19-07-2015, 11:50 PM
(10-07-2015, 04:36 PM)ултра-националиста Пише:(08-07-2015, 12:12 PM)Брада Пише:Цитат: Vlad Alekš
Шешељ је будалетина,
Рекоше пијанци после пражњења шпиритуса из шпајиза.
Шешељу не може ништа да се помеша у глави то је ваљда већ милион пута доказао. Али љубимора и завист немају лека.
Ко је вама крив што вам не прија да чујете истину о вашем конформисти и лажном идеологу који је са страшћу слао своје наивне послушнике у братоубиство. Је ли то по православном обичаку тог великог верника?
Духовит си као Борис Бизетић.
Него, ја за тебе имам два питања.
Да ли знаш ко је радикалима смислио слоган "и Косово и Русија"?
И да ли можда знаш на којим темама је тај твој Шешељ магистрирао и докторирао?
(10-07-2015, 04:19 PM)Шумадинац Пише:(07-07-2015, 11:13 PM)Vlad Alekš Пише:(01-07-2015, 08:00 AM)Ројалист Пише:Цитат:Др Шешељ: Љотићевци су били чисти фашисти, чисти сарадници окупатора у Другом светском рату. Е сада, Ђујић је помогао да се две велике јединице љотићеваца извуку из земље, да не буду предате партизанији. Два пука љотићеваца. Он им је дозволио да се преобуку у четнике, да скину оне своје црне еполете и да ставе четничке ознаке. Тако их је извукао из земље и они су на известан начин били захвални Ђујићу поводом тога. А друго, нису се много сукобљавали јер су љотићевци и Ђујићеви четници били на федералној страни у црквеном расколу, тако да ни ту није било великих сукоба. И Ђујић је од мене веома често тражио да не идем у директне сукобе са љотићевцима. Међутим, ја нисам хтео да га слушам, јер сам расправљао где сам стигао.
Шешељ је будалетина, он је пун неких информација и полуинформација, и све му се то помешало у глави. У претходном коментару си навео Шешељеву тврдњу како је Љотић тоталитарац, а овде како је Љотић фашиста. То сам већ објашњавао раније, али ево поновићу. Тоталитарци могу бити само безбожници - комунисти уместо у Бога верују у радничку класу, националсоцијалисти у нацију и расу, дочим фашисти верују у државу. Љотић је био верник, веровао је у Бога. Можда јесте био склон диктатури, али никако тоталитаризму. Он јесте критиковао демократију, али не било коју, већ лажну демократију. На пример, написао је изузетно похвалан текст о Томашу Масарику. Масарик је био дика демократије, истинске демократије. Његова демократија се заснивала на вери у Бога. И Чехословачка је пример мале државе која је успела да неких двадесетак година има демократски поредак, и то баш захваљујући Масарику и његовој екипи.
Да закључим - Љотић није био фашиста, баш као ни Франко, баш као ни Салазар.
Образложи у вези Љотића!
Ти мени ниси хтео да одговориш ономад који су ти роман и приповетка омиљени од Франца Кафке. Након твог одговора следи мој одговор.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!