Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Није ми познато ништа о тим везама.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Hitler's Revolution: Ideology, Social Programs, Foreign Affairs
Richard Tedor
Stafford-Cripps је попсећа Сталин у Јулу месец 1940
И нуди му савез
И да британија ће прихватити совијетску контролу над ДАРДЕНЕЛА, БАЛКАН, и ИСТОЧНА ПОЛСКА
Сталин је осећао да ових преговори бих изазвало, невера код немаца, Сталин је наредио да
Молотов послаље Schulungberg верзије тог говор.
Али хитлер је добио извештај преко рима.
италијански агенти су тајно пратили депесије Милана Гавриловић са Београдом.
Тако је хитлер знао за Сталиново превару!
Паметно бих било да се види сто је буквално Гавриловић писао!
Углед:
1,913
Откупиле су је библиотеке на југу Србије и Народна библиотека у БГ, то је барем заведено у ''виртуелној библиотеци''. Али мислим да у је откупили сви, а да још није уписано у дигитални регистар.
Да подсетим да су издавачи били Институт за савремену историју и Народни музеј Лесковац, 1996. године. Наше књиге почели су да откупљују 2005. године, углавном по један примерак, и то не сва издања.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Хрват, официр, четник, командант бригаде, председник општине у Србији током рата, убијен 45. након покушаја бекства из затвора. Ко је он?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Господине Самарџићу, ово није питање из ДСР али ме занима да ли је "Црна Рука" покушала атентат на регента Александра Карађорђевића ?
Хвала унапред.
П.С. Шта мислите о Васи Казимировићу ?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(18-06-2017, 01:35 PM)Перун Пише: Хрват, официр, четник, командант бригаде, председник општине у Србији током рата, убијен 45. након покушаја бекства из затвора. Ко је он?
Ово ћу ја одговорити отварањем једне нове теме.
Да ли неко зна када и како је погинуо Милутин Кесеровић?
Прочитао сам да се то десило у устанку 41. када је био командант Тамнавског ЧО.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
1,913
Мислим да је стрељан после рата.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Да ли је Дража за време рата,икада носио опанке?Да ли постоји нека слика...
Мислим озбиљно,да не мислите да се шалим.
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,194
Вук није служио у Краљевој Гарди.
Војвода Милутин Јанковић је био у Дворској Жандармерији. Ту га је и затекао Априлски рат.