11-04-2025, 11:48 PM
(11-04-2025, 10:52 PM)Никола95 Пише:Сад га ти прогласи и дементним,не само њега,већ и његово окружење,то нису ни комунисти радили...Видим ја у теби једног plenumaša и то истакнутог,далеко ћеш догурати...Не знам шта ти смета ВМК,пусти човека нек пева,а теби ако смета,увек можеш да га не слушаш...А јесу ли и ови четници из овог последњег рата,ратни профитери,и издајници,дементни нису још,бар мислим да нису...(11-04-2025, 10:22 AM)milan Пише:Војвода је тада имао 90+ година када га је овај пробисвет дохватио да се сликају. Што га не би примио када га је овај по други пут прославио међу Србима... Ти си само потврио оно што сам ја рекао да је Баја Мали Ћаци користио српство да на њему заради.(10-04-2025, 11:03 PM)Никола95 Пише:(10-04-2025, 02:52 PM)milan Пише: Ај не морамо слушати никога,ал Ђујића морамо,овако било:Шта си се ти ухватио Баје као пијан плота. Један обичан ћаци који је српство и четништо користио само како би на томе зарадио. Обична фукара...
Zahvaljujući muzici, Baja je 1998. u Kaliforniji upoznao jednog od svojih idola, pravoslavnog sveštenika i četničkog vojvodu Momčila Đujića. Posvetio je veliki broj pesama čoveku kog Srbi smatraju spasiteljem od ustaškog noža za vreme Drugog svetskog rata.
- Bio sam u Americi, a nas 60 je htelo da ga vidi. Rekli su nam da ćemo čekati dva dana, a za to vreme nas je proveravalo njegovo obezbeđenje jer su ga se Hrvati tada setili, pa su tražili Đujićevo izručenje. Onda su došli njegovi ađutanti i kazali: "Đed je rekao - Samo Mali" i jedinog me primi. Kad smo seli, doneo je blanko ček i rekao mi da napišem koju cifru želim! Ja sam napisao 50 dolara. Kazao mi je: "Nisi p****, dao bih ti šta god hoćeš." Napisao mi je dve spomenice! U jednoj stoji: "Pevaj, Baja, pevaj srpskom rodu, za krst časni i zlatnu slobodu" - sa setom priča Baja Mali Knindža o pokojnom vojvodi.
Ако Војвода рекао,само Мали...шта друго рећи...
Па ваљда би Војвода знао ,с обзиром на обезбеђење да је фукара...И не би за доста јунака,четника у овом последњем рату знао да није било њега...Војвода Брне,Видаковић,Мандо,Славко Алексић итд ,све их опевао....