25-12-2016, 10:15 PM
(25-12-2016, 07:28 PM)luka.luke Пише:(25-12-2016, 06:23 PM)Мргуд Пише:(25-12-2016, 09:27 AM)luka.luke Пише:(24-12-2016, 08:42 PM)luka.luke Пише:(24-12-2016, 05:20 PM)Мргуд Пише: Значи по теби је нпр. стрељање цивила и деце у Крагујевцу у реду јер и цивили су легитимна мета? Или и Јасеновац је у реду јер је усташка идеологија те исте означича као легитимну мету?
Ниси ме схватио, ако баш хоћеш, по мени легитимна мета није нико и ништа. Ни војник, ни војна имовина , ни цивили, ни њихова имовина, ни држава, ни државна имовина. Ја сам ти за апсолутни мир. За мене је само самоодбрана легитимна и то свим средствима.
Овдје је проблем "разумљивог језика". Сад ми реци, али без великог филозофирања, који језик су усташе (Хрвати и пропотуричка компонента) разумјевали 41-45?
Још нешто брате Мргуде. Немој ми рећи да четници нису схватили поруку, коју су добили у Крагујевцу... или су наставили истим интезитетом са акцијама, без обзира на принцип 100 за 1. Управо ја о поруци говорим која је четничким злочинима послата НДХ, а да претходно није никаква друга уродила плодом, а то је отприлике: Немојте то радити јер видите да мечка може играти и пред вашим вратима
Нисам приметио да је нпр. покољ у Дугопољу довео до распуштања Јасеновца. Значи, врло ти је лош тај аргумент јер оправдава и све оне злочине који су почињени према српском народу.
Што ти ниси примјетио, не значи да није било значаја. Да ли си можда примјетио да је смањено пуњење Јасеновца. Да ли си примјетио да је примјер из Хаџића имао резона? Шта кажеш да ли су Баћовићеве акције смањиле или поваћале пуњење јама у Источној Херцеговини или има ли покоља у Горњем Подрињу у истој мјери пре и послије Ђуришића и Фоче. Ма зај..и ти ту социолошку причу.
Смањење јама у Херцеговини и Источној Босни је резултаз организовања отпора и стварања слободне територије која је ослобођена од усташа.
Такође Јасеновац као што је познато није ништа смањено, чак шта више до самог краја рата радио је пуном паром.