Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(02-09-2017, 10:28 PM)Danilo Пише:  A imate li ih na onom albumu hiljadu cetnickih slika
Немам.
Одговори

Милославе, виде ли ово?
Цитат:U nameri da pronađe mesto događaja jedne od svojih verzija zarobljavanja generala Mihailovića uz pomoć britanske obaveštajne službe i njihovih aviona, koji su se navodno marta 1946. spustili u rejonu Rudog, novinar i publicista Miloslav Samardžić je pre nekoliko dana stigao na ravanačke proplanke na planini Vardi (opština Rudo) verovatno u cilju otkrića, „bilo kakve livade“, koja bi mogla predstavljati aerodrom kao mesto vazdušnog desanta i spektakularnog zarobljjavanja “iznemoglog” generala Mihailovića.
Tu priču ili ko zna koju po redu verziju zarobljavanja generala Mihailovića, iz “daleke” 1998. godine gospodin Samardžić „tražeći livadu“ pokušava da “ozvaniči” najverovatnije I u pomenutom dokumentarnom filmu o generalu Mihailoviću.
http://savremenaistorija.com/
Одговори

Нисам, хвала. Smile
А види и онај други чланак:
''A problem je u nama. Jer kod nas svi i svako tumači istoriju i svi sve znaju i nehaju što površnost i šarlatanstvo imaju za posledicu totalnu degradaciju sistema vrednosti u kojem bi nauka trebala imati jednu od presudnih uloga.''
http://savremenaistorija.com/?p=2874

Према томе, и ти си проблем (''проблем је у нама''). Smile

А јел знаш ко то у емиграцији није веровао Марковићу, већ комунистима:
Mi se iskreno nadamo, s obzirom da članak u švajcarskom lokalnom listu Žuranl Diverdon, nije uspio obmanuti našu emigraciju, da ni ovi apsurdni pokušaji „prodaje roga za svijeću“ ne mogu zakopati istinu.

Јер у емиграцији нико није објавио да је Калабић издајник.

Све у свему, стара прича, криво ми је само што попа Даниловића називају лажовом. Наравно да он то није чуо од мене, већ ја од њега, одавно. После сам нашао и документ, Кесерова депеша Дражи, где се двојица из Расинског корпуса упућују у пратећу јединицу Врховне команде. Касније су се они нашли код Дегурићке пећине, па са Даниловићем на Копаонику.

Да, били смо тамо, са Крсмановићем. Он је на једној од тих ливада причао како је као војни пилот тим малим авионима слетао и узлетао са траве као од шале. Јер ти авиони су и прављени за траву. Треба им веома мало, 200, 300, 400 метара, завили какав је терен, узбдрдо или низбрдо, и сл.
Најдаља тачка где смо ишло било је село Оскоруша код Прибоја, на Варди. Много гадан пут, то је стаза од два метра, изузетан успон. Горе је остало још двадесетак старијих људи, а било их је 250 некада. Били су четници. Ту је Дража провео своје последње дане на слободи и наравно није био у земуницама, већ у кућама. Село је идеално за скривање. Из далека се види кад неко иде, а приступ може да брани веома мало људи, јер они што напредују немају куд, већ уском стазом. Крсмановић је већ на војним мапама, гледајући изохипсе, пронашао више могућих локација за слетање авиона, на неколико сати хода од Оскоруша.
Одговори

Значи, још увек , много значи.
Одговори

Da li bi g. Krsmanović mogao da objasni koji to avion ima dolet od najmanje 800km, i može da uzleti sa manje od 500m travnate piste na visini od 1000mnm, sa teretom od najmanje pet ljudi, pošto ja stvarno ne znam za takav avion.
Одговори

Објаснио је. Само наравно нема од БГ до тамо 800 км и није 5 људи.
Одговори

Цитат:Tu priču ili ko zna koju po redu verziju zarobljavanja generala Mihailovića, iz “daleke” 1998. godine gospodin Samardžić „tražeći livadu“ pokušava da “ozvaniči” najverovatnije I u pomenutom dokumentarnom filmu o generalu Mihailoviću.

Који безобразлук; они што заступају 315 комунистичких верзија о "издаји" Калабића, некоме ко се доследно држи једног чињеничног стања спочитавају да стално мења причу како му одговара. И то стално позивање на неки ауторитет. Коме су они ауторитет, гомила политички подобних милоречивих шарлатана, који не знају ни Калабићев чин.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Navode da je Draža ušao sa jednim oficirom u prvi avion, a po četvorica u preostala dva. To je sa pilotom pet u drugim avionima, a u prvom tri plus neki „britanci„. Ako je bio part avion, kojih su to imali tri ista koji su mogli da tako polete?
Одговори

Очигледно је да у Марковићевом писму није све тачно. Мислим да он није био тамо.
Одговори

Г-дине Милославе, имам питање везано за две фотографије које се могу наћи на интернету. Испод фотографије се налази и опис ко је на слици. Ко се налази на овој слици, ево линка за ту фотографију

http://bandenkampf.blogspot.rs/2017/06/bk0228.html

На другој фотографији је приказан наводно Ђујићев четник. Може ли коментар, ево линка

http://bandenkampf.blogspot.rs/2016/05/bk0164.html
Одговори

На сликама су тзв,. легализовани четници.
Одговори

С друге стране историје: Крваво коло Радачког Бријега (исти текст на два линка)

http://radiotrebinje.com/zlocin-o-kome-s...tografije/

http://slobodnahercegovina.com/precutkiv...g-brijega/
Одговори

Данас је тужни 12. септамбар. 1944. Краљ Петар II позвао преко радија да се сви Југословени ставе под команду маршала "Тита".
Господине Самарџићу, колико је четника послушало Краља и пришло партизанима ? Хвала унапред.
Одговори

Други вардарски корпус, око 2.000, и из Чегарског корпуса стотинак. Плус неки појединачни случајеви.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним