14-07-2014, 12:52 AM
(13-07-2014, 07:12 PM)Захумље Пише: Miloslav Samardžić, ekonomista i istoričar u pokušaju, danas je obelodanio svoju nameru da napiše još jednu u nizu veoma čitanih knjiga koja će se baviti četničkim pokretom i Dražom Mihailovićem.
“Laži koje nam komunisti serviraju šezdeset godina ne mogu preko noći da se preokrenu. Potrebna je snaga naroda uz naravno moje knjige da razbije tu komunističku čaroliju koja je bačena na našeg Đenerala. Laži Titoista idu dotle da čak tvrde da je Draža sarađivao sa okupatorom, a naročito sa Italijanima, a nikako da pomenu da je pomagao i ljudima. Uzimao je stoku koja im nije trebala, nasilno je mobilisao neposlušne sinove i domaćinima je za uzvrat davao nevažeće pare dok je one Nedićeve koristio za kupovinu opreme za ratovanje.“- navodi Samardžić i još dodaje- “Danas većina mladih shvataju ko je bio Čiča i ne ustručavaju se to da pokažu na fudbalskim utakmicama, uličnim tučama sa policijom i prilikom razbijanja gej parade. Ti naši hrabri mladići, budući zaštitnici svega što je Srbsko su svesni da su komunisti uništili zemlju i znaju da bi danas bili poput Togoa, eventualno Burkine Faso da je Draža pobedio sa saveznicima Engleskom u većoj i Nemačkom u manjoj meri“
Na naše pitanje da nam predoči nešto više o njegovoj novoj knjizi gospodin Samardžić kaže- “Moja nova knjiga će se zvati “Đeneral Draža i srbski svemirski projekat“. Došao sam do saznanja da su ideje našeg Đenerala o putovanju četnika na Mesec naišle na razumevanje tadašnjeg krema Nemačkih intelektualaca i naučnika. Planirano je da se sagradi kosmodrom na Ravnoj Gori i da se na Valpurgijsku noć posada od osam četnika plus pečeno jagnje i gibanica vinu put Meseca. U zemljinoj orbiti bi postavili specijalnu napravu koja nepogrešivo razlikuje čoveka od komuniste i na osnovu toga i specijalne mape bi u budućnosti znali gde treba da grupišu svoje snage i u kojim sektorima je Nemcima i Italijanima potrebna pomoć. Ukoliko knjiga dobro prođe kod čitalaca razmišljao sam i o ekranizaciji ovog mog naučnog rada gde bih režiju poverio Radošu Bajiću, a ulogu gibanice bi dobio glumac Nenad Okanović poznatiji kao sin Dragan“
Za kraj ovog članka želimo gospodinu Samardžiću sreću sa nadom da će veliki broj njegovih knjiga biti ekraniziran.
http://www.papazjanija.com/uskoro-nova-knjiga-o-drazi/
?

Одлично, свака част!