26-02-2016, 03:38 AM
(25-02-2016, 02:21 AM)Романија Пише: Ви вјероватно знате боље од мене о тим злочинима Италијана, па не знам тачно што ме то питате. Остао ми је један примјер у сјећању, кад четници са брда гледају како се усташе приближавају српским збеговима а из даљине Италијани ударају минобацачима по сред народа. Нисам сигуран за вријеме, могуће да је било прије Милошевића и Старог брода, јер су ти четници били из неке Нешковићеве чете, а и не знам за други примјер да је било великих збегова Срба пред усташама, сем Козаре, тако да мора да је то прољеће 1942. А четници нису имали оружја или муниције да нападну. А сигуран сам да је много више било ових ствари по Херцеговини и Далмацији.Питам те јер сам навео где се помињу у четничким изворима, а заиста се не помињу много. Ако мислиш на паљевине села означених као комунистичка, погледај оне слике измасакрираних Италијана. Није фер помињати једно без другог.
Одакле ти то да Италијани гађају збег на који иду усташе? Прилично сам сигуран да није био ни један такав случај, а камоли више.