13-03-2023, 03:30 PM
(12-03-2023, 11:35 PM)Милослав Самарџић Пише:(12-03-2023, 08:00 PM)Djoleat Пише:(10-03-2023, 02:01 PM)Милослав Самарџић Пише: Пошто сматраш да Вулин решава национално питање, и комунисти у принципу, онда си баш, баш, у нереалним свету.
Црвени ма је циљ да нас збуне, код тебе су постигли одличне резултате.
Добар Стаљин, лош Петар Велики...
Не видим онда о чему полемисати.
Безвезе су Вам те западноевропске ватиканске манипулације. Нико није помињао да је Стаљин добар. Али кад већ помињемо, он је "41 обновио црквеност у СССР-у, и дозволио опоравак руске православне духовности. Мени било смешно када сам видео да га цртају са ореолом, и то неке монашке заједнице.
А Петар Велики, император, ако га меримо и по сили и по земаљском царству, ништа већи император од Стаљина, ако би то само била мера. Чије је царство било веће Петрово, или Стаљиново, и које био већа сила Петар, или Стаљин, ту је негде егал.
С тим, што се после Стаљина роди ево православна Русија, а после Петра оста пустош, кад је ко шмизлица нека потрчо у Холанске навике, Паришку моду, и де ла франце чајанке, пијанке, шампањке..
Таман се ослободили од татара, ко и ми од османлија, одмах потрчали да се продамо у ропство, ми бечке школе, они паришке.
Да се није отворио за хуманистичку, не кажем екуменистичку, папску булу, не би ни Романов био Викторијин наследник, па наследио Алексеј мали болест, нит био Николај био Р1б немачке У хромозом генетске хаплогрупе, нит би их језуити избушили, нит би им са тог истог запада увели и лењина и троцког....
Продаш православље, традицију, веру, уведеш европску некултуру, неморал, неверу, и звекећеш с еурићем срећан и мислиш да ти пород и држава таква остане. Па боље да се расформира, па отпоновке.
Ја се лично преиспитујем, да ли је тих 45г. страдања Срба под комунистичким атеизмом Божје допуштење да би страдањем само избегли да ко шмизлице неке потрчимо у европски демократски антихрист-изам као још веће зло, и изгубимо душу. А могуће је да смо успели тамо отићи тежећи лакшем животу, и бежећи од крста и страдања, да се не би ни извукли.