Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slobodan Jovanović

Slobodan Jovanović o poluintelektualcu
Одговори

Ko je i kada od Francuza tražio stručno mišljenje Slobodana Jovanovića za njihov novi ustav?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Данас сам након дуго година тражње успео да пронађем и купим Сабрана дела Слободана Јовановића од Геце Кона. Чим ми стигну ћу поставити неке ствари.
Одговори

Прпф. др Слободан В. Јовановић.Масон 100% Када је био на челу Српског културног клуба примао паре од британске тајне службе СОЕ.
Одговори

Професор Слободан Јовановић, интелекуталац и патриота, велики човек и велики Србин.
Одговори

Цитат:У нашој историји 19 века пад наших владалаца, као по некој фаталности, дешава се у време њихових рђавих односа са Русијом.Милош пада онда кад покушава да се помоћу Енглеске ослободи Руског протектората.Карађорђевић пада када се одваја од Русије и приближује Аустрији.Михаило није оборен него убијен, али на неколико месеца пред своју погибију и он је био покварио с Русијом, и то је без сумње могло дати куражи његовим противницима.Милан пада у јеку свог сукоба са Русијом, и најзад његов син, уочи своје погибије, губи подршку Русије, која се повлачи у строгу дипломатску неутралност.

Слободан Јовановић 1931.године
Одговори

Јел истина да је био педер?
Одговори

Наравно да није.
Одговори

то ми је рекао један човјек који је близак пријатељ Александра предстолонасљедника. А ево рече и Марковић.
Одговори

(05-01-2017, 02:15 AM)Романија Пише:  то ми је рекао један човјек који је близак пријатељ Александра предстолонасљедника. А ево рече и Марковић.
Сваки Србин који није ожењен, за чаршију је одмах педер. Теслина срећа је да није живео у чаршији. То ти је ( тада био) новинарски стил Пере Тодоровића, а и неких који су дошли после њега. ( све до Миломира , данас) Примило се то код простијег света. ( Од кога Марковић никако да се одвоји)
Романија, баци поглед некад на дело С. Ј. ( имаш на полици) , па се сети обавеза једног универзитетског професора оног доба, па декан, па ректор, пп одељење, СКГ, други човек војне обавештајне службе 5 година, СКК итд... И запитај се да ли је такав човек уопште могао постојати у овој култури? ( А да није Пера КоњSmile )
Марковића што се тиче, могао је , само у овом случају, да се угледа на ујака, који је , у ретким тренуцима инспирације, написао :"... забринут сав, пролазио је погурен, остарели професор поред свог Правног факултета. Цео Београд га је изузетно поштовао, јер сви су знали да је био први Србин који се није погурио због пушке и мотике, него због књиге."
Поздрави познаника.
Докле смо догурали, Боже мили сачувај!
Одговори

(05-01-2017, 01:07 AM)Романија Пише:  Јел истина да је био педер?

Као прво, реч "педер" описује карактерну особину. Ти си вероватно мислио на хомосексуалност. Постоје педери, који нису хомосексуалци. Погледати под Председник владе Републике Србије.
Као друго, али не мање битно. Не смемо да дозволиомо себи да од "Погледа" створимо таблоидни сајт, нити да своје разговоре сведемо на фућумарење.
Треће, и најбитније. Историчар си, мене више интересује зашто је у Вође француске револуције метнуо и Димуријеа?

Одговори

Ја то не бих ни помињао да Марковић није писао књигу о томе. Не видим зашто је то питање таблоидизација овог сајта, Дражи смо утврђивали број ципела и читали љубавна писма, па не знам зашто не би и ово расправили (чисто због књиге која је писана). Свакако да Јовановић био педер или не, је велика личност и интелектуалац, и то ништа не може промјенити, нити бих имао неко негативније мишљење о њему због тога.
- На жалост, нисам читао његову књигу о ф. револуцији тј. нисам читао ниједно његово дјело, јер не могу да нађем књиге, а волио бих прочитати, посебно дјела о Обреновићима, јер је цитиран као извор у многим дјелима које сам читао..
Одговори

(15-01-2017, 10:27 PM)Романија Пише:  Не видим зашто је то питање таблоидизација овог сајта, Дражи смо утврђивали број ципела и читали љубавна писма, па не знам зашто не би и ово расправили (чисто због књиге која је писана).

Дража је изанализиран прво као историјска личност, а потом су читана писма и мерена стопала.
Хајде да прво ишчитамо дело Слободана Јовановића, и да га добро изанализирамо. А потом можемо да размишљамо о томе да ли је био хомосексуалац (већ сам ти нагласио значење речи "педер") или да ли је у младости посећивао куплерај у Каменичкој улици.
Његова књига о француској револуцији је, уз Дучићеву "Градови и химере", вероватно најлепше написана књига на српском језику. Изистински брушени драгуљ београдског књижевног стила. Штета што није преведена на друге језике. Обавезно је прочитај.

Одговори

(04-12-2014, 04:55 PM)Борко Радовић Пише:  Прпф. др Слободан В. Јовановић.Масон 100% Када је био на челу Српског културног клуба примао паре од британске тајне службе СОЕ.

Истина 100 % Проф. др Јовановић никада није био српски националиста. Чак је у старости у емиграцији у Лондону основао неки Југословенкси народни одбор. Због тог југословенства "никада јавно није осудио злочине усташа над Србима иако су га тешко погађала" ( академик Василије Крестић).
Као председник избегличке владе Јовановић је поставио ђенерала Михаиловића за министра војног ( чак и сек. Е. Идн је подржао такав потез ).
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним