Грачаничким стражарима отворено се прети због изношења истине!!!
Ваљево – Након што оцу Антонију већ месецима редовно буше гуме на аутомобилу, краду акумулаторе и гледају на бројне начине да га саботирају, непознате особе учесницима православне литије почели су отворено да прете.
Наиме, Хелени Гранић која већ дуже од годину дана прави сада већ чувени први србски слободни дневник где се објављује све оно што се на режимским медијима прећуткује стигле су нове претње.
Њој је на дрво у близини куће закуцана штампана порука где се упозорава да прекине са тим што ради.
Она је на свом зиду објавила фотографију поруке и свој одговор који преносимо у целости:
“
Јутрос, на пренос моштију светога оца Николаја, дође један брат по мене да идемо на литургију и преславу код другог брата, па ме упита да ли сам видела обавештење на мосту.
– Које обавештење? упитах
– Иди види.
Одем до моста (пошто живим у селу поред речице, то је наш мост до куће) и имам шта да видим. Банда се ноћас врзмала по плацу и залепила ми претњу на мост.
Заиста не знам шта мисле да ће постићи овом најновијом претњом, било је тога доста претходних месеци, није ми јасно да до сада нису укапирали да Хришћани тако не функционишу.
Били сте ми на плацу, па шта. Знате где живим па шта. Зна и Господ ко сте ви и где сте, нећете се сакрити од суда Његовог.
Живим за Господа, за Њега бих волела и умрети, Њему сам све што имам па и живот свој предала, а све у међувремену сматрам за трице, само да љубав Божију задобијем.
Уосталом, ако мене и уклоните, опет ће Господ наћи слугу свог да сведочи Истину и она ће се пробити као река до оних који треба да је чују. Тако да вам је посао узалудан.
Ово пискарање вам је смешно, морате нову екипу наћи, немојте да се брукате са овим комунистичким флоскулама људи.
А ко ме послао у ваш крај питате се у писму? Па Бог ме послао да сведочим о вашим неделима које сте мислили држати у тами и да вас позовем да се покајете ако слуха имате јер вам време истиче, као и свима нама.
Остајте у добру па се видимо, када Бог уреди и како уреди.“