16-05-2023, 06:27 PM
(15-05-2023, 06:22 PM)victoria Пише: Мој познаник,вишегодишњи помоћник министра здравља(психолог по образовању) ми је још пре 10-ак година рекао да према њиховим тадашњим истраживањима приближно половина становништва има проблема са менталним здрављем.Не значи да су луди већ једноставно нису стабилни.Кад би се тек дотакли теме карактера . . .
Ментално здравље ту није битно. Баш је битан карактер. А карактер, много више од половине је јад и смрад (духовни смрад). Прави комуњарски смрад који само чека да нешто добије да му се удели и тако то (а да за то прода и изда све и сваког)...Мало их је који су намерни да стварају. Део њих је систем отерао „преко гране“.
ПС
Зашто кажем да ментално здравље није битно...па због тих њихових истраживања и колико су тачна (али је тачно да се народ масовно кљука таблетама „да смири живце“ и постали наркомани). По њиховим истраживањима сам и ја „поремећен“: имам дијагнозу – перфекциониста. Није опасно али је то дијагноза и свакако ментални поремећај. Добио дијагнозу од младе „психолошкиње“...ја бих рекао, ћурке обичне. И сад замисли да таква учествује и истраживању...а она обична ћурка
А две-три године пре тога ми старија докторка, психолог предлаже да завршим факултет или бар вишу школу (јер имам одлично памћење и расуђивање али и вољу)...а уз то сам био „студент у покушају“...тачније био на вишој школи само што уопште нисам имао намеру да то завршим.