Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(13-07-2020, 07:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  Доштампали смо три, раније распродате, књиге:
1. Мајор Палошевић
2. Крвава листа комунистичких злочина у Србији
3. Ко су љотићевци?
Књиге можете поручити у пакетима са попустима, на овом линку:
http://www.pogledi.rs/%d0%ba%d1%9a%d0%b8...%b0%d0%ba/
Такође, штампарија је пронашла три примерка књиге ''Сарадња партизана са Немцима, усташама и Албанцима''.Прва три читаоца могу ту књигу уврстити у неки од пакета.
Mogla bi i da se dostampa knjiga "Saradnja partizana sa Nemcima, ustasama i Albancima".
Одговори

Биће...
Одговори

Mozete da mi preporucite neku dobru knjigu o Svetosavskom kongresu? Ili konkretno, o ideoloskim vidjenjima ravnogorskog pokreta.
Одговори

(14-07-2020, 07:44 PM)Sima Пише:  Mozete da mi preporucite neku dobru knjigu o Svetosavskom kongresu? Ili konkretno, o ideoloskim vidjenjima ravnogorskog pokreta.

Ако није нескромно, Дража 4. Треба да има у библиотекама.
Одговори

Ако неко зна нешто, било шта о мом прађеду Јовану и његовом брату Раду Косовићу из Гацка у Херцеговини.
Раде рођен 1896. имао је чин Мајора у краљевској војсци.
Убиле су га усташе 9. јуна 1941. за вријеме 6-тојунског незваничног устанка у Херцеговини.
Јован убијен у Михољачама код Гацка од стране комуниста током рата стварно не знам кад.
Нисам сигуран али мислим да је Јован био у Краљевској морнарици
Мало знам о њима јер ми је ђед остао без оца са 2/3 године није га ни упознао.
Одговори

(14-07-2020, 09:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-07-2020, 07:44 PM)Sima Пише:  Mozete da mi preporucite neku dobru knjigu o Svetosavskom kongresu? Ili konkretno, o ideoloskim vidjenjima ravnogorskog pokreta.

Ако није нескромно, Дража 4. Треба да има у библиотекама.
Upravo pogledao. 700 stranica, samo oko 1944. godine Шок Pa jel tu imaju i svi varoski tracevi iz 1944, koga je presao geometar, onom dete nije njegovo, ova se preudala u drugo selo Кидање

Pogledao sam sadrzaj, ali samo se prvo poglavlje bavi time. Jel vam pada jos nesto na pamet?
Одговори

Радња је само до септембра 1944.
Само прво поглавље, али има много страна.
Живко Топаловић, На Равној Гори.
Одговори

(15-07-2020, 10:26 AM)Милослав Самарџић Пише:  Радња је само до септембра 1944.
Само прво поглавље, али има много страна.
Живко Топаловић, На Равној Гори.
E ovo cu pogledati, hvala vam puno Јок
Одговори

Да ли сте читали шта је Шешељ писао о Светосавском конгресу?
Одговори

(15-07-2020, 03:24 PM)Романија Пише:  Да ли сте читали шта је Шешељ писао о Светосавском конгресу?
Trudim se da ignorisem pojave kao sto su Vojislav Seselj Јок
Da li je napisao nesto vrednosno?
Одговори

[Слика: aa.png]

[Слика: a.png]
Одговори

Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.

(14-07-2020, 10:27 PM)Dzoni Пише:  Ако неко зна нешто, било шта о мом прађеду Јовану и његовом брату Раду Косовићу из Гацка у Херцеговини.
Раде рођен 1896. имао је чин Мајора у краљевској војсци.
Убиле су га усташе 9. јуна 1941. за вријеме 6-тојунског незваничног устанка у Херцеговини.
Јован убијен у Михољачама код Гацка од стране комуниста током рата стварно не знам кад.
Нисам сигуран али мислим да је Јован био у Краљевској морнарици
Мало знам о њима јер ми је ђед остао без оца са 2/3 године није га ни упознао.

Пробајте са књигом Поменик Гатачких четника 1941-1950.Нисам је читао,унапред се огражујем,али чини ми се да може навести на неке закључке.Поздрав.
Одговори

(15-07-2020, 04:45 PM)РежисерСтари Пише:  Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.

Mislio sam bas da pogledam "Ideologiju srpskog nacionalizma" Laze Kostica.
Одговори

(16-07-2020, 12:51 AM)Sima Пише:  
(15-07-2020, 04:45 PM)РежисерСтари Пише:  Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.

Mislio sam bas da pogledam "Ideologiju srpskog nacionalizma" Laze Kostica.

Слободно,има његових сабраних дела на нету,сад то људи јевтино дају.Ако неко то данас уопште и јури да купи.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним