Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Какав је био однос Јевђевића и Ђујића у емиграцији? У књизи "У служби Српском народу" стиче се утисак да је било разилажења по политичким питањима?
Одговори

Колико је на крају коштао филм?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


На млађима свет остаје  Smile

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(11-04-2022, 11:12 AM)Mekenzi Пише:  Колико је на крају коштао филм?

Није крај... Blush
Одговори

Филм ”Опкољени” у биоскопима од 14. априла, списак биоскопа
https://www.pogledi.rs/film-opkoljeni-u-...26849.html
Одговори

Vlad Alekš Пише:
Николај Пише:Има она и онај бисер да је Српска православна црква крива за истребљење даброва у Војводини. После тога су је прозвали Биља Дабрица.

Добро је што си се сетио и те кретенске приче, потпуно сам заборавио на тај детаљ из њене биографије. Ако се добро сећам, она је као доктор биологије тврдила како су Срби православци из Аустроугарске истребили даброве у Војводини. Како? Тако што су у току поста, глупави и затуцани већ какви јесу, јели месо од дабра због претпоставке да су даброви посни, јер побогу живе у води, попут осталих риба.
Да укратко сумирамо њено академско напредовање до доктора биологије, па да се више манемо будале.
Дипломирала је на сајту Пешчаника (одсек аутошовинизам) доказујући да дабар није риба, те да његово месо није посно.
Магистрирала је у Ташмајданском парку на теми да осим понижених жена, чак и споменик преминулог патријарха може да носи кецељу.
Докторирала је у Утиску недеље на теми да је Калабић истребио њеног деду, упркос чињеници да њен деда није био дабар из Војводине.
 
Не знам за госпођу, шта је с њом, треба да се провери мало на рендгену.  А иначе (поздрав из Баната) свашта причају сви за нас, укључујући и овог М.С. (58) из Александровца, (фала и за дулек и за опаске у вези планинарења, чек, чек... требаће неееком банаааатско жиииито...онда ће се питамо за дулек и дулечницу). Без обзира на так'е ствари, ми банаћани уважавамо, рад и поштење. Опањкава нас јер не зна шта је Банат (а и ми се међу собом опањкавамо, ал'то је друго, ми смо наши). Ко нас зна, (ако нас зна) - Банаћани се не фале ратничком историјом, него другим нечим. Ко није био у рату, не зна да се - ратом не фали!!!  Пусти Балашевића, она је Бачван. То је друго. Друго, у Банату се и циган поштује ако не краде и ако сагне кичму да прихвати терет. Ко је непоштен, боље да тражи себи ногама пута, док је време. Так'и смо ти ми. Ни циле, ни миле, него како требује с људима - љуцки.

Цени се што М.С. хоће да истера истину на чистац. И треба. Ми смо овде имали неке жене историчаре (наше банаћанке), не рекламирају се, не продају књиге по киосцима, али су завршиле и историјске школе, и све шта треба. Лепо се посегло у Кригсархиву и описао "Нулти устанак" (Кочина крајина). Нису се тицале 2.св. рата јер то треба мушко да пробије. Неко ко то све ради фино, полако, стрпљиво... без да се пуно фали... Ма... ко да је банаћанин, шта да вам кажем. А није. А ко да јесте.

Било би лепо да се каже коју и о банатским четницима и како су изгинули. И ако може, где су сахрањени. Фотографије и сл. Само ако настави да опањкава тако банаћане, који је луд да му да фотографије и сл. Ај' нек проба да опањкава тако и друге па да видим ко ће да му помогне. Код банаћане нема друго, него с човеком љуцки, ко се постави друкше, буде му како је сам изабро.

Мог деду су иначе комуњаре осудили на смрт вешањем, па се предомислили. Кажу да је омча већ била намакнута. Члан Пашићеве Радикалне Странке. Познат мајстор. Добар мајстор. Није им се уклап'о у шеме.

Јер ето, неки други мајстори су требали да дођу на влас' а ти мајстори, пошто ни шраф (види део горе о рендгену) не знају да заврну, онда су им добри мајстори били тешка конкуренција коју је требало да ју се решу.

Банаћани уму и да памту. Па врату, нормално.


А о црвеним и осталим дабровима и о Банату...

За даброве не знам. Нико их никад није споменуо. Не да сам ја чуо. Комунисти пуни идеја су на једном делу у риту 'тели да саде пиринач да буде ко у вијетнаму, па им је то пропало, ал' остало име поља: "пиринчара". Могуће да је ту могао да се запати неки одбег'о дабар па им сад криво. Кад је ова чула да су ти њени даброви страдали - нек провери на рендгену. Ако нема струје за ренген, нек провери на полиграфу. А што се тиче црвених даброва, њих још нисмо решили, што су нам уништили подруме са оним руглом од ХЕ Ђердап. Та лудачка мегаломанска комунистичка анти-фабрика није само уништила куће и подруме влагом и подливом подземне воде по Војводини, улов јестре у горњем току Дунава, него и...

...стари антички град Маргум (на десној обали Дунава, на србијанској страни, између Пожаревца и Смедерева) познато богато место и налазиште из доба Рима. Велико и богато римско место било - Маргум. Сад је потопљено и умуљено - до балчака. Или.. да кажем до и преко оџака.

А познато по чувеном Маргумском миру између Атиле Хунског и Рима. Историјско место.

Овај... кад је споменула те црвене даброве, некако природно се човек сети комуниста и ХЕ Ђердапа (ако је из Баната)... тако и даброви праве... све посеку, све потопе, па се ти после - сликај!

Одакле је она, не знам.

У Банату само име места: "Старчево" (најстарије место, преко пута извикане Винче), говори колико је то стара култура. Паметном доста.

Низ Дунав од Старчева има место (острво) које зову од давнина рибари: "Нојева барка". (ко воли да истражује историју и археологију, можда му буде занимљиво)
Одговори

Господине Самарџићу, да ли је овај четник убио Милана Благојевића?
https://www.blic.rs/vesti/srbija/rehabil...ja/fv18mlk
Одговори

Одговори

Милослав прича о погибији чика пере, а јуче сам налетио на исечке из мемора једног од четника са Мајевице, који су остали да се скривају до средине 1946. Каже да су чули да је Чичу издао неки његов телеграфиста којег су врбовали комунисти.
Одговори

Поштовање

У центру Јагодине постоји спомен плоча на којој пише да је са тог места дејствовао топ у Априлском рату.
Чини ми се да сам чуо од вас или у неком вашем документарном филму да су артиљеријом из Јагодине Немце гађали питомци војне школе у Ћуприји.
Интересује ме да ли имате више детаља о том догађају.

Хвала
Одговори

Питање за господина Самарџића..

Да ли је тачна информација да је атентант на министра Велибора Јонића 1944. године организовала ЈВуО?

Колико знам не постоје информације о организаторима атентата. Питање сам поставио јер сам наишао информацију да је атентат организовала ЈВуО. Делује ми невероватно и небулозно  да организују атентат на некога ко је водио преговоре испред Недићеве владе и генерала Драже. Додуше брат Велибора Јонића, Боривоје је касније приступио ЈВуО што ми такође говори и даје јаснију слику да припадници Равногорског покрета никако нису могли учествовати у организацији атентата.

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(29-04-2022, 11:32 AM)sagus Пише:  Питање за господина Самарџића..

Да ли је тачна информација да је атентант на министра Велибора Јонића 1944. године организовао Равногорски покрет?

Колико знам не постоје информације о организаторима атентата. Питање сам поставио јер сам наишао информацију да је атентат организовао Равногорски покрет. Делује ми невероватно и небулозно  да организују атентат на некога ко је водио преговоре испред Недићеве владе и генерала Драже. Додуше брат Велибора Јонића, Боривоје је касније приступио ЈВуО што ми такође говори и даје јаснију слику да припадници Равногорског покрета никако нису могли учествовати у организацији атентата.

Сагус, само мала исправка пре него што ти гос'н Самарџић одговори: Никакав "Равногорски покрет" није постојао тада у току рата. Он је настао тек '90

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Моја грешка.Исправљам

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

https://youtu.be/V8kIvCi9bSE Gospodine Samardziću šta mislite o ovoj Emisiji.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 19 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним