Поруке: 4,414
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
654
Знам, зато сам га и "титулисао" онако. Нашао на интернету.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 17,113
Теме: 633
Углед:
1,913
Нисам ни ја знао да је осуђиван и да су, очигледно, сви знали за "углед" овог Коче. А и како да сазнаш од ових комуниста.
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Само ми није јасно што пишем оно доле. Ти Милославе и даље пишеш да је он редак случај"салонског комунисте", а написао сам ти да су давно пре рата банкротирали као компанија и поделили се и да отац није могао више да финансира његово играње тениса у Паризу. Зато је отишао у комунисте и антиСрбе и у томе ишао до краја, јер више није имао избора. Тако је он то схватио.
Поруке: 4,414
Теме: 55
Углед:
654
Мислим да је крајње време да неко од вас двојице напише свеобухватан чланак о овом "школарцу са Сорбоне" и његовој фамилији, заједно са ратним "заслугама" и послератним ангажовањем, до подршке Туђману из дубровачке виле.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
1,913
У правву си. Ајде поручниче, напиши.
Поруке: 5,716
Теме: 64
Углед:
364
(22-10-2018, 10:52 PM)Милослав Самарџић Пише: (22-10-2018, 07:49 PM)Бенито Пише: Ког немачког официра је, у ствари, убио Веселин Шијаковић у Врњачкој Бањи 1943. године?
Ни једног. Мајор Кениг је умро 1968. у Дрездену, није ни гоњен у Нирнбергу, јер су комунисти тврдили да су они убили оних 10 и ранили 26 Немаца, а одмазде према међународном праву су биле кажњиве ако су предузете после сукоба са регуларном војском, а не са бандитским формацијама.
Видим да се по интернету масовно "шерује"и лајкује прича о томе како је Шијаковић са још двојицом убио мајора,чак и његова изјава како је пуцао и умало пао са мердевина...Чија је то пропаганда?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
1,913
Не знам.
Али постоји још једна верзија, коју је објавио мајор Драга Сотировић некада, да су четници убили Кенига код села Лесковац.
ВАљда из велике жеље да га макну су те приче.
Поруке: 51
Теме: 0
Придружен: Sep 2017
Углед:
3
Подземна Хрватска се помиње у великој плавој књизи генерал Дража Ми и историја четничког покрета број 2, читао сам пре 11 година помиње се неки Франић Пожежанин и неки Спитзер
Подземна Хрватска помиње се у великој плавој књизи генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета број 2, ту се помуње неки Франић Пожежанин и неки Спитзер
(Последња измена: 24-10-2018, 02:08 PM од
Болстон.)
Углед:
1,913
Ту сам написао све што сам знао.
Поруке: 14,702
Теме: 308
Углед:
3,196
Климава? Прича је рахитична , само што се не распадне.
Ево, Чичин унук и вели да " без ЈВуО нема антифашизма". И шта човек да каже на то?
Него, пусти ћорава посла.