18-03-2023, 02:23 AM
(29-10-2022, 10:23 PM)Шумадинац Пише: Док су наши сељаци и борци Михаиловићеви гинули у спасавању енглеских официра и војника, дотле су Енглези хватали и предавали Титу Михаиловићеве људе (Аустрија и Италија, 1945-46) мада су знали да ће бити побијени. И овде изливамо горчину против енглеског злочина над мојим родом.Свака част на држању рационалног става.
Др. Драгомир С. Стевановић "Агонија слободе"
Не могу да вјерујем да и Самарџић има позитивно мишљење о Енглезима.Ја мислим да се контаминираним дубоким анализама КОНАЧНИХ истина о рату које су открили Погледи , сада већ изводе погрешни закључци типа : "Живио краљ Чарлс".
-Ја знам да су овде многи носталгични за капитализмом и српском краљевином и да им је Британија огледало како би то данас изгледало.Па се сад покушава на све могуће начине наћи спојница између нас и њих ,као да се ништа није десило.
Ако ћемо већ тражити узоре у демократским земљама ,па много је мање дегутантно рећи "живјела Француска" или "живјела Италија" - него "живио краљ Чарлс".
Постављати питање колико су Енглези убили Срба, у односу на друге , и на основу тога изводити закључак о савезништву је наивно.Или рећи "шта нам је краљица Елизабета скривила ,имала је само 17 ,18 година за вријеме рата?" -Ал је зато имала 70 година кад је одликовала британског генерала Џексона за успјешну "мисију" на Косову 1999 г.
Ми можемо да примјењујемо британска демократска достигнућа за то нам не треба њихова дозвола ,али не можемо да правимо од њих савезнике које ћемо да волимо и то није никаква љотићевска идеологија.
Право питање није ко је више убио Срба него ко је највише помогао Српском народу.Ја бих ту убројао Италлију , Француску и предсовјетску Русију.
27.март је спонтан колико и британско чување Стојадиновића.Отварају се два дијаметрално супротна фронта од Британије 1941, а три године послије кад је све јасно западни.Нема доказа да је пуч плаћен као што нема ни да је одраз чистог патриотизма народних маса.