Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да ли је данашња БиХ била у саставу Србије пре доласка комуниста?

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

(29-08-2024, 02:51 PM)Chetniks Пише:  Да ли је данашња БиХ била у саставу Србије пре доласка комуниста?
Постојала је Дравска бановина, данашња словенија, Хрватска бановина, остале бановине су биле већински српске, има карте на интернету где су се протезале. Био је план да се оне споје у Српску бановину и да се направи федерално уређење и да се тиме реши проблем са Хрватима, још је био проблем кнез Павле и уступање Дубровника и Петроварадина као и одтављање Срба у Крајини, Славонији, делу Херцеговине и делу Босне у Хрватској бановини. Свакако Срби су пре рата фактички имали Босну и много више територија.
Одговори

(24-08-2024, 08:18 AM)Chicot Пише:  
(23-08-2024, 07:30 PM)Драган Пише:  
(23-08-2024, 07:20 PM)Митић Пише:  
(23-08-2024, 06:17 PM)Драган Пише:  Која процена би била најтачнија за бројно стање партизана новембра 1941. који су бранили "Ужичку Совјетску Републику" и у остатку данашње територије централне Србије и у којим формацијама су били распоређени?

Немачки извештај од 5. децембра 1941. наводи да их је било 10.000 у рејону Ужице-Чачак. 

Има тај податак у Зборницима нор-а, немачка документа, прва књига, документ под бр. 266.
Како су успели имати толико људства?
Nije se pravila razlika izmedju cetnika i partizana. I jedni i drugi su bili "nasi". Prilazili su mladi onima koji su fizicki bili blizi u tom trenutku i to je to.

Trebalo bi da su i jedni i drugi imali priblizno po 10 -15 000 na vrhuncu ustanka. 

Kada se zahuktala nemacka ofanziva, Tito je za dlaku izbegao u Sandzak sa malom grupom partizana. Mozda 1000. Ostalo je unisteno ili dezertiralo.

Mihailovic je jedva spasio zivu glavu u nemqckom poduhvatu "Mihailovic" i otisao u duboku ilegalu 
 Vecina jedinica je raspustena,  preostale aktivne jedinice  su legalizovale svoje delove - ubacile ih u formacije "vladinih cetnika" itd.. Tako su preziveli skriveni.

Колико је било комуниста у Санџаку и Црној Гори у тренутку Брозовог доласка и колико је било националиста? Колико сам разумео они су тек у том периоду почели до организују своје националне одреде, до тад су сви били само устаници.
Одговори

Гледао сам скоро филм о Калабићу и морам да напишем шта сам приметио. Пред крај филма Луне из Последњег чина је описан као "Лудак који не може да заспи због безброј злочина које је починио" што мислим да не стоји. Мислим да је Милослав заправо видео лепшу слику. Јер, он је починио грозна зверства и сада га мучи савест, значи да ипак нешто људско има у њему. Међутим кад Јапан прича шта су све радили, у шта се у комунистичкој историографији ни не поставља питање и гледалац сматра то апсолутном истином, види се Луне како се приближава и пажљиво гледа удбаша, што значи-процењује га. После каже Николи да је удба. Мени кадар процењивања и сцена мишљења "коњокрадице" одаје утисак измишљеног сна и стварних злочина. И у томе видим огромну разлику. Савест је одлика човека, док су они чисте звери, без ичега људског, починили су разна зверства потпуно нормално, као свакодневницу.
Одговори

(29-08-2024, 07:35 PM)Милошев Лако Пише:  Гледао сам скоро филм о Калабићу и морам да напишем шта сам приметио. Пред крај филма Луне из Последњег чина је описан као "Лудак који не може да заспи због безброј злочина које је починио" што мислим да не стоји. Мислим да је Милослав заправо видео лепшу слику. Јер, он је починио грозна зверства и сада га мучи савест, значи да ипак нешто људско има у њему. Међутим кад Јапан прича шта су све радили, у шта се у комунистичкој историографији ни не поставља питање и гледалац сматра то апсолутном истином, види се Луне како се приближава и пажљиво гледа удбаша, што значи-процењује га. После каже Николи да је удба. Мени кадар процењивања и сцена мишљења "коњокрадице" одаје утисак измишљеног сна и стварних злочина. И у томе видим огромну разлику. Савест је одлика човека, док су они чисте звери, без ичега људског, починили су разна зверства потпуно нормално, као свакодневницу.
Занимљиво је како кажу да су снимили серију да четнике прикажу у најгорем светлу. Али народ је у тој серији заволео четнике (како сам чуо већина), поготово Калабића, а такође сам чуо да човек који је глумио Крцуна његова каријера је упропаштена.

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

(29-08-2024, 06:15 PM)Милошев Лако Пише:  
(24-08-2024, 08:18 AM)Chicot Пише:  
(23-08-2024, 07:30 PM)Драган Пише:  
(23-08-2024, 07:20 PM)Митић Пише:  
(23-08-2024, 06:17 PM)Драган Пише:  Која процена би била најтачнија за бројно стање партизана новембра 1941. који су бранили "Ужичку Совјетску Републику" и у остатку данашње територије централне Србије и у којим формацијама су били распоређени?

Немачки извештај од 5. децембра 1941. наводи да их је било 10.000 у рејону Ужице-Чачак. 

Има тај податак у Зборницима нор-а, немачка документа, прва књига, документ под бр. 266.
Како су успели имати толико људства?
Nije se pravila razlika izmedju cetnika i partizana. I jedni i drugi su bili "nasi". Prilazili su mladi onima koji su fizicki bili blizi u tom trenutku i to je to.

Trebalo bi da su i jedni i drugi imali priblizno po 10 -15 000 na vrhuncu ustanka. 

Kada se zahuktala nemacka ofanziva, Tito je za dlaku izbegao u Sandzak sa malom grupom partizana. Mozda 1000. Ostalo je unisteno ili dezertiralo.

Mihailovic je jedva spasio zivu glavu u nemqckom poduhvatu "Mihailovic" i otisao u duboku ilegalu 
 Vecina jedinica je raspustena,  preostale aktivne jedinice  su legalizovale svoje delove - ubacile ih u formacije "vladinih cetnika" itd.. Tako su preziveli skriveni.

Колико је било комуниста у Санџаку и Црној Гори у тренутку Брозовог доласка и колико је било националиста? Колико сам разумео они су тек у том периоду почели до организују своје националне одреде, до тад су сви били само устаници.

Nacionalisti su poske 13.julskog ustanka uglavnom raspustili svoje vojne odrede. Ustanak je ispunuo svoj cilj te vise nije bilo pottebe drzati toliko vojsku.
Na terenu au ostali da vrsljaju komunisti.Nacionalisti se ponovo okupljaju kad crveni pocinju da sprovode masovni teror u vidu 2 faze revolucije.
Одговори

Какво је ваше мишљење о серији ,,Вук Караџић"?
Одговори

Господине Самарџићу, да ли постоје доступни негде Ваши научни радови на тему економије или критике марксизма?
Одговори

Господине Самарџић да ли Вам је познато да водичи и кустос у подземном граду у Малом Зворнику у својим ''предавањима'' увек напомиње да је одласком Краља Петра II Карађорђевића са владом у Лондон престала да постоји Краљевина Југославија? Да ли је неко то покушао да исправи или и даље остајемо осакаћени и ''потлачени'' са комунистичким учењем и убеђењем

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Да ли је Дража стварно на суђењу 1946. рекао: Лако ће вама бити да стварате ту вашу нову државу са омладином која је васпитавана и школована у Краљевини. Волео бих да доживм какву ће државу створити та ваша комунистичка омладина."

Одговори

(13-09-2024, 08:43 PM)Chetniks Пише:  Да ли је Дража стварно на суђењу 1946. рекао: Лако ће вама бити да стварате ту вашу нову државу са омладином која је васпитавана и школована у Краљевини. Волео бих да доживм какву ће државу створити та ваша комунистичка омладина."

Није 100%.
Одговори

Ту реченицу је врло вероватно (нисам сигуран) рекао један предратни политичар кога су комунисти ухапсили 1945. године.

Тако је барем напоменуо Милан Брдар у једној емисији, а није згорег да некад нађем ту емисију.
Одговори

(13-09-2024, 10:42 PM)Митић Пише:  Ту реченицу је врло вероватно (нисам сигуран) рекао један предратни политичар кога су комунисти ухапсили 1945. године.

Тако је барем напоменуо Милан Брдар у једној емисији, а није згорег да некад нађем ту емисију.

Потребна је фуснота, позив на документ, или релевантне сведоке савременике.
Одговори

(13-09-2024, 11:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-09-2024, 10:42 PM)Митић Пише:  Ту реченицу је врло вероватно (нисам сигуран) рекао један предратни политичар кога су комунисти ухапсили 1945. године.

Потребна је фуснота, позив на документ, или релевантне сведоке савременике.

Свакако, мора да има извор.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним