Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Љотићева погибија: саобраћајна несрећа или атентат?

(27-12-2019, 09:36 PM)Константин Миловановић Пише:  Да ли мислите да су Недића и Дрљевића убили комунисти како они не би сведочили о сарадњи комуниста и нациста до 22.06.1941?

Дрљевића су убили четници Павла Ђуришића, за освету. Недића су убили вјероватно импулсивно, приликом испитивања (званично им се отргао и извршио самоубиство).
Одговори

(28-12-2019, 12:58 AM)ХраброСрце Пише:  
(27-12-2019, 09:36 PM)Константин Миловановић Пише:  Да ли мислите да су Недића и Дрљевића убили комунисти како они не би сведочили о сарадњи комуниста и нациста до 22.06.1941?

Дрљевића су убили четници Павла Ђуришића, за освету. Недића су убили вјероватно импулсивно, приликом испитивања (званично им се отргао и извршио самоубиство).
То да су Дрљевића убили четници су протежирали комунистички историчари.Његове убице су касније означене као "тројица агената из Југославије".Мени је логично да га је убила ОЗНА како би га ућуткала, јер шта су четници тражили у Аустрији? Четници су побегли у Италију код савезника, а "Ђуришићеви" људи су стрељани у Словенији од стране партизана.
Одговори

И шта кажеш четници побегли у Италију...шта су тражили у Аустрији...
Морам да ти кажем четници јесу ликвидирали ово друштво : Дрљевић, Павелић, Пећанац...не стигоше и Миту.
Одговори

Да, побегли су у Италију код Западних савезника.Пећанац се не уклапа у то друштво због ранијих заслуга и четници који су тврдили да су организовали хапшење и убили Војводу Пећанца то изјавили пред истражитељима ОЗНЕ, а таква сведочења нису поуздана.
Одговори

(28-12-2019, 01:10 PM)Константин Миловановић Пише:  Да, побегли су у Италију код Западних савезника.Пећанац се не уклапа у то друштво због ранијих заслуга и четници који су тврдили да су организовали хапшење и убили Војводу Пећанца то изјавили пред истражитељима ОЗНЕ, а таква сведочења нису поуздана.

Уреду, схватио сам.
Одговори

(28-12-2019, 10:49 AM)Константин Миловановић Пише:  То да су Дрљевића убили четници су протежирали комунистички историчари.Његове убице су касније означене као "тројица агената из Југославије".Мени је логично да га је убила ОЗНА како би га ућуткала, јер шта су четници тражили у Аустрији? Четници су побегли у Италију код савезника, а "Ђуришићеви" људи су стрељани у Словенији од стране партизана.

Одаје вас то "логично".Нема комунисте ни субноровца који се овде регистровао а да се није позивао на логику.Чим га аргументима доведеш у позицију из које не може да се искобеља одмах креће позивање на логику.Све што је вама логично апсолутно је нелогично.
Одговори

(28-12-2019, 01:10 PM)Константин Миловановић Пише:  Да, побегли су у Италију код Западних савезника.Пећанац се не уклапа у то друштво због ранијих заслуга и четници који су тврдили да су организовали хапшење и убили Војводу Пећанца то изјавили пред истражитељима ОЗНЕ, а таква сведочења нису поуздана.

Па што не ка'ш човече, има и за тебе овуден сјајна тема.... http://www.pogledi.rs/forum/Thread-propa...n=lastpost

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(28-12-2019, 03:09 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(28-12-2019, 10:49 AM)Константин Миловановић Пише:  То да су Дрљевића убили четници су протежирали комунистички историчари.Његове убице су касније означене као "тројица агената из Југославије".Мени је логично да га је убила ОЗНА како би га ућуткала, јер шта су четници тражили у Аустрији? Четници су побегли у Италију код савезника, а "Ђуришићеви" људи су стрељани у Словенији од стране партизана.

Одаје вас то "логично".Нема комунисте ни субноровца који се овде регистровао а да се није позивао на логику.Чим га аргументима доведеш у позицију из које не може да се искобеља одмах креће позивање на логику.Све што је вама логично апсолутно је нелогично.
Шта би ви рекли? Колико ја знам, ниједан четник није завршио у Аустрији.Не разумем зашто ми спочитавате комунизам...
Одговори

(28-12-2019, 12:20 PM)Мића Адмирал Пише:  И шта кажеш четници побегли у Италију...шта су тражили у Аустрији...
Морам да ти кажем четници јесу ликвидирали ово друштво : Дрљевић, Павелић, Пећанац...не стигоше и Миту.

Стигоше...
Одговори

(28-12-2019, 05:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-12-2019, 12:20 PM)Мића Адмирал Пише:  И шта кажеш четници побегли у Италију...шта су тражили у Аустрији...

Стигоше...

Је ли Љуба Јовановић оставио нека свједочења или мемоаре? Ако је ико знао ово, то је он. Баја
Одговори

(28-12-2019, 05:46 PM)ХраброСрце Пише:  

Стигоше...

Је ли Љуба Јовановић оставио нека свједочења или мемоаре? Ако је ико знао ово, то је он. Баја
Причао сам с његовим наследницима, не поменуше, мислим да није.
Али имам писану изјаву његовог четника, очевидца, који је ту изјаву у ствари писао за суд.
Одговори

(28-12-2019, 07:05 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-12-2019, 05:46 PM)ХраброСрце Пише:  

Стигоше...

Причао сам с његовим наследницима, не поменуше, мислим да није.
Али имам писану изјаву његовог четника, очевидца, који је ту изјаву у ствари писао за суд.

Сад са вратио на почетак теме и погледао сам. Значи Љубу су можда одвели у Матхаузен због тога. Штета што није оставио никакве писане трагове и свједочења. Била би то права драгоценост, с обзиром на колико је се важних мјеста налазио.
Одговори

(28-12-2019, 03:33 PM)Константин Миловановић Пише:  Шта би ви рекли? Колико ја знам, ниједан четник није завршио у Аустрији.Не разумем зашто ми спочитавате комунизам...

Онда ће бити да не знаш најбоље.Тренутно не могу да купусарим по књигама за ове од 1944/1945,а они су ако гледамо тамо много раније завршавали,само у логорима.Један део војске који се звао ЈВуЗ.Такође не могу да тражим тачан број логора.

Комунизам спочитавам из практичних разлога.Да би прескочили све међу фазе јер се увек све сведе на заблуде проистекле из комунизма и бољшевичке кухиње.

(28-12-2019, 05:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  Стигоше...

Стигоше,стигоше.Узгред,одличан наставак интервјуа на Србија Глобал.
Одговори

(28-12-2019, 10:54 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(28-12-2019, 03:33 PM)Константин Миловановић Пише:  Шта би ви рекли? Колико ја знам, ниједан четник није завршио у Аустрији.Не разумем зашто ми спочитавате комунизам...

Онда ће бити да не знаш најбоље.Тренутно не могу да купусарим по књигама за ове од 1944/1945,а они су ако гледамо тамо много раније завршавали,само у логорима.Један део војске који се звао ЈВуЗ.Такође не могу да тражим тачан број логора.

Комунизам спочитавам из практичних разлога.Да би прескочили све међу фазе јер се увек све сведе на заблуде проистекле из комунизма и бољшевичке кухиње.

(28-12-2019, 05:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  Стигоше...

Стигоше,стигоше.Узгред,одличан наставак интервјуа на Србија Глобал.
Знам да су постојале ЈВуО, ЈВвО и ЈВуЗ, само нисам размишљао о томе да су га ликвидирали ови трећи.Никада не бих бранио комунисте, а моја тврдња да су Дрљевића можда убили комунисти како би га УЋУТКАЛИ никако није правдање комуниста.У сваком случају, хвала на разјашњењу Smile

(28-12-2019, 01:51 PM)Мића Адмирал Пише:  

Уреду, схватио сам.
Само да разјасним, лично мислим да Пећанац никако не може да се стави у исти кош са Дрљевићем и Павелићем јер у самом почетку ипак није сарађивао са окупатором, а Немци су га ухапсили након што су расформирали његове одреде 1943. и заточили га у затвор у Нишкој Бањи где је већ био заточен Драгиша Цветковић.Такође, Пећанчево тело никад није пронађено, што је индикативно.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним