Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Није постојао тај пуковник у Авалском корпусу, у ствари 99,99 посто да није постојао у четницима уопште. Промил остављам за случај да је био неки илегалац са тим именом. За злочин у Вранићу одговоран је потпоручник Дрењанин, ни један виши чин није би упућен.
Одговори

Постојао је Војислав Стојановић из села Бачевца, подофицир. Он је, вероватно, био брат од стрица а не од тетке, и то не оцу професорке Стојановић, него њеном деди. А њен деда био је парох цркве у Вранићу или у Баричу, нисам сигуран. Одведен у Маутхаузен и преживео. Одржао литију 1949. године и опет заточен, сада од удбе и опет преживео.
Што се тиче Воје Стојановића сигурно је постојао и учесник је догађаја око Вранића.
Проблем је што историчарка не може да запамти ни који чин јој је био рођак нити да објасни у ком су сродству.
А пледира да нам објасни " историјске процесе дугог трајања". То сам хтео да ти покажем овим њеним цитатом.
Одговори

Оно када је историчарки тетка извор.
Наравно да она зна да је рођак, четник Воја Копилан поднаредник, али у питању је стаљинистичког синдром. Тада су они мученици на монтираним судским процесима све живо признавали, па су чак и додавали измишљене злочине, не би ли што понизнији били пред партијом.
Тако и професорка за сваки случај измишља да је Стојановић високи официр, а тако и близак Дражи.
Наравно слагала је и за Америку и Кореју.

И наравно у Вранићу се јесте десио злочин.
Одговори

Имаш ли шта о овом Стојановићу?
Одговори

(22-07-2019, 09:56 PM)Бенито Пише:  Имаш ли шта о овом Стојановићу?

Вратио се из Босне од Хан Пијесак, пре коначног четничког слома. Ухваћен и ликвидиран.
Командант Трећег батаљона Липоваче бригаде.
Одговори

Ок, хвала.
Само, изгледа, да ниси у праву за породицу. Њен отац је био професор др Радослав Стојановић, професор међународног права и члан Крунског савета. Убеђени монархиста, као и његов отац, који је био прота у том крају, што сам већ написао.
Дуда напомиње да није била у добрим односима са оцем, а поготово што се тиче политичких ставова. Тако да тешко да су они нешто признали у вези Војислава. Ови су то конструисали и без њих.
Друго је Дуда од свих њих. Она је кренула тим путем као каријериста, а вероватно је било и утицаја мајчине фамилије, пошто је напоменула да јој је деда Хрват, морнарички официр ВКЈ, који се 1944. године волшебно обрео на Вису у Брозовом штабу. На жалост, није рекла његово име.
Одговори

Ма уреду је, ја сам само поменуо њену тетку јер се она позива на њу.
Нисам знао да јој је Радослав Стојановић отац.
Одговори

Па, ето. Баја
А тај мученик-деда је крстио одмах по рођењу. Баја
Она је толико лупетала у том интервјуу да би могао књигу да напишем због количине глупости које је изговорила. При том, изостављам њене политичке ставове, него само би количина глупости које је она изговорила тумачећи историју Срба је фасцинантна.
Видиш, рецимо, тај њен рођени деда је одведен у један Маутхаузен, што је 99% последица припадности тог свештеника војсци под командом Драже Михаиловића, и то вероватно мрежи Валтера и осталих официра из које је и настао Авалски корпус.
Али, она не помиње деду као четника, него овог рођака, који је вероватно био брат од стрица или можда чак и рођени брат тог свештеника, само због злочина у Вранићу и тиме себи дала легитимитет у борби против национализма и за људска и мањинска права.
Она је велико ђ... Знам је одавно и ништа боље нисам очекивао, али сам морао овај интервју да преслушам да би видео докле је отишла.
Одговори

(22-07-2019, 10:18 PM)Бенито Пише:  Ок, хвала.
Само, изгледа, да ниси у праву за породицу. Њен отац је био професор др Радослав Стојановић, професор међународног права и члан Крунског савета. Убеђени монархиста, као и његов отац, који је био прота у том крају, што сам већ написао.
Дуда напомиње да није била у добрим односима са оцем, а поготово што се тиче политичких ставова. Тако да тешко да су они нешто признали у вези Војислава. Ови су то конструисали и без њих.
Друго је Дуда од свих њих. Она је кренула тим путем као каријериста, а вероватно је било и утицаја мајчине фамилије, пошто је напоменула да јој је деда Хрват, морнарички официр ВКЈ, који се 1944. године волшебно обрео на Вису у Брозовом штабу. На жалост, није рекла његово име.
А је ли од кад сте на Дуда.Баја
Одговори

Мало-мало па неко ово избаци на интернет. Колико ово има везе са реалношћу? Има ли озбиљних доказа да су Немци плански гађали баш Народну библиотеку? Ја бих рекао да су гађали све живо, бацали бомбе па где падну, те су и то погодили, поред осталог. А сумњам и да је ово Лер изјавио после рата.

[Слика: EAP-w-Wc-VUAAE3bc.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Мени се чини да су намерно гађали, тј. у сећању ми је документ, али нисам сигуран.
Одговори

Jel ima neko informaciju o ovom čoveku?

[Слика: 14836.htm]

http://www.otvorenaknjiga.komisija1944.m.../14836.htm

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Не знам, можда зна Адмирал.
Одговори

http://svetinjebraniceva.rs/index.php?op...&Itemid=77
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)