Поруке: 14,535
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,070
Милославе, каква су твоја сазнања, у које градове, током рата, је ушао Чича лично?
Углед:
3,070
Ово у италијанској окупационој зони није занимљиво.
У немачкој или усташкој? Дакле, нигде, осим у ослобођеној Модричи.
А Броз?
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Броз, овако напамет: Ужице, Нова Варош, Рудо, Чајниче, Јајце, Бихаћ, Дрвар, онда ту још нешто, мислим Мркоњић, па Напуљ, Вис, Крајова...
Углед:
3,070
За Броза је било реторичко питање, али сад кад смо почели да причамо, ево прилике за младе историчаре да упореде у колико је градова који вођа био за време рата. Кладим се, рецимо, да је Броз био у више градова него Хитлер. Човек се напутовао као да је туристички водич.
Када сам се први пут заинтересовао за ову тему, интересовало ме да ли је Дража био колаборациониста. Прво питање је било где је провео рат. Тада сам још видео да "му је гора била дом", а онда сам то упоредио са Брозом. На овом једноставном примеру види се ко је ко у том рату.
Најновији подаци да је Броз стигао и у Ватикан за време рата, закуцали су слику о њему. Ако данас његови следбеници треба да одлучују да ли је Дража сарађивао са овим или оним, а одлучују, онда је то само по себи доказ, у каквом времену и простору ми живимо.
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Свака част! Хвала пуно! Шта ово ради на слици?
Самарџићу, распалили ови дискутанти на свим подфорумима по Краљевини и Краљу, ко да сам на сајту КПЈ, а не на четничком форуму, кажи ми отворено да ли ти смета моје јављање на овом форуму и какав је твој став по питању државног уређења Србије?
Иначе, пуно поштовање за тебе и твоје дивне књиге, само напред, шири Истину о Ђенералу Дражи и Краљевој Војсци! РАВНА ГОРА, ПОБЕДИТИ МОРА!!!