Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(28-04-2016, 09:55 PM)Четник са Динаре Пише:  Ево сазнао сам нешто
Основну школу је завршио у родном селу, а потом је завршио Подофицирску школу и постао нарденик. Био је на активној служби у Војсци Краљевине Југославије, све до њене капитулације 17. априла 1941. године.
Што значи да је био у Краљевој војсци.

ЈЕСТЕ У МИРУ,
Одговори

Г. Самарџићу,

је ли вам је познтао нешто о боравку херцеговачких четника, у околини

Сарајева.

Г. Самарџићу,

је ли вам је познтао нешто о боравку херцеговачких четника, у околини

Сарајева.
Одговори

Крајем 1944. и почетком 1945. било је око Сарајева око 1.000 четника под Баћовићевом командом.
Одговори

Да ли је Хасан Звиздић позитивна личност? Чуо сам да је добро сарађивао са Кордом, а данас се жале неки Срби у Пазару зато што треба нека улица да му се да или споменик..
Одговори

(30-04-2016, 10:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Крајем 1944. и почетком 1945. било је око Сарајева око 1.000 четника под Баћовићевом командом.

Да, били су у нашим селима Требевићко - Јахоринског платоа, па и дјеловима Сарајевског поља. Зна ли се који су разлози доласка?
Одговори

(30-04-2016, 11:11 PM)Романија Пише:  Да ли је Хасан Звиздић позитивна личност? Чуо сам да је добро сарађивао са Кордом, а данас се жале неки Срби у Пазару зато што треба нека улица да му се да или споменик..
Бенито каже да ипак јесте, он је детаљно истраживао тај крај. Нека он одговори.
Одговори

(30-04-2016, 11:49 PM)luka.luke Пише:  
(30-04-2016, 10:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Крајем 1944. и почетком 1945. било је око Сарајева око 1.000 четника под Баћовићевом командом.

Да, били су у нашим селима Требевићко - Јахоринског платоа, па и дјеловима Сарајевског поља. Зна ли се који су разлози доласка?
Да, детаљано сам то описао у Дражи 5.
А укратко, после напада на Немце у Требињу, када су их с леђа напали комунисти - нису више могли да остану на својој територији.
Одговори

За Хасана Звиздића нисам рекао да је позитивна личност, него да је позитивнији од свих других личности Муслимана у ДСР. Осим, наравно, оних који су директно били у оквиру ВЈ, под командом ДМ. Дакле, ради се о дијаметрално супротној личности од Аћиф ефендије. Е сад, комплексно је питање и комплексна личност. Чуди ме да неко од Муслимана историчара није написао књигу о њему, јер као историјска личност то сигурно заслужује.
Одговори

Јел учествовао у неким злочинима над Србима?
Одговори

Мислим да не, јер би у том случају био први такав а да се дописивао са Чичом. И то, чини ми се, само у једном случају, али не верујем. Рецимо, 22. децембра 1941. године није побио похватане комунисте него их предао Италијанима. Пре предаје их је и пуштао, ако је неко долазио и гарантовао за њих. Са Србима Штављанима је био у ситуацији " не дирај те, не дирам те." Србе из Буђева није заштитио јер није ни могао. Кладничане никад није до краја могао да контролише, јер је међу њима било и усташа. И тако даље...
Одговори

Је ли капетан Милорад Момчиловић био из Шумадије?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Поштовани,
Знате ли нешто о Радовану Шакићу из села Губавци код Тулара, општина Медвеђа?
Одговори

(02-05-2016, 06:12 PM)Николај Пише:  Је ли капетан Милорад Момчиловић био из Шумадије?
Јесте, али не знам тачно одакле.
Одговори

(02-05-2016, 07:45 PM)MarkoM Пише:  Поштовани,
Знате ли нешто о Радовану Шакићу из села Губавци код Тулара, општина Медвеђа?
Не знам, можда зна Александар Динчић.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 21 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним