30-01-2020, 12:03 PM
Не, Бенито. Прво је био код четовође села Витановца код Краљева, па је дошао у везу са Гордићем у Љубостињи, па са владиком, па са генералом Новаковићем, па са Радојевићем и најзад Кесеровићем. Међутим, када су нападали устаници Краљево, ставио је звезду петокраку на капи и из Сталаћког четничког одреда прешао у одредо Павла Јакшића, тј. у Краљевачки партизански одред. По његовом мишљењу, тамо је била права војска. После, када се тај одред распао, прешао код Кесеровића, повукао се с њим и страшно га оцрнио и као команданта и као човека. По мени, врло мутан лик из периода 1941-1942. Уствари, ја мислим да је он био један од бројних који је инфилтрирао партизане код Кесеровића. Тројица су због покушаја атентата била ухваћена и стрељана. И Дража је био резервисан према њему, чим га је први пут видео.
Колонијални официр а петокрака на капи. Па то стварно могу само они и нико други. О Лоренсу се може отворити посебна тема.
Колонијални официр а петокрака на капи. Па то стварно могу само они и нико други. О Лоренсу се може отворити посебна тема.