Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Злочини четника (ЈВуО)

Ово је врло незгодна тема, да не кажем незахвална за анализу. Мало да упоредим са ратом 92-95. Сигуран сам да је сваки злочин ( 92-95 ) српске стране био за осуду, непотребан и на крају није ништа ријешио, а што је најгоре није људски и ту нема спора (требало је и био сам за баш онако као је Ђујић поручио 93).
У ДРС је ситуација била драстично друачија, не само код нас, него глобално. Нпр. атомске бомбе бачене на Јапан производе злочин раван холокаусту, (надам се да ћете се сложити) али то нико не осуђују или само "стдљиво". Можда неки мисле да су се и дан данас Амери требали гањати по Пацифику са Јапанцима, а не искористити своје моћно оружије да не би страдали цивили.
Хоћу да кажем Женевска конвенција и остале глупоси су средство за дисциплиновање слабијих. Шупља је прича да се у ратовима сукобљавају војске , а као цивили не. Напросто нетачна, јер је војска средство цивила. У ратовим се сукобљавају народи или иделогије. Значи народи ратују (из укрештеница: оружани сукоб народа = РАТ), односно цивили су активни учесници рата, према томе и легитимне мете. Друга је прича што поражени народ или идеологија, поред пораза и личних губитака (војних и "цивилних"), често фасују Женевску конвенцију.
Одговори

Те сличице су најгледаније на форуму!Кажеш дискусија је битна за истраживање Историје.Права Историја везано директно за ову тему су те како си назвао сличице и документи а ово ваше писање је толико небитно да ви очигледно нисте ни свесни.
Одговори

На старом форуму, тема са највише прегледа је била о Божи Ћосовићу Јаворском. На њој су активна била само два форумаша (и само на тој теми су учествовали). Никог другог та тема није интересовала. Отприлике 80 % садржаја теме биле су поруке те двојице, типа "Божа је био цар", "Живео Божа, живела Србија" итд. Отприлике исти толики постотак прегледа је отпадао на посете њих двојице. И они су се поносили што је била "најгледанија тема на форуму."

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Најбољи су били управо та двојица и њихова тема о Божи Јаворском.То је мој укус а знам најбоље,какав је.
Одговори

(24-12-2016, 10:52 AM)Pravda Пише:  Мене Самарџићу не занима Историја?Оооо Боже, помози!Па ко ти пуни форум најбољим садржајима ?Да није мене овај форум би био мртав,то сви знају и причају јавно!Ја волим Историју више од било кога и зато се и не упуштам у дискусије,јер знам шта ме занима а шта не!Занима ме чисто знање а не неко пискарање свакаквих Историчара који свашта измишљају само да би продали своју причу и постали неко.
Свакако да те историја не занима. Чиме си показао да те занима? То што називаш ''чистим знањем'' је фикција у коју ти верујеш и то нема везе са историјом као науком. Хајде реци нам на основу чега процењујеш шта је чисто знање, а шта незнање, видећеш да не иде... Процена типа ''ово ми се свиђа'' и зато је ''чисто знање'', наравно, не рачуна се.
Форум не пуниш историографским подацима, већ сликама, то је ваљда филателија, или како се већ зове. Та тема је најпосећенија јер је једна, тј. тема о сликама је једна, док је историографских тема безброј. Логично је да та једна има више посета од неке друге, али у глобалу ове друге имају далеко више посета и људи овде долазе пре свега због њих.
Најзад, најбоље оригиналне слике објавили су управо ''Погледи''.
Одговори

Ево примера ,управо су фотографије ЈВуО или ти слике оно по чему сам познат.Ви не знате изгледа да сам ја био на овом форуму четнички курир,Ковач и сада Правда.Ископао сам толике слике и дао вама а ви мене квалификујете незналицом.Ово је за мене чисто знање из Историје,када би ви пронашли ову слику срушеног моста код Вишеграда да вам је ја нисам људски објавио управо на тој најгледанијој теми?Никада!Имате ону вашу скенирану слику из неке књиге па њу користите у својим Историјским радовима,за ову слику,зна се чија је.Кажете да су слике филателија и да нису део Историје,па то је смешно.Види се да нисте Историчар по занимању и то из Авиона.
[Слика: largeas.jpg]
Одговори

Не знам баш дал се види, али ОК. Код тебе се види, ево ниси тачно интерпретирао ни оно из претходног поста (што сам написао); замисли како би интерпретирао десетине хиљада докумената.
Одговори

Види се!Тако ми и треба када гурам нос свуда,па онда не знам како главу да извучем.
Одговори

(24-12-2016, 10:08 AM)Брада Пише:  
(24-12-2016, 01:53 AM)Мргуд Пише:  Таманио је он и Србе.

На крају крајева постоји нешто код нас што се зове православље. Требало би мало да се позабавиш тиме.

Обраћаш ми се убијеђен да си бољи од мене . . . постоји код нас . . . ако си Православан чему гордост, откуда ти право да мени дјелиш лекцију о вјери (на теми о чему?). То су ти аргументи, да се забављам мало Православљем, је ли?
Све све, ал само да се хрвати не дирају, ни теоретски.

Не подучавам ја тебе о вери (нисам ни свештеник ни богослов), него ти указујем на то колико су твоје изјаве у супротности са нашом вером.

Приде, читајући твоје уписе стичем утисак да до подне убијаш Хрвате, а послеподне одмараш уз компијутер.

(24-12-2016, 12:09 PM)luka.luke Пише:  Ово је врло незгодна тема, да не кажем незахвална за анализу. Мало да упоредим са ратом 92-95. Сигуран сам да је сваки злочин ( 92-95 ) српске стране био за осуду, непотребан и на крају није ништа ријешио, а што је најгоре није људски и ту нема спора (требало је и био сам за баш онако као је Ђујић поручио 93).
У ДРС је ситуација била драстично друачија, не само код нас, него глобално. Нпр. атомске бомбе бачене на Јапан производе злочин раван холокаусту, (надам се да ћете се сложити) али то нико не осуђују или само "стдљиво". Можда неки мисле да су се и дан данас Амери требали гањати по Пацифику са Јапанцима, а не искористити своје моћно оружије да не би страдали цивили.
Хоћу да кажем Женевска конвенција и остале глупоси су средство за дисциплиновање слабијих. Шупља је прича да се у ратовима сукобљавају војске , а као цивили не. Напросто нетачна, јер је војска средство цивила. У ратовим се сукобљавају народи или иделогије. Значи народи ратују (из укрештеница: оружани сукоб народа = РАТ), односно цивили су активни учесници рата, према томе и легитимне мете. Друга је прича што поражени народ или идеологија, поред пораза и личних губитака (војних и "цивилних"), често фасују Женевску конвенцију.

Значи по теби је нпр. стрељање цивила и деце у Крагујевцу у реду јер и цивили су легитимна мета? Или и Јасеновац је у реду јер је усташка идеологија те исте означича као легитимну мету?
Одговори

(24-12-2016, 01:53 AM)Мргуд Пише:  Да ли би српски народ прошао као на Козари то је питање. На Козари је прошао пре свега јер је комунистима било у интересу да тако прође. Усташе су покушале да направе покољ и на Мањачи приликом оног покоља у Дракулићу али Богу хвала нису успеле јер је имао ко да брани тај народ, а и јер су нешто раније кренули на Дракулић па се то прочуло.

па зар и Дракулић није у околини Мањаче? 2300 мртвих у једном дану и није баш успјешна одбрана.

(24-12-2016, 12:09 PM)luka.luke Пише:  Ово је врло незгодна тема, да не кажем незахвална за анализу. Мало да упоредим са ратом 92-95. Сигуран сам да је сваки злочин ( 92-95 ) српске стране био за осуду, непотребан и на крају није ништа ријешио, а што је најгоре није људски и ту нема спора (требало је и био сам за баш онако као је Ђујић поручио 93).

Па ти мене нагрди што тако рекох у неком посту, кад си рекао: Рат је то. Smile

(24-12-2016, 12:34 PM)Pravda Пише:  Те сличице су најгледаније на форуму!Кажеш дискусија је битна за истраживање Историје.Права Историја везано директно за ову тему су те како си назвао сличице и документи а ово ваше писање је толико небитно да ви очигледно нисте ни свесни.

Најбољи доказ твог незнања је управо ово. Тешко је наћи твој текст а да не садржи вријеђање, псовке, свађе и уздизања себе (ало, никог није брига за тебе а камоли да форум живи због тебе, и "да сви говоре о томе").
Значи, фотографију кад поставиш је добра ствар (иако смо већину видјели већ), али чим текст пишеш, почнеш да се свађаш јер не знаш ништа о историји и немаш аргумент за тему о којој се говори, осим да треба клати туђу дјецу јер је неко клао нашу.
Одговори

Правда, смири страсти!
Одговори

(24-12-2016, 12:49 PM)Николај Пише:  На старом форуму, тема са највише прегледа је била о Божи Ћосовићу Јаворском. На њој су активна била само два форумаша (и само на тој теми су учествовали). Никог другог та тема није интересовала. Отприлике 80 % садржаја теме биле су поруке те двојице, типа "Божа је био цар", "Живео Божа, живела Србија" итд. Отприлике исти толики постотак прегледа је отпадао на посете њих двојице. И они су се поносили што је била "најгледанија тема на форуму."

Правниче, па и ти си учествовао на тој теми. Додуше, био си врло негативан, посебно ти и онај са хрватским именом, дарио, или како већ.. Врло лош човек.
Било је ту присутних и других, много озбиљнијих играча.
Да ли је то била добра тема други ће рећи, ти ниси меродаван.
Оно што у ствари никога не интересује, то је твоје млатарање дипломом, на свакој теми, по више пута.
У реду је, правник си, уби нас човече!
У ствари, вероватно си искомплексиран, незадовољан, па ти овај сајт дође као мелем. Овде можеш слободно да кажеш, увредиш и ником ништа. То је зато што ти ниси само правник.. Па ти си и администратор, охохохо. Напредовао си. Вероватно ти још само ноге вире из оног места, али све има своју цену у животу, па и ово твоје јавно срамоћење.
Правниче.
Одговори

(24-12-2016, 05:20 PM)Мргуд Пише:  Значи по теби је нпр. стрељање цивила и деце у Крагујевцу у реду јер и цивили су легитимна мета? Или и Јасеновац је у реду јер је усташка идеологија те исте означича као легитимну мету?

Ниси ме схватио, ако баш хоћеш, по мени легитимна мета није нико и ништа. Ни војник, ни војна имовина , ни цивили, ни њихова имовина, ни држава, ни државна имовина. Ја сам ти за апсолутни мир. За мене је само самоодбрана легитимна и то свим средствима.

Овдје је проблем "разумљивог језика". Сад ми реци, али без великог филозофирања, који језик су усташе (Хрвати и пропотуричка компонента) разумјевали 41-45?
Одговори

(24-12-2016, 05:20 PM)Мргуд Пише:  Не подучавам ја тебе о вери (нисам ни свештеник ни богослов), него ти указујем на то колико су твоје изјаве у супротности са нашом вером.
Приде, читајући твоје уписе стичем утисак да до подне убијаш Хрвате, а послеподне одмараш уз компијутер.

Зар са "вашом вером" иде то да будете овце и правдате сопственог крвника, још мени замјерате што пишем о карактеру и недјелима тих животиња?

ИНАЧЕ, ЈА САМ ЗА ПРАВДУ! Љутко
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним