Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
(08-09-2022, 06:36 PM)Monarhist Пише: Јављено је јутрос да Њено Величанство Краљица Елизабета II имао озбиљне здравствене проблеме и да су доктори забринути за њено здравље. Такође, према неким изворима, Принц Чарлс са супругом Камилом, Принц Вилијам и Принц Хари са својим породицама, упутили су се ка Дворцу Далморал у Шкотској, где се тренутно налази Елизабета.
Ипак, у нашој јавности ово је изазвало готово опште одушевљење и сеирење, у нади да ће "умрети наш непријатељ". Мени потпуно несхватљиво. Али да видимо, да ли је Краљица заслужила да јој желимо смрт? Због политике Британије? Због Косова?
Па, Елизабета није само Краљица Британије (тј. Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске) већ је и Краљица још 14 других, међународно признатих и независних држава. Од тих 14 држава, чак шест није признало независност тзв. Косова, а ако од тог броја одбијемо Аустралију, Канаду и Нови Зеланд, долазимо до закључка да више од половине држава којима влада Елизабета није признало независност вештачке творевине. Ако нас Елизабета мрзи, зар није могла да поштујући своја овлаштења као уставног монарха, призна Шиптаре, или макар изврши притисак на владе тих држава да их признају? Не треба заборавити да су од тих шест, при повукле признање. И да предсдник није потписао "Вашингтонски", озбиљне су индиције да би повукло још.
Због политике Британије? Краљица Елизабета, колико је мени познато ( а мислим да ми је познато доста добро), није дала одобрење за агресију на СРЈ. Непријатељски став Велике Британије према нама био је резултат искључиво политике једног белосветског хохштаплера и преваранта, по истраживањима најгорег Британског премијера свих времена, Тонија Блера. Он је, између осталог, такође без питања придружио Британију нападу на Ирак. Поред тога, имао је изразито анти-монархистичко деловање, и резултат његове политике је катастофална реформа Дома Лордова из 1999. која је направљена тако да избаци праве племиће,а његовим пајташима обзбеди места у горњем дому.
Ако је то кривица Елизабете, онда би по тим параметрима, требали да јој припишемо заслуге зе политику Велике Британије од 1991. до 1997., тј. за време владе Џона Мејџора, којије по некима последњи озбиљни британски државник. У том периоду Британија је имала наклоњен став према Републици Српској, противила се наоружавању противничких страна у рату у Босни, и уопште су уздржавала од било каквих акција које би нас озбиљније оштетиле.
Наравно, нема ни кривице ни заслуге Елизабете када је у питању политика Велике Бритније. Она се, као уставни монарх, у те ствари није мешала, нити ће.
Да ли је негде повукла било какав анти-српски, или анти-православни потез? Колико знам, није.
Оно што јесте, то је да је била кума на крштењу нашега Престолонаследника, а да је њен син Чарлс редовно посећивао (и посећује) наш Хиландар, који је лично помогао новчаним средствима за обнову након пожара. Неки кажу и да је приватно Православац, јер у кући држи много икона, између осталог и икону нашег Светог Саве.
Према горе наведеним чињеницама, ако нам није ништа нажао учинила, зашто јој желимо смрт? Зар не схватамо какве би негативне последице ако јој се нешто деси (не дај Боже), то могло да има по нас?
Као што Бенито рече, "Енглеси су нас зај...само Удба Добрице Ћосића није..."
Бити монарх са неограниченим или ограниченим овлашћењима која прописује устав не одузима ти моћ говора зар не?
Међутим,
Нами треба овуден да буде важно то што је она кума избегличке наше краљевске фамилије која је и позвала на покоравање комунистима ,чекајући да и Британија постане земља пролетера ......
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
На једној друштвеној мрежи сам синоћ питао шта нам је то тачно Елизабета урадила када се многи у Србији одушевљавају због њене смрти. Само један је одговорио, саркастично наравно - крива нам је изгледа што је била жива. Ето.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,098
Теме: 11
Придружен: May 2021
Углед:
245
Кад смо предани комунистима она је имала 17-18 година. Није то њена кривица. Неки кажу, па ето, примала је Тита, пила шампањац са њим. Па добро, примао је и Краљ Петар титољубца Толбухина, а и Краљ Аелксандар је вечерао са Ататурком-шефом државе које је буквално наш архинепријатељ...и, шта ћемо сад? Да се радујемо? Несхватљиво.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Ова тема "Срби и Енглези" је изузетно интересантна, можда чак и најинтересантнија на форуму "Погледи". Али авај, из неког разлога ми је промакла.
Зашто је толико интересантна? Вероватно зато што на њој можда можемо да докучимо недокучиве дамаре светске историје у последњих неколико векова.
Будући да је тема комплексна, задржаћу се само на теми енглеске краљице. Да ли се сећате када је липсала Маргарет Тачер ономад? Неки Енглези, вероватно левичари, певали су "вештица је мртва". То је песмица из Чаробњака из Оза. Када сам чуо да је липсала и енглеска краљица, тренутно сам почео да певушим "вештица је мртва".
Поштовани администратор Николај се ишчуђава зашто се многи Срби радују. Не знам зашто се други радују, али знам за себе. Била је изузетно ружна, попут осталих својих сународника. Да ли је моје објашњење довољно?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 9,122
Теме: 234
Углед:
373
Ми ближе и најближе пријатеље где су нам краљевске лозе "крвљу" повезан ми ближе пријатеље од британаца немамо као и са Американцима.
Краљевска породица је кумовала српској краљевској породици.
Да није било њих нити јеан четник неби преживео.
Хиљаде наших су извукли на безбедно!
Живео Краљ Чарлс III
Живела Британска круна.
Живео принц Филип Карађорђевић!
Живела Краљевина Србија!
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(09-09-2022, 01:14 PM)Monarhist Пише: (09-09-2022, 12:21 PM)Vlad Alekš Пише: Да ли се сећате када је липсала Маргарет Тачер ономад? Неки Енглези, вероватно левичари, певали су "вештица је мртва".
То је култура британских комуњара,а такви су из искуства знамо, најопаснији.
А ако ћемо да цепидлачимо, Краљевина Енглеска не постоји више од 300 година.
Живео Краљ Чарлс.
Бојим се да нисам баш најбоље разумео ових твојих пар реченица.
Као прво, делити свет на комуњарски и антикомуњарски је припроста редукција. И доста је то инфантилно.
Ово за дужину постојања енглеске краљевине ми уопште није јасно.
Нити ми је јасна ова парола на крају.
Да ли си хтео да кажеш - краљица је мртва, живео краљ!?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
Изјава саучешћа Патријарха српског г. Порфирија поводом упокојења Краљице Елизабете
https://spc.rs/%d0%b8%d0%b7%d1%98%d0%b0%...-%d0%b3-4/
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Не разумем ову фртутму око смрти једне бабе која је безмало живела 100 година.
На једној страни имамо смрт стотине хиљада деце која умиру од глади и о томе се веома штуро пише,
док смрт баба "квин" као, изазива свеопшту тугу код народа широм Европе, Аустралије, Н. Зеланда и Северне Америке.
Што се тиче нас Срба тек ту не разумем нарицање за покојном Елизабетом?! Њени поданици нису баш благонаклони
према нама, чак напротив, кад год су могли заболи су нож у леђа Србима.
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
(09-09-2022, 12:21 PM)Vlad Alekš Пише: Не знам зашто се други радују, али знам за себе. Била је изузетно ружна, попут осталих својих сународника. Да ли је моје објашњење довољно?
Британска династија је немачког порекла.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године