Поруке: 222
Теме: 0
Придружен: Oct 2018
Углед:
36
Ово је можда више питање за уваженог госн. Бенита, него за Милослава, да ли је опзната судбина Сретена Ковачевића и Миће Марковића из групе Милутина Јанковића?
И да ли вам је познато нешто око Драгомира Митровића?
Поруке: 60
Придружен: Nov 2023
Углед:
9
Да ли ће бити теме у будућности, нешто више о Вуковој реформи, и слично?
Поруке: 4
Придружен: Jan 2025
Углед:
0
Велики поздрав господине Самарџићу!Знате ли нешто о четницима у ваљевском крају тачније село Бабина Лука...Ту је било и четника и партизана у почетку... мој прадеда је тад у том селу држао продавницу а његов рођени брат је био у четницима и често је долазио код мог прадеде да се крију и да узму хране и цигара они су сазнали да је стрељан 1941 средином јула у Ваљеву.Нашао сам неки списак да су тад стрељани неки Партизани и неки јевреји али њега не могу да нађем нема га на тим списковима што сам гледао а немамо ниједну слику од њега...Где би могао да нађем те податке и може ли се доћи некако бар до војне легитимације или до слике из војске?Хвала Пуно
Углед:
0
Димитрије Матић 23 године имао кад је стрељан
Поруке: 14,648
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 251
Придружен: Aug 2013
Углед:
23
Евидентиран у Субноровој споменици палим борцима и жртвама фашизма.Стрељан као земљорадник са групом талаца 20.јула 1941.године код Новог гробља.Милорад Белић.
Углед:
0
Хвала ти,знам да је један побегао са тог стрељања 20 јула...Јел има његова слика или само то пише?