Поруке: 305
Теме: 1
Придружен: May 2024
Углед:
78
Да ли је данашња БиХ била у саставу Србије пре доласка комуниста?
"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић
Поруке: 9
Теме: 0
Придружен: Jul 2024
Углед:
0
Гледао сам скоро филм о Калабићу и морам да напишем шта сам приметио. Пред крај филма Луне из Последњег чина је описан као "Лудак који не може да заспи због безброј злочина које је починио" што мислим да не стоји. Мислим да је Милослав заправо видео лепшу слику. Јер, он је починио грозна зверства и сада га мучи савест, значи да ипак нешто људско има у њему. Међутим кад Јапан прича шта су све радили, у шта се у комунистичкој историографији ни не поставља питање и гледалац сматра то апсолутном истином, види се Луне како се приближава и пажљиво гледа удбаша, што значи-процењује га. После каже Николи да је удба. Мени кадар процењивања и сцена мишљења "коњокрадице" одаје утисак измишљеног сна и стварних злочина. И у томе видим огромну разлику. Савест је одлика човека, док су они чисте звери, без ичега људског, починили су разна зверства потпуно нормално, као свакодневницу.
Углед:
78
(29-08-2024, 07:35 PM)Милошев Лако Пише: Гледао сам скоро филм о Калабићу и морам да напишем шта сам приметио. Пред крај филма Луне из Последњег чина је описан као "Лудак који не може да заспи због безброј злочина које је починио" што мислим да не стоји. Мислим да је Милослав заправо видео лепшу слику. Јер, он је починио грозна зверства и сада га мучи савест, значи да ипак нешто људско има у њему. Међутим кад Јапан прича шта су све радили, у шта се у комунистичкој историографији ни не поставља питање и гледалац сматра то апсолутном истином, види се Луне како се приближава и пажљиво гледа удбаша, што значи-процењује га. После каже Николи да је удба. Мени кадар процењивања и сцена мишљења "коњокрадице" одаје утисак измишљеног сна и стварних злочина. И у томе видим огромну разлику. Савест је одлика човека, док су они чисте звери, без ичега људског, починили су разна зверства потпуно нормално, као свакодневницу.
Занимљиво је како кажу да су снимили серију да четнике прикажу у најгорем светлу. Али народ је у тој серији заволео четнике (како сам чуо већина), поготово Калабића, а такође сам чуо да човек који је глумио Крцуна његова каријера је упропаштена.
"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић
(Последња измена: 29-08-2024, 07:45 PM од
Тодоровић.)
Поруке: 152
Теме: 3
Придружен: Jun 2022
Углед:
16
Какво је ваше мишљење о серији ,,Вук Караџић"?
Поруке: 60
Теме: 0
Придружен: Nov 2023
Углед:
9
Господине Самарџићу, да ли постоје доступни негде Ваши научни радови на тему економије или критике марксизма?
Поруке: 356
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
175
Господине Самарџић да ли Вам је познато да водичи и кустос у подземном граду у Малом Зворнику у својим ''предавањима'' увек напомиње да је одласком Краља Петра II Карађорђевића са владом у Лондон престала да постоји Краљевина Југославија? Да ли је неко то покушао да исправи или и даље остајемо осакаћени и ''потлачени'' са комунистичким учењем и убеђењем
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Углед:
78
Да ли је Дража стварно на суђењу 1946. рекао: Лако ће вама бити да стварате ту вашу нову државу са омладином која је васпитавана и школована у Краљевини. Волео бих да доживм какву ће државу створити та ваша комунистичка омладина."
Поруке: 5,879
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Ту реченицу је врло вероватно (нисам сигуран) рекао један предратни политичар кога су комунисти ухапсили 1945. године.
Тако је барем напоменуо Милан Брдар у једној емисији, а није згорег да некад нађем ту емисију.