Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Ма у реду то, претпоставио сам да су те новине. Ваљало би да напишеш један текст о својим претходницима. Мислим да би било више него занимљиво.
Мањо Вукотић рече да никад није видео, нити је чуо очев глас ( односно не памти), нити су се икад дописивали. " Он је мислио да смо ми сви у Титовој Југославији, у ствари, комунисти."
КидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидање
А него шта си, друже Мањо?
Одговори

(11-04-2019, 11:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(11-04-2019, 10:41 PM)Бенито Пише:  Да ли си знао да је Мања Вукотић син Страхиње Вукотића, предратног правника Зетске бановине и за време рата члана Војног суда код Павла Ђуришића?
Он је у Чикагу био новинар, радио је за четничке листове. За који, ако знаш?
Да ли сам знао. Smile
Па ја сам сада уредних тих новина, а ти за њих пишеш понекад.
Само нисам сигуран да се звао Страхиња, требало би да проверавам.

Вукале, правник, преживео Зидани Мост, сахрањен испред Нове Грачанице САД.
Одговори

А како му се звао рођени брат, генерал пуковник ЈНА?
Да није онај што је био командант КНОЈА за целу Југославију, што је водио све формације против четника на Зеленгори, маја 45?
Одговори

Да ли је било четничких одреда на подручју италијанске " Велике Албаније"?
Одговори

(14-04-2019, 12:46 PM)пек. Пише:  Да ли је било четничких одреда на подручју италијанске " Велике Албаније"?
Јесте. Највећа је била Шарпланинска бригада, 570 четника, колико се сећам.
Одговори

(14-04-2019, 02:46 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-04-2019, 12:46 PM)пек. Пише:  Да ли је било четничких одреда на подручју италијанске " Велике Албаније"?
Јесте. Највећа је била Шарпланинска бригада, 570 четника, колико се сећам.

Или ти 1. Косовски корпус ГС 127 Smile

[Слика: image.jpg]
Одговори

Први косовски је више времена проводио ван ''Велике Албаније'', ова бригада је све време била тамо. А уједно највећа бригада у саставу 1. косовског.
Одговори

Одговори

Шта су били по националности краљеви ађутанти у Лондону, мајори Рожђаловски и Вохоска?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(21-04-2019, 06:20 PM)Николај Пише:  Шта су били по националности краљеви ађутанти у Лондону, мајори Рожђаловски и Вохоска?
Мислим да су били Срби. И онај капетан што је бежао из Логора са Бором Тодоровићем има неко страно презиме. Питао сам Борину жену које је он био националности, јер она га је познавала - каже да је био Србин. А шта су пореклом, можда Чеси, Пољаци, Руси...
Одговори

Питам зато што у једном извештају америчког амбасадора при југословенској влади, од 19. октобра 1942. године, у групу "агресивних елемената међу српским екстремистима" који представљају "отежавајући фактор" за сређивање стања у југословенској влади, он убраја Ж. Кнежевића и ту двојицу.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Ето шта су. Smile
Одговори

(21-04-2019, 07:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(21-04-2019, 06:20 PM)Николај Пише:  Шта су били по националности краљеви ађутанти у Лондону, мајори Рожђаловски и Вохоска?
Мислим да су били Срби. И онај капетан што је бежао из Логора са Бором Тодоровићем има неко страно презиме. Питао сам Борину жену које је он био националности, јер она га је познавала - каже да је био Србин. А шта су пореклом, можда Чеси, Пољаци, Руси...

Требало би да се презивао Пахани. Кад смо код Боре, он помиње породицу и жену у мемоарима, да је видио у Србији када је био у 43'. Г-ђа Љубица се појављује у филму "Херој и казна". Да ли се ради о истој жени?
Одговори

Самарџићу, како коментаришеш овај чланак о Блакоју Нешковићу

https://informer.rs/vesti/politika/43224...u-zdravicu

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 23 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним