28-04-2024, 07:37 PM
Ми смо ономад изнад Јошаничке Бање пре 25 година брали печурке преко летњег распуста. Брали смо Вргањ, док није дошао Сајмон Рив па донео напредак цивилизацијски у виду злочиначких и геноцидашких мини хидроелектрана за које госн. Самарџић вели да су одличне и да инвеститори у знак захвалности треба у Јошаничкој Бањи отворити најт клаб (читај стриптиз бар) јел вели Сајмон Рив да од када је нафтна компанија преко Ескимских парцела спровела нафтовод у знак захвалности отворили најт клаб и да су Ескими просто били одушевљени најт клабом и што виде канадске стриптизете и вели госн Самарџић да је бдп Ескима скочио. Тражили податак колико је Ескимима БДП скочио званични нисмо добили.
Но, да се вратимо вргању. Ми смо свако јутро у јулу месецу ишли изнад Јошаничке Бање у бербу вргања. Богме лепе паре су се могле зарадити.
Поред пута су стојали накупци. алепо донесеш колико си набро они теби кеш и ај здраво.
Толико смо се били наложили на брање Вргања да смо једном се изгубили у Шуми, међ борове. Тад није било телефона к'о сад. Срећа пронашли неке људе па нас они спровели до Бање..
Не знам, да л се и данас бере Вргањ, и имали неке вајде од тога и како се плаћа...
Наши су продали ђедовину за голубарнике по Београду и Новом Саду, ми више Јошаничку Бању нећемо видети, јер се спремамо за пут вечни. Нас материјално не занима а нити Београд ни Нови Сад како би рек'о пок. Просветар линеар сити...
Све у свему брање Вргања нас подсећа на лепа времена из тинејџерских дана подно Копаоника.
Но, да се вратимо вргању. Ми смо свако јутро у јулу месецу ишли изнад Јошаничке Бање у бербу вргања. Богме лепе паре су се могле зарадити.
Поред пута су стојали накупци. алепо донесеш колико си набро они теби кеш и ај здраво.
Толико смо се били наложили на брање Вргања да смо једном се изгубили у Шуми, међ борове. Тад није било телефона к'о сад. Срећа пронашли неке људе па нас они спровели до Бање..
Не знам, да л се и данас бере Вргањ, и имали неке вајде од тога и како се плаћа...
Наши су продали ђедовину за голубарнике по Београду и Новом Саду, ми више Јошаничку Бању нећемо видети, јер се спремамо за пут вечни. Нас материјално не занима а нити Београд ни Нови Сад како би рек'о пок. Просветар линеар сити...
Све у свему брање Вргања нас подсећа на лепа времена из тинејџерских дана подно Копаоника.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.