30-12-2019, 04:15 PM
(30-12-2019, 03:11 PM)Vlad Alekš Пише: Не знам да ли је ово већ било.
У питању је велики писац. Сматрао је да је српско писмо (Вукова ћирилица) савршено писмо. Тестаментом је оставио више од 300.000 фунти ономе ко успе да реформише енглеску абецеду по узору на Вука Караџића. О коме је реч?
(30-12-2019, 12:06 PM)Mitic Пише: Не познајем Бенита, али јесте историчар, тј. завршио је историју. На основу писања на форуму, знам која је личност у питању
Провалио сам и ја. У питању је Милан Ст. Протић.
Џорџ Бернард Шо.
Није Милан Ст. Протић
(30-12-2019, 02:17 PM)Александар Динчић Пише:(30-12-2019, 12:06 PM)Милослав Самарџић Пише: Свака част на овоме! Где си ископао?
Не верујем да су капетани Дрљача и Љубисављевић, они су нешто касније. Можда поручнук Лазар Савић, Гучевски четнички одред.
Бундес архив-Фрајбург, RH 26-104, Feindnachrichteblatt Nr. 1. Stand v. 21. 8. 41
Могуће да је Савић. Мада испада да је првобитни план био да се крене са чишћењем гарнизона у источној Босни и да је у Србији букнуло како би се спречио долазак немачких појачања. Мораш негде непријатеља везати. Само Дангићево постављење, његов повратак и догађаји који затим следе указују на синхронизацију активности. Нема другог објашњења. А кад једном крене - онда плане.
А можда је Дрињачу ослободио капетан Сава Илић, командант Посавско-Тамнавске бригаде, Мачванског корпуса ЈВуО?