Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Срби и Енглези

(09-09-2022, 07:27 PM)Николај Пише:  
(09-09-2022, 12:21 PM)Vlad Alekš Пише:  Не знам зашто се други радују, али знам за себе. Била је изузетно ружна, попут осталих својих сународника. Да ли је моје објашњење довољно?

Британска династија је немачког порекла.

Вероватно је ова опаска требало да буде духовита шала, но добро, правићу се да је цењени администратор Николај и овде био озбиљан, баш као што и приличи администраторима у сличним приликама.
Ето, чак ни Влад Алекш, херезијарх хомољски и васељенски, није увек савршен. И он је склон редукцијама. Њему су сви Германи исти. Сви су плави, пиргави и неми. Осим црнаца, који су најлепши Енглези и Немци. И сви Германи су јеретици. Или шизматици и расколници, свеједно је.
Дакле, да скратим - свеједно ми је да ли је неко енглеског, немачког или норвешког порекла, он за мене има подједнак дефицит лепоте. И сви мумлају на сличан начин. И сви су отпадници од хришћанске вере. А сваки изузетак потврђује правило, разуме се.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(09-09-2022, 02:06 PM)Monarhist Пише:  
(09-09-2022, 01:56 PM)Vlad Alekš Пише:  Бојим се да нисам баш најбоље разумео ових твојих пар реченица.
Као прво, делити свет на комуњарски и антикомуњарски је припроста редукција. И доста је то инфантилно.
Ово за дужину постојања енглеске краљевине ми уопште није јасно.
Нити ми је јасна ова парола на крају.
Да ли си хтео да кажеш - краљица је мртва, живео краљ!?

Британску јавност делим на комуњарску (лошу) и антикомуњарску (евентуално добру). Мада и комуњарска може бити добра, али за наше непријатеље.
А поента ми је била да Елизабета није била Краљица Енглеске, јер је Краљевина Енглеска престала да постоји 1707., међутим, разумели смо се.
Да, живео Краљ Чарлс.

Да ли волиш Пиночеа?

Одговори

(12-09-2022, 09:58 AM)Vlad Alekš Пише:  
(09-09-2022, 01:56 PM)Vlad Alekš Пише:  Бојим се да нисам баш најбоље разумео ових твојих пар реченица.
Као прво, делити свет на комуњарски и антикомуњарски је припроста редукција. И доста је то инфантилно.

Британску јавност делим на комуњарску (лошу) и антикомуњарску (евентуално добру). Мада и комуњарска може бити добра, али за наше непријатеље.
А поента ми је била да Елизабета није била Краљица Енглеске, јер је Краљевина Енглеска престала да постоји 1707., међутим, разумели смо се.
Да, живео Краљ Чарлс.

Да ли волиш Пиночеа?

Симпатишем  Smile
Одговори

(12-09-2022, 09:56 AM)Vlad Alekš Пише:  
(09-09-2022, 07:27 PM)Николај Пише:  
(09-09-2022, 12:21 PM)Vlad Alekš Пише:  Не знам зашто се други радују, али знам за себе. Била је изузетно ружна, попут осталих својих сународника. Да ли је моје објашњење довољно?

Британска династија је немачког порекла.

Вероватно је ова опаска требало да буде духовита шала, но добро, правићу се да је цењени администратор Николај и овде био озбиљан, баш као што и приличи администраторима у сличним приликама.
Ето, чак ни Влад Алекш, херезијарх хомољски и васељенски, није увек савршен. И он је склон редукцијама. Њему су сви Германи исти. Сви су плави, пиргави и неми. Осим црнаца, који су најлепши Енглези и Немци. И сви Германи су јеретици. Или шизматици и расколници, свеједно је.
Дакле, да скратим - свеједно ми је да ли је неко енглеског, немачког или норвешког порекла, он за мене има подједнак дефицит лепоте. И сви мумлају на сличан начин. И сви су отпадници од хришћанске вере. А сваки изузетак потврђује правило, разуме се.

Немо' тако херезијарху хомољски! Германи су наша браћа јер смо исте крви и истог порекла. И не заборави.... Америка и Енглеска биће земља пролетерска. Куд ћеш више?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Каквог истог порекла немамо ништа заједничко.
Одговори

(12-09-2022, 10:17 AM)Monarhist Пише:  

Да, живео Краљ Чарлс.

Да ли волиш Пиночеа?

Симпатишем  Smile

Пре него ли будемо наставили овај облик полемике, можеш ли, молим те, да ми одговориш на једно крајње једноставно питање. Који си разред?

Одговори

(07-06-2022, 10:10 AM)Бенито Пише:  Руси, који су Србе ослободили у Другом светском рату уводећи Краљевину Југославију директно у бољшевизам, па и данас када њихови највиши државни функционери дођу у међудржавну посету Београду, прво посете места на којима се налазе фотографије Јосипа Броза, једног од највећих масовних убица Срба у историји.

Да ли сада, 2022. године, можемо да одоговоримо на питање - за кога је радио Тито? Он је вероватно био агент барем једне стране обавештајне службе. Од тих силних служби, да ли је радио и за енглеску службу? Ако јесте, да ли је она била доминантна у његовој пословној каријери? Какво је твоје мишљење?

Одговори

Јосип Броз Тито је био и остао једино агент Коминтерне, највеће терористичке организације у свету у 20-ом веку. 
Треба напоменути да су интереси Коминтерне, и у време Троцког и у доба Стаљина, били компатибилни са интересима Ватикана. Бољшевицима су сметале две државе настале после Версаја - Краљевина СХС/Југославија и Република Чехословачка, а исте те две државе, поготово Југославија, биле су трн у оку Ватикана.
После чистки које је преживео у Москви, када је све остале чланове врха КПЈ успешно денунцирао и отерао у смрт, а нешто доцније то учинио и са Благојем Паровићем, Брозу је био отворен пут да формира КПЈ како је он мислио да треба. 
Пошто је био неписмен, и самим тим неоптерећен догмама Маркса, Енгелса и Лењина, Броз је КПЈ формирао на оним принципима како је научио у Коминтерне. Дакле, нагласак код њега, као што се видело и у даљем току његове владавине, није био на комунистичкој идеологији, него на правоверности њему и милитантном тероризму.
Везе обавештајних служби Коминтерне и Ватикана никада нису до краја расветљене. Оно што је сигурно је да су те везе не само постојале, него су биле део највећих тајни света у 20-ом веку.
Бротанска спољна политика, још од Бечког конгреса 1814. године, а што се у 19 веку развило у право геополитичку доктрину, била је базирана на основи Лондон -Беч- Истамбул. Ту је Ватикан био важан елемент, јер су Хабзбурзи заправо заштитници Ватикана вековима. Због овог разлога, многи стручњаци мешају утицаје Лондона са утицајима Ватикана, и нису им јасна места где се ти интереси раздвајају. Зато све то трпају у један кош и долазе до погрешних закључака.
Утицај Британије, ма колико Черчил то желео, на долазак Броза на власт је ефемаран. Уосталом, да је био британски агент Броз не би наредио да се пуца на савезничке британске војнике.
Може се рећи да је Брозова Југославија, управо захваљујући њему, али и Стаљину, Рузвелту и папи Пију 12, била једина коминтерновска држава на свету у 20-ом веку. Распад те државе је довео до тога да већина држава које су из ње настале и даље баштине наслеђе начина вођења државе из тог периода.
Посебно уочљив случај у том смислу је данашња Србија, која је остала последњи заробљеник терористичког бекраунда Коминтерне и ни данас не налази снагу да се тога ослободи и врати се коренима своје државности. Питање је велико, као и у Другом светском рату, да ли би то одговарало великим силама. Зато и даље, додуше на луткарским концима, одржавају на власти Овај, који неодољиво личи или жели да сличи ЈБТ.
Зато се у јавности меша да је ЈБТ био интерес тадашњег светског поретка, а не да је био њихов агент или намештеник. То је и данас за многе толико слично да га сматрају идентичним, али фактички није истинито.
Јосип Броз био је агент Коминтерне и преко те везе имао је одличне везе са Ватиканом, па се може сматрати и њиховим заступником и заштитником на Балкану у другој половини 20-века.
Одговори

(20-09-2022, 11:52 AM)Vlad Alekš Пише:  
(12-09-2022, 10:17 AM)Monarhist Пише:  

Да, живео Краљ Чарлс.

Да ли волиш Пиночеа?

Симпатишем  Smile

Пре него ли будемо наставили овај облик полемике, можеш ли, молим те, да ми одговориш на једно крајње једноставно питање. Који си разред?
А какве везе има Пиноче са британском Краљицом?
Одговори

Да Лењин и Троцки су увек радили оно што је одговарало Ватикану за Стаљина нисам сигуран укинуо је унијатску цркву у Украјини.
Одговори

Енглези се не јуначе где треба да гину, а нарочито нису сами. Уосталом, њихова је изрека: "Живи добијају рат, а не мртви." Зато бацају странце све до последње битке; а они дођу кад почне непријатељ да пада, да сврше битку и да диктирају мир, на штету и пријатеља и непријатеља, само ако је то њихов интерес.

Др. Драгомир С. Стевановић "Агонија слободе"

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Док су наши сељаци и борци Михаиловићеви гинули у спасавању енглеских официра и војника, дотле су Енглези хватали и предавали Титу Михаиловићеве људе (Аустрија и Италија, 1945-46) мада су знали да ће бити побијени. И овде изливамо горчину против енглеског злочина над мојим родом.

Др. Драгомир С. Стевановић "Агонија слободе"

Д М
Одговори

https://iskra.co/region/dodik-britanci-n...-i-srpske/
"...Додик тврди да су Британци највећи национални и државни непријатељи Српске и Србије, те да уз амбасадора САД у БиХ контролишу опозицију у Српској..."
Одговори

(10-06-2022, 10:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-06-2022, 10:16 PM)Monarhist Пише:  
(10-06-2022, 09:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сигурно обнова капитализма. Белгија има БДП 500 милијарди, Србија 50...
Богатство нам неће шкодити, а богате су само капиталистичке земље.
Срећна околност је што се капитализам сам обнавља. Иначе...

Само што је све на дивље за сада. У реду је приватницима допустити да зидају стамбене објекте, ал не тако да унаказиш сву околину комунистичком хладноратовском архитектуром. Боже саклони шта урадише од Бијељине, Бањалуке, и дословно било којег другог града у РС. Ми сем Требиња немамо град ни близу просечног чешког. А није некад тако било. Тачно је неко рекао да све што вреди у РС је грађено или у А-У или у Краљевини. Све пре а нарочито после... Сирома'  А то је због духа, јер су приватници углавном постале комуњаре које су се докопале пара и сачувале положаје и исти систем. Дакле имају пуно пара, ал немају духа и укуса јер су примитивци. Нису права елита.
Мислим да сте Ви говорили да се по изгледу школа може препознати кад су грађене, оне ружне у социјализму, а оне лепе у Краљевини  Баја

Зато што је ''за сада'' још социјализам.
И не бих рекао да је до духа, већ до система (социјализам=безакоње или капитализам).
Тако је, види се шта је кад грађено, архитектура је огледало епохе.

Ово је заиста тачно о "естетици ружног" и препознавњу социјалистичког периода.Кад се погледа стамбена архитектура у Берлину , иста је као код нас.Само је разлика у много бољем одржавању тих комунистичких зграда односно инфраструктуре.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним