Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Није ми познато ништа о тим везама.
Одговори

Hitler's Revolution: Ideology, Social Programs, Foreign Affairs
Richard Tedor
Stafford-Cripps је попсећа Сталин у Јулу месец 1940
И нуди му савез
И да британија ће прихватити совијетску контролу над ДАРДЕНЕЛА, БАЛКАН, и ИСТОЧНА ПОЛСКА

Сталин је осећао да ових преговори бих изазвало, невера код немаца, Сталин је наредио да
Молотов послаље Schulungberg верзије тог говор.
Али хитлер је добио извештај преко рима.
италијански агенти су тајно пратили депесије Милана Гавриловић са Београдом.

Тако је хитлер знао за Сталиново превару!

Паметно бих било да се види сто је буквално Гавриловић писао!
Одговори

(14-06-2017, 09:54 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
Милосаве кад помену (не)откуп књига које су издали Погледи од стране Народне библиотеке Србије, баш ме занима јесу ли откупили књигу Николе П. Илића "Колаборација четника са окупаторима и квислинзима у Србији 1941-1944"?
Она са "оргиналном" фотографијом на насловној страни:

Одговори

Откупиле су је библиотеке на југу Србије и Народна библиотека у БГ, то је барем заведено у ''виртуелној библиотеци''. Али мислим да у је откупили сви, а да још није уписано у дигитални регистар.
Да подсетим да су издавачи били Институт за савремену историју и Народни музеј Лесковац, 1996. године. Наше књиге почели су да откупљују 2005. године, углавном по један примерак, и то не сва издања.
Одговори

Хрват, официр, четник, командант бригаде, председник општине у Србији током рата, убијен 45. након покушаја бекства из затвора. Ко је он?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Господине Самарџићу, ово није питање из ДСР али ме занима да ли је "Црна Рука" покушала атентат на регента Александра Карађорђевића ?
Хвала унапред.

П.С. Шта мислите о Васи Казимировићу ?
Одговори

[Слика: 783241o.png]

Г. Самарџићу да ли је ово Вук Калаитовић, тако сам негде прочитао, мада мени нешто не личи на њега.
Одговори

(18-06-2017, 01:40 PM)Ултрадесничар Пише:  Господине Самарџићу, ово није питање из ДСР али ме занима да ли је "Црна Рука" покушала атентат на регента Александра Карађорђевића ?
Хвала унапред.

П.С. Шта мислите о Васи Казимировићу ?
Не знам за атентат, а Казимировићеве књиге су комунистичке.
Одговори

(18-06-2017, 08:48 PM)СРБИН 100% Пише:  [Слика: 783241o.png]

Г. Самарџићу да ли је ово Вук Калаитовић, тако сам негде прочитао, мада мени нешто не личи на њега.
Јесте Калајит.
Одговори

(18-06-2017, 01:35 PM)Перун Пише:  Хрват, официр, четник, командант бригаде, председник општине у Србији током рата, убијен 45. након покушаја бекства из затвора. Ко је он?

Ово ћу ја одговорити отварањем једне нове теме.Smile

Да ли неко зна када и како је погинуо Милутин Кесеровић?

Прочитао сам да се то десило у устанку 41. када је био командант Тамнавског ЧО.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Мислим да је стрељан после рата.
Одговори

Да ли је Дража за време рата,икада носио опанке?Да ли постоји нека слика...
Мислим озбиљно,да не мислите да се шалим.
Одговори

Ко је од истакнутијих четничких команданата службовао у Гарди?
Знам за ђенерала Дражу, Звонка Вучковића, Милорада Поповића, мислим да је и Вук Калаитовић био у Гарди, Јездимир Дангић и Илија Малић су били у дворској жандармерији.
Знате ли ко је још службовао у Гарди или дворској жандармерији?

(31-05-2017, 02:01 PM)ватхра Пише:  Чак ни извештаји о сопственим губицима често нису комплетни. Најпознатији је пример сам Априлски рат. И данас се повлачи да је погинуло само око 150 Немаца, иако је стварни губитак био око 10 пута већи.
Који документи потврђују њемачке губитке од око 1.500 погинуулих у Априлском рату?
Одговори

Вук није служио у Краљевој Гарди.
Војвода Милутин Јанковић је био у Дворској Жандармерији. Ту га је и затекао Априлски рат.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним