013, 06:19 PM)Felix Пише:  И Милка Бабовић је писала о томе у својој књизи.

Фала свима на одговорима. Пробао сам али ништа од овога не могу наћи нити доћи до тога.
Да ли има нека књига старијег издања да је неко о томе писао? Има ли ишта, икаква књига, ђе су бар комунисти то описали??
Одговори

(04-12-2013, 09:10 PM)Николај Пише:  Недићевац, ова тема је резервисана за постављање питања Самарџићу, а не за копипејстовање насумичних докумената о свему и свачему. Имаш на располагању могућност да отвориш посебну тему о чему год желиш, па ту води полемику колико год хоћеш. Ако наставиш по старом, поруке ће бити брисане.

Друго, кад си већ поставио тај документ, треба да знаш да ниси открио топлу воду, јер је то писмо познато већини људи овде (ја сам рецимо сазнао за њега пре неких 15 година). Писмо је анонимно, непотписано и стога као доказ било чега, потпуно без вредности.

Баш тако...ал зато имамо о Калабићу и нешто што није анонимно и гомила измишљотина и глупости већ право сведочанство

Potpukovnik Albert Sajc, koji je obilazio Gardu krajem 1943, zapisao je u svojim memoarima:


„Nikola Kalabić je bio jedan od najinteresantnijih ljudi u celoj Jugoslaviji. Bio je lep čovek, crne brade, pun duha, pojava koja se penušala uživajući u životu. Imao je hitar duh i smisao za humor, zbog koga su ga zavoleli njegovi vojnici i seljaci koji su ga zvali Čika Pera. U svojoj crnoj, dobro skrojenoj uniformi i u uvek čistom rublju, delovao je kao impozantan gospodin i vojnik. Njegovo junaštvo postalo je već legendarno."

Za ''Nedicevca'', da se malo zanima Јок

[Слика: rep-kalabic.jpg]

Američki pukovnik Sajc predaje „kolt“ Nikoli Kalabiću
Одговори

(05-12-2013, 07:57 AM)Николај Пише:  Нова тема коју си отворио са истим предметом, ти је, као што видиш, остављена.
Шта је са песмом Герои РОА која је, на теми "О Русији", већ други пут уклоњена ?!
Одговори

Да ли је познато како је завршио овоземаљски живот Георгије Божић, поп Џиџа?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 16 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним