Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(04-02-2023, 08:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(04-02-2023, 07:06 PM)истраживач Пише:  Поздрав и Помаже Бог г. Самарџићу!

Хтео би да знам у ком албуму има највише слика из Церско-Мајевичке групе корпуса? А могло би и Озренског, Требавског а и Дринског корпуса? Али углавном ми посебно треба из Мајевичког. 

Хвала унапред!

Бог помогао!
Највише има у 4. тому.

Одлично, много вам хвала!

А имам и још једно питање за вас или ако неко други зна. Какве податке имате о Војину Дангићу, брат Јездимира Дангића? Једино сам о њему читао у књизи Момира Крсмановића где је само делимично описан. Постоји ли слика можда? Коју је фунцију имао (ако је имао) евентуално у Дринском корпусу? Каква му је судбина?
Одговори

(06-02-2023, 04:00 AM)истраживач Пише:  

Хтео би да знам у ком албуму има највише слика из Церско-Мајевичке групе корпуса? А могло би и Озренског, Требавског а и Дринског корпуса? Али углавном ми посебно треба из Мајевичког. 

Хвала унапред!

Бог помогао!
Највише има у 4. тому.

А имам и још једно питање за вас или ако неко други зна. Какве податке имате о Војину Дангићу, брат Јездимира Дангића? Једино сам о њему читао у књизи Момира Крсмановића где је само делимично описан. Постоји ли слика можда? Коју је фунцију имао (ако је имао) евентуално у Дринском корпусу? Каква му је судбина?

До рата: рез. инж. поручник и управник поште у Љубовији.
У рату: командант Сребреничке бригаде Дринског корпуса, па Власеничке бригаде Босанско - јаворског корпуса. Одликован и унапређен.
После рата: погинуо 1947. године.
Одговори

(05-02-2023, 03:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(05-02-2023, 03:37 PM)Београђанин Пише:  Да ли је Пећанац говорио неки страни језик?

Француски се учио на академији.

Говорио је и албански, и то врло добро.
Одговори

(07-02-2023, 11:14 AM)Мића Адмирал Пише:  
(06-02-2023, 04:00 AM)истраживач Пише:  

Хвала унапред!

Бог помогао!
Највише има у 4. тому.

До рата: рез. инж. поручник и управник поште у Љубовији.
У рату: командант Сребреничке бригаде Дринског корпуса, па Власеничке бригаде Босанско - јаворског корпуса. Одликован и унапређен.
После рата: погинуо 1947. године.

Хвала брате! 

Босанско-јаворски корпус? Први пут чујем за то. Зар није Дрински? Власеница, Сребреница су припадали Дринском корпусу колико ми је познато?
Одговори

Гдин Милослав на Балкан инфу

Одговори

Генерално ми се свиђају овакве емисије на алтернативним медијима, али ми се уопште не свиђа концепт истих (питања и потпитања). Тачније, скакање са једне на другу тему, а које су хронолошки посматрано прилично удаљене и неповезане. Од пуковника Тришића до Љубе Чупића, од Мустафе Голубића до Јасеновца, од Николе Калабића до Голог отока, од дрогирања Драже до филмских остварења из СФРЈ, од Закона о удруженом раду до психијатријске болнице у Горњој Топоници, од Недића до Иве Лоле Рибара, од Вере Милетић до Ејзенштајна, од вила на Дедињу до Ивице Дачића итд.
Свака тема - посебна емисија.
Одговори

Сматрају да је већа гледаност кад има више тема, по принципу: за сваког по нешто.
Одговори

(11-02-2023, 05:36 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сматрају да је већа гледаност кад има више тема, по принципу: за сваког по нешто.

Да нисам одгледао емисију појма не бих имао да Јевђевићево име стоји на споменику у Видовданском насељу, чак нисам ни знао да постоји тај сопменик, а прошао сам хиљаду пута туда на путу ка Најлон пијаци.  Тужан
Одговори

(11-02-2023, 05:36 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сматрају да је већа гледаност кад има више тема, по принципу: за сваког по нешто.

Па није им добар концепт јер то прилично умара гледаоца. Не може да држи концентрацију ако има педесет и више тема. И ти се такође умориш.
Одговори

(12-02-2023, 02:57 PM)Александар Динчић Пише:  

Па није им добар концепт јер то прилично умара гледаоца. Не може да држи концентрацију ако има педесет и више тема. И ти се такође умориш.

Концепт инстант-образовања из неке теме.Одгледаш емисију од сат времена и све "знаш".
Одговори

Да ли се Роквић легализовао код Немаца након капитулације Италије?
Одговори

(14-02-2023, 04:48 PM)Београђанин Пише:  Да ли се Роквић легализовао код Немаца након капитулације Италије?

Јесте.
Одговори

Какве су то комунистичке ботине на Вашем Фејсбук налогу? Решите их се под хитно.
Одговори

https://youtu.be/HvoMEqJbfjE?t=171
Уводи ли ово Вучко поново специјалне јуришне/четничке јединице као што их је пред рат увела Југословенска Краљевска Војска?  Јок
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним